joten tingin blogiin kirjoittamisesta ja yritän tarjota koiksusille mahdollisimman paljon aikaa.

Pipalla ja Rokilla menee suht hyvin yhdessä. Pipalla on ärtyilypäiviä ja Rokilla riekkupäiviä, eli ei kuitenkaan liian helppoa, mua tarvitaan välillä aina rauhanvälittäjäksi. Tänään tuli taas paljon lunta, ja koiruliinit leikkivät takapihalla varmaan vartin ihan pöhköpäinä :o) Ärhähdysten takia varmuuden vuoksi vein Pippurin hierontaan, jos vaikka nuo ärripurripäivät johtuisivat jumeista lihaksista, mutta Pip oli oikein hyvässä kunnossa :o) Minna kehui tällä kertaa taas Pipsulaisen lihasten kokoa, ei kuulemma ole niin komeita etuosan lihaksia monilla ;oD Sanoin, ettei Pipan elämänohjetta "nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin" eli "citius, altius, fortius" pysty noudattamaan vaatimattomilla lihaksilla :oD

Rokki on harkkaillut naksuttimella kontaktia sekä paikallaan että liikkeessä. Kosketuskeppi on tosi kiva, edelleen tekis pienen pojan mieli haukata sitä. Istumista on alettu käsimerkin kanssa, maahan penska menee käsimerkistä kivasti :o) Ihan uusi juttu on aktivointilautapeli Dog Brick, Rokki on saanut alkaa pelata sitä. (Tuolta löytyy produkter, sitten hundprodukter ja siellä dog brick).  On pelattu kolme kertaa, ja aloin jo edetä turhan nopeasti, sillä ensin pitää varmistaa motivaatio niin, että herkkunen löytyy helpohkosti ja varmasti. Sitten vasta vaikeutetaan. Vaikeinta on odottaa, että lataan peliin uudet namit, hyvää malttiharjoitusta.

Meillä on Rokin kanssa päivät ihan vuoristorataa. Esimerkiksi tänään se on ollut aivan uskomattoman ihana kun taas vaikkapa tiistaina olisin voinut itkeä. Jos Roksutti pääsee liian väsyneeksi, on ihan mahdotonta. Sillä on jo hirvittävä ääni ja sitä se ei riekkupäällä säästele. Mun rauhoittamisyritykset tuntuu vaan kiihdyttävän sitä. Ollapa ite paljon paljon rauhallisempi, niin sais ehkä tartutettua sen pentulaiseen. Tiistaista pitää vielä mainita mun mielestä ärsyttävät pentujen leikkitreffit. Rokki nautti täysillä ja mää kärsin, sillä itsenäinen poju unohti mut täysin. Leikki hulluna eikä tullut morjestamaan mua, kontakti aivan hukassa. En paljoa huudellut sitä, sillä tiesin, ettei tulisi. Miten ihmeessä olisin niin kiinnostava, että mun luo kannattais tulla!?

Eilen keskiviikkona oli Pipalla leikkitreffit siskonpoika Onnin kanssa. Mentiin ensin Kaunistolaan, että Rokki näki ensilampaansa :o) Esko-pässi oli erossa uuhista ja ketjussa, koska puuhaisi muuten kaikennäköistä epätoivottua.. Esko oli kivan leppoisa häntää heiluttava tyyppi. Rok ihmetteli ja määkimisääni hiukan oudoksutti ja melkein taisi yksi epävarma, vaimea haukahduskin tulla. Pian kuitenkin Rokki tuli perässä melko lähelle lammasta, juteltiin ja silitettiin Eskoa merkiksi, että on vaaraton. Rokki haisteli paikkoja ja oli ihan rauhallinen. Sitten siirryttiin toiseen osaan rakennusta ja mentiin uuhia katsomaan. Kahdeksan kipaletta runsasvillaisia suomenlampaita, jotka pelkäsivät hukkasen mua ja Rokkia. Taas koiranpoika oli kivan reipas :o) Sitten pakattiin penikka autoon ja metsälle. Meinasin ottaa Rokin mukaan lenkille hetkeksi aikaa, mutta Onni jäykisteli ja irvisti, niin sai pikkuinen mennä autoon boksiin näkemään lammasunia ;o)

Lunta siis on satanut nyt parina päivänä. Ja Rokki taisi nyt vasta kokea ensimmäisen kunnollisen kolaamisen. Pippahan koittaa kovasti osallistua hommaan, mutta sen käsitys auttamisesta (kolan pureminen) eroaa aavistuksen mun käsityksestä. Roksuttilaista ensin ihmetytti ja se istui eteisessä ja katseli mun ja Pipan touhua, ovi siis auki. Pian se tuli ulos, haisteli ja teki muuta kuin auttiou meitä. Tänään  homma oli jo tuttua, ja nassiliini tuli heti mukaan, mutta Pippa on niin fyysisesti työn touhussa, että järkevähän Rokki oli, kun pysyi pienen matkan päässä, nyt se selvästi kyllä oli tekemisessä mukana :o)

Pipan harkka meinas unohtua, sillä erikoisuuksia ei oo tehty. Kaukkareita vähän, menee ok. Eteenmenon vauhti taitaa olla taas löytynyt ;oD Seuraamisen sivuaskeleet uudestaan opiskelussa, sillä jostain kuin, että mun rintamasuunta ei saa niissä muuttua. Yllättävän vaikeaa. Palloa etsiskellään liki joka lenkillä. Nouto kaunis! Agikentälle ei olla päästy, mutta huomenna mentävä pikaisesti kertaamaan kontaktit, vaikka lunta paljon. Meidän kisatauko näet loppuu, sillä startataan Noormarkussa WeCAn kisoissa lauantaina :o) Sopivan pienet kisat, meitin luokassa noin 20 koirakkoa, en toivottavasti ehdi unohtaa rataa :o)