Torstaina oli kummallakin koiralla tokoharkat, kavereina meillä oli Suvi ja Tuula koirineen. Pipalla oli supervaikea ruutu, sillä pistin kaks ruutua peräkkäin. Eihän Pips sitä kunnolla ymmärtänyt. Sit alkoi suja, ku lähetin ensin ekaan ja sitten sieltä toiseen ruutuun. Nouto hieno ja kiihko eikä ensinkään pitänyt pöristä kapulalle. :o) Tunnari kerran ja se sujui hyvin. :o) Seuraamista pitkä pätkä, edisti tavalliseen tapaan mutta muutoin olin kovin tyytyväinen. :o) Rokkia häiritsi Hossun nurmikentän haisut. Seuraaminen ei onnannut, joten tehtiin luoksetuloa ja ruutua. Luoksetulossa Popsi-koira on alkanut törmätä, ku tulee niin kovalla vauhdilla. Ruutuun lähetin eri suunnista 5-15 metrin päästä. Merkkasin kosketusalustalle menon jes-sanalla ja juoksin luo palkkaamaan. Innostunut, taitava pikkuporo oli tosi pätevä ruutuilija. :o)

Perjantaina agireeni, jossa pääsi Pipsikin hiukan tekemään ilman rimoja ja keppejä ja kontakteja nuukailtiin. Pieni pupulais-PIppa oli ihan liekeissä, kuin voi joku olla niin onnellinen päästessään hiukan agiloimaan. ;oD Pip oli supertaitava, kaikki taisi onnistua. :oD)) Rokin kanssa mää suhrin. Porostimella oli kiva vauhti, ja tosi lupaavaa, että se ei ottanut nokkiis mun mokista. Kerran se meni niin nopeasti putken, että luulin sen vielä olevan putkessa ja virtsivän siellä, huusin ku mikäkin hullu. Roks ihmetteli ja upeasti se jatkoi hitaan heikkopääohjaajan kanssa agilointia. Ronspu teki tosi vähän, ja panostettiin keinunn jälkeen palkkaamiseen. Sinne jo karkaskin ennen lupaa, ku Johanna odotteli keinun takana kädessään ruokakuppi jossa cesaria. :oP Vaikka parhaani kukaan sabotoin portsun agia, teki se silti oikein hienoa työtä! :oD

Tänään aamusti lähdettiin tekemään jäljet, kummallekin Voitoistentien likelle reilun seitsemän minuutin jälki eli ehkä puolisen kilsaa. Kuljin taas normisti metsässä ilman jyrkkiä kulmia, tiputtelin kummallekin jälelle  kolme keppiä, pehmohiiren, hanskan ja kaks namipurkkia. Pohja kuivahko varpupohjainen metsä, johon oli pikkasen aiemmin satanut muutama tippa vettä. Pipan jälki vanheni puol tuntia ja Rokin ehkä kolme varttia. Lähetin Pipsin janalta, poimi piiskulainen takajälen. Irrotin liinasta ja annoin mennä. Kun se alkoi mennä turhan likelle kohtaa, josta palasin autolle, kutsuin sen takaisin. Lähti sitten jälkeä oikeaan suuntaan ja toki upeaa nenätyötä: seurasi jälkeä tarkasti ja poimi varmasti kaik esineet. Hyvä veto ilman pahaa hötkyilyä, supernenäkoiraseni on upea. :oD)) Rokin kanssa käveltiin kohti jälkeä, se bongasi sen ja lähti haistamaan. Alkumatka hyvää työtä ja hienosti nousi kaks keppiä. Sit Romppu otti naamalle arrogantin "osaan kaiken"-ilmeen ja oli muka niin pätevä, ettei tarvi ees pitää nenää maassa jälestäessä. Jälki ylitti leveähkön polun, jossa oli kai kulkenut joku ja Rok lähti seuraamaan sitä jälkeä. :o( Annoin mennä, päästin liinan maahan, piiskula vaan jatkoi. Lopulta huusin sille ehkä 50 metrin päähän, et pitää palata. Kummastunutilmeinen poro palas ja näytin suunnilleen jäljen kohdan. Löytyi saman tien namirasia, mut Rokista tuli jotenkin epävarma loppujäljeks. Kaikki esineet nousi ja tuotiin mulle hienosti, mutta välistä aina poronen seisahtui ja kysyi multa, onko homma ok. Joissain kohdissa nenä pakkas taas nousemaan ja se teki nenätyöstä levottomantuntuista. Alue tais olla vähän vaikea, ku oli noita risteileviä polkuja. Mun tarvii seuraavaks tehdä jälki puhtaampaan metsään ja mahtaisko pitempi vanhennus saada nenän pysymään tarkemmin maassa. Vaikka nenätyö ei ihan sujunut kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, teki Roks kuitenkin pienestä epävarmuudesta huolimatta hyvin töitä ja palkkautui esineistä erinomaisesti. :o) Ja aikas tyytyväinen ilme portsusella oli autolle palattaessa. :o) Kunpa saisin aikaiseks joskus aina tehdä jälkiä, vaikka työt alkaa parin päivän päästä ja alku tulee olemaan tosi kiireinen.

Ollaan oltu pari kertaa kävelyllä lagottojen kanssa. Rokki on ollut suurimman osan ajasta irti. :oD Jonkin kerran se on ollut ehkä puolisen minuuttia näkymättömissä, mutta muutoin poro on ollut tosi kiltti ja kuuliainen. :o) Pippa on tunnetusti marjasieppo niinku määki, mutta nyt on jopa Rokki intoontunut herkuttelemaan. Vadelmia se on syönyt useamman kerran tässä kotoa likellä junaradan lähistöllä. Tänään Tuulan koirain kanssa lenkillä se innostui syömään ihan kunnolla mustikoitakin! :oP

Loppukaneetiksi laatikkoharkka. Hiukan laiskasti olen naksutellut. Kerran ollaan nyt tehty niin, että Rok hakee 2on2off-asennon. :o)