Pippa arvostaa niin suuresti työntekoa, että ostin runsaammin herkkua ja lupasin nassikalle paljon tekemistä. Koirusesta on aina väliaikoina kuulunut sellainen tuhina tai kuorsaus, että päivä taisi onnistua. :oD

Aamulla mentiin jäljelle, tein kummallekin koiskulle jälen Eurantien kupeeseen tuoreeseen sateiseen metsään. Pipan jälki puoli kilsaa, kuusi keppiä ja namipurkki lopussa. Kuljin luonnollisesti eli joitain suunnilleen suoria kulmia väistäessäni pahempia paikkoja, vanhennus puoli tuntia. Lähetin synttärisankarin kymmenisen metrin päästä jäljelle, noukki sen taitavasti. Seurasi jälkeä voimalla, aavistuksen turhan innokkaasti, mikä pikkasen häiritsee keskittymistä. Yhdessä kohtaa menin suopursujen läpi, mutta tytsykkä ei mennytkään vaan kiersi noin neljän metrin päästä vierestä ja meni suoraan taas jäljen päälle ja jatkoi hienosti. Pips seurasi jälkeä muutoin varsin tarkasti ja viisi ekaa keppiä nousi varmasti. Kuudes oli koivukeppi, Pip meni melkein päältä, teki kiepin, mutta ei silti havainnut sitä ja jatkoi loppukipalle. Havupuisten keppien kanssa ei ole justkaan ollut tällaista ongelmaa, mutta koivun kanssa kävi aikas samalla tavalla viime kesänä. Tarvinnee hankkia lisää koivukeppejä ja alkuun hajustaa ne tosi voimakkaasti, jos alkaisi nekin nousta. Yhteenvetona olen oikein tyytyväinen Pipsunteriin. :oD Rokin jälki oli ehkä neljänneskilsa ja samaten kuusi keppiä ja loppukippo. Vanhennus sama ja aika kaartaen tein kulmat. Käveltiin kohtisuorasti jälelle, loistava jälestämisen aloitus. Roksula teki tarkkaa työtä, seurasi jälkeä hyvin ja toi jokaisen kepin varmasti. Hienoa työtä porostimelta! Loppukipoissa kummallakin oli aamulla paistettuja possunsuikaleita, namia. Kummallakin oli liina valjaissa kiinni vatsan alla, toimi erinomaisesti näin ja annoin kummankin jälestää noin kuuden metrin päässä musta. Jäi tosi hyvä mieli tästä jälkikaikasta. :oD

Kymmeneltä tehtiin tunnin metsälenkki lagottojen kanssa. Koirustimet innostuivat juoksemaan pari kertaa oikein kunnolla. :o) Kotona tehtiin hiukkasen sisätokostusta. Pips tarjosi agiharkkaryhmälle suklaatikakkua ja feta-pinaattipiirasta, joten ne värkkäilin valmiiksi ja koiruset tirsailivat tyytyväisinä.

Mentiin neljän jälkeen Hossuun, jossa aloitettiin tarkkuusruudulla. Isonsin sen kokoa vähäsen, mutta ei taida sivu olla vielä ihan puoltatoista metriä. Pippa sai etsiä kaksi huulirasvaa ja 50-senttisen, ja tarkkaa työtä se tekikin. :o) Romppanen sai etsiä kaksi huulirasvatuubia ja varsin mallikasta työntekoa portsultakin. :o) Sitten saapuivat lagotot eli pienelle kävelylle ennen agireeniä. Agi aloitettiin Pippendaalin synttäriä juhlistamalla. :oP Syötiin sen verran pulleiksi itsemme, että harkka jäi varsin niukaksi. ;o) Pippa oli radanrakennuskoirana. Rokki pääsi kahteen otteeseen radalle. Toistaiseksi yksi lämpimimmistä päivistä ja sen huomasi porostimen vauhdista. Jotenkin saatiin kumminkin tehtyä. Toinen pätkä oli reippaampi, mutta siinä oli liian vaikea keppikulma, mikä ahisti. Jotenkin siitä lopulta mentiin ja saatiin hyvä mieli harkkasista. Pippa sai tehdä tottelevaisuutta. Tehtiin pk-seuraamiskaaviota snekokoisena, mitä parkkikselle mahtui. Ite seuraaminen oli kiihkoa ja edistävää, mutta parani loppua kohti. Liikkeestä istuminen hyvä. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo muuten mallikkaat, mutta eteenliimautuminen jäi suorittamati. Otettiin uusiksi ja hyvin meni. Nouto oli rivakka ja varma, mutta kapulan pito sais olla parempi. Vasta tämän jälkeen palkka ja upeasti jaksoi Pips koko setin tehdä. Harmi, että ei tassun takia mennä jälkikokeeseen. Mutta tehdään toki omaksi iloksi. :oD Muutama nouto vielä lisää, hyviä sekä tokostusta kaukkareitten eka seisomaan nouseminen tosi kaukaa ja välitön vapautus takapalkalle. Pupulainen oli onnellinen, mutta olisi yllättäin halunnut lisää. Patukkaa retuutettiin raivolla. ;oD Loppuun käväistiin vielä pikakävelyllä.

Esineruutu jäi tänään tekemättä. Ja nyt kumpikin koira on syvässä unessa. Huominen on hiukkasen huilipäivä, sillä menen koiranäyttelyyn töihin. Sen jälkeen voi tosin koittaa saada aikaiseksi jotain puuhastelua. :o) Ulkoilma väsyttää kovin, nytkin sippi olo, joten toivottavasti jaksan.