Jäi päivittämättä, mutta mitään supererikoista ei ole tapahtunutkaan.

Perjantaista ainoastaan maininta, että Rokki marusi mulle turkkia kuivattaessa. Teen toimintasuunnitelman, miten pannan poju ruotuun :o) Rokki vastaa uhkaan murinalla tai vaikkapa käsiä purressa puri mun murahduksen jälkeen vaan enempi, joten pitää keksiä oveluuksia. Tarkoitus olisi mun olla tosi rauhallinen koko aika, tehdä kaikesta namin avulla kivempaa, tehdä paljon rutiineja, pitää tilanne tarkasti mun hallinnassa. Kirjoittelen tänne, milleen aiotaan tehdä.

Perjantaista sittenkin, että oltiin kävelyllä suht lähellä ampumarataa, ja kuului laukauksia. Hiljaahan ne kuuluivat, mutta niistä ei välitetty hiukkaakaan. Roksu kuulölut siis ensilaukaukset :o)

Lauantaina juhli Pori 450-vuotispäiväänsä, ja me oltiin Rokin kanssa torin laidalla ja kävelykadulla. Pikkutyttöjä tuli useampikin silittämään, ja jokainen kysyi ensin luvan, hyvä juttu. Torilta kuului kuulutusta, kun joku piti puhetta. Rokki ei huomioinut lainkaan, mutta puheen lopuksi tapautukset pysäyttivät sen. Seistä tönötti pieni poika paikallaan ja kuunteli ihmetellen. Ne loppuivat ja matka jatkui. Häntä laski ihan aavistuksen, mutta ei pentunen pelännyt, ihmetteli vaan. Yksi koirakin ohitettiin kadulla, mutta penikka ei huomannut, kun oli jokin niin hyvä haju seinässä :o) Porissa oli hirveästi ihmisiä, mutta se ei pojjusen häntää edes laskenut. Pikkusen ehkä saattoi jännittää, kun pissaaminen oli harvempaa. Jonkin verran pikku oli sylissä, mutta pääosin maassa. Tosi reipasta menoa!

Tänään sunnuntaina käytiin morjestamassa poropoika Jallaa kotonansa. Tai siis lähdettiin pienelle kävelylle. Jalla on niiiin mukava :o) Kun se teki lumienkeliä selällään piehtaroiden, meni Rokki päälle ;o) Rokki meni haastamaan kepinvetoon, kun Jallalla oli iso komea risu :oD Pitää tavata Jallaa jatkuvasti, sillä se osaa varmasti sanoa selvästi, milleen pentusen pitää käyttäytyä. Vielä penikka saa käyttäytyä aikas vallattomasti ;o) Kävelyn jälkeen kävin katsomassa kolmiviikkoisia hoffin pentusia. Ensin ne saivat milkkistä ja sen perään jauhelihapallerot. Ihan ne ei vielä tajunneet kunnolla, ykskin koitti imeä mun sormesta maitoa, mutta jauhis huulille, ni alkoi maiskuttaa sitä :o)

Mun velipoika oli tädin luona käymässä. Otin väsyneen Rokin sinne mukaan ja boksin. Se pääsi tervehtimään ihmiset, ja sen jälkeen pieni rouheluu boksissa, ja mää annoin haukottelemalla ymmärtää nukkuma-ajan alkaneen ;o) Uskomattoman hienosti se nukkui boksissa, vaikka melu oli välistä aikamoinen. Hyvä harjoitus ;o)

Pippa ja Rokki tulevat ihan ok juttuun. Ne leikkivät, välistä Pip joutuu sanomaan kovastikin, kun nassikka ei oikein usko. Kuulin juttua, miten koirille tuli myöhemmin verisiä tappeluja, kun omistaja koitti vaikuttaa niitten väleihin ja puolusti pentua. Koitan antaa Pipan itse näyttää Rokille kaapin paikan ja olla ite puuttumatta. Pippa on kuitenkin niin pehmeä, että jos se ei nyt saa selvitettyä asemaansa, yrittänee Rokki suistaa sen vallasta.

Pippa on saanut tehdä tottelevaisuutta paljon. Eteenmeno on alkanut tökkiä, kun koitan siihen välistä maahanmenoa mukaan. Tai Pippa kyllä etenee, mutta vauhdissa on toivomisen varaa. Mulla on siis lelu kaukana, kesken matkaa lelulle "maahan" ja rivakasta maahanmenosta palkaksi vapautus lelulle. Ensin Pip jäi suu hämmästyksestä ymmyrkäisenä seisomaan mua päin, että mitä huutelet mun mennessä lelulle. Toka kehotuksesta maastoutui, kehuin mut en päästänyt lelulle. Useampi tällainen söhrittiin. Sit vasta tajusin lyhentää matkaa ja saatiin onnistumisia. Tota täytyy kai vaan tahkota monta kertaa. Seuraaminen hyvää, tosin mää en osaa askelia, kun luin toko-sääntöjen muuttuvan silleen, että sivuaskelissa tarvii rintamasuunnan säilyä. Kierrot ja niihin pysäykset hienoja :o) Luoksetulon pysäys sais olla parempi. Taas ohjatussa eka merkille meno väljä, en tiä, pitäskö tehdä hyväpalkkaisia harkkoja pelkästä merkistä ja sitten väljä alkais lopettaa koko homman. Raju rangaistus, kun tuo merkille meno on kuitenkin sääntöjenmukainen, mut ei mun sääntöjen. Mietittävä. Ohjatun nouto upea! Tavallinen nouto samoin! Paan kädet kapulan reunoille kii, odotan hetken ja sitten pyydän. Kerran Pip irrotti ennen lupaa, mutta muut hienoja. Näytä tokosteluita ollaan siis tehty joka päivä ja tämä yhteenvetoa. Kaukkarit on tehty mun ollessa melkein kii, että saatas seisomisvaihdot vakaammiks ja liima takatassuissa pitävämmäks. Sujuneet ihan hyvin :o) Lunta on niin pal eli viitisen senttiä, että jälki mahdoton, mutta leluja ja palloa etsitty metsässä. Nyt alkaa lumi tosissaan mennä tosi niukkiin, joten ehkä aletaan pian nenätöihin :o)

Nettipankissa tuli tänään käväistyä, tarkoittaapi sitä, että Pipan agikisatauko päättyy kolmen viikon päästä. Ilmoitin ja maksoin meet Noormarkun kisoihin 29.3. Lisäks maksoin ja sillä varmistin meen paikat keskiviikon silmäpeilaukseen Eurajoelle. Kummankin silmät syynätään ja Pipan polvet kans. Nyt on jo hiukan alkanut jännittää, mitä lääkärsetä Illukka sanoo Pipan vasemman silmän linssin kiinnityksestä. Onneks se ei oo ainakaan yhtään oireillut millään tavoin.