Eilen tuli postissa VUL:sta Pipan töppöset, jotka koeajettiin tänään aamulla. Ne eivät ole tuollaiset kuvassa olevat mustat vaan valkoiset. Ne ovat varsin pienet, kesti viis minuuttia pistää ne aussikan jalkoihin. Istuu ihan älyttömän hyvin ja tarralla vielä kiristettyä tosi napakasti. Pip-raasu ei meinannut pystyä seisomaan eteisessä, kun niitä virittelin jalkaan. Se seisoi jähmettyneenä mun pannessa toppapuvun päälle. Ulos se sai siirryttyä hienosti ja siellä kulki heti tavallisesti. Tossut tosin aiheuttaa hiukan nopeamman vauhdin. :o) Päästin sen pian irti, ni juoksi ku pieni eläin. ;oP Se meni pitkin hankia aika faarttia ja tortuttaminenkin onnistui tossut jalassa. Kun kutsuin luo, huomattiin tossujen heikko kohta eli jarrutusominaisuuksissa on hiukan toivomisen varaa. Tais Pispu luisua pari metriä sen jälkeen, ku löi jarrut pohjaan. :o) Pitäskö harkita noita kumikärkisiä tossuja ens talveksi. ;o) Vähän varusteltu malli!

Nuo Pipan tossulaiset toimivat aivan loistavasti. Pysyivät täydellisesti paikallas, eivät häirinneet hömpsälekoiraa ja nuo valkoiset jopa näyttävät kivoilta Pispun tassuissa. :o) Ja kaikista parasta oli, että kun palattiin vartin kestäneeltä aamukävelyltä noin kahdestakymmenestä pakkasasteesta, oli plikan polkuanturaiset aivan lämpimät mun otettua töppöset pois. :oD Tarkoitus on käyttää niitä lopputalvi, kun on -10 tai kylmempi. Ja vaikka Pip kiihdytteli aamulla aikalai, ei sen oikea etukäpälä kipeytynyt ensinkään. Vois kuvitella, että lämmin tossu on hyvä kipeytyvälle nivelelle. Ja mun  mielestä Pippa tykkäs tossuista, se seiso monta kertaa pitkään paikallaan ja katseli häntä pystyssä niinku omistas kaikki lähiseudut. ;o) Hassu ja ihana villieläin mulla on. :o)

Päivän varsinainen ohjelma oli agiliito WeCAn hallilla. Mentiin testimielessä Tuulan ja Leksun kanssa mun autolla. Leksu oli kevythäkissä ja Roks vapaana auton perässä. Ei edes pienimmäistä pikkumurinaa kummaltakaan koirapojalta, joten turvallisin mielin voidaan mennä seuraavakin Nokian keikka yhdellä autolla.

Ite agility ei mennyt laisinkaan hyvin. Rokki teki kaiken ku hidastetussa elokuvassa. Sitä ei huvittanut. Kepit ok, mut ei kiihkolla. Haukkumista ennen kontakteja, mut ei lainkaan silti hyvä vauhti. Muutaman hypyn sarjoja tehtiin, mutta ei kun ei. Mitä ihmettä tehdään tuon agilityn suhteen, en tiä. Nokialle mennään toki, ku meet sinne ilmoitin ja on hyvää harkkaa olla vieraassa hallissa. Tuulalle jo sanoin, että yks vaihtoehto olis vaan viedä Roks kesällä agikentälle ja antaa sen päättää mitä tekee ja siitä naksuttelis. Ainakin ihan alusta aletaan, ku ulkokentälle päästään. Ja jos ei homma kule, ni sit vaan tehdään jotain muuta harrastetta. Harmittaa, mut elämä on.

Tokostelufiilinki ei oo mulla oikea, joten tänään taitaa jäädä kokonaan väliin. Pippa sai tänään hieronta-ajan. Mennään taas Minnalle 17.3. Ja tein päätöksen, etten viitsi viedä Rokkia Turun erkkariin. Siellä on paljon koiria, joten päivä venyis tosi pitkäksi ja tiedän, että Roks ei saa kunnolla juostua kehässä muiden urozsten kanssa. Sen äijähäntä olis niin korkealla, että takajalat ei taipus ensinkään. ;o) Käydään pienemmissä näytelmissä, joissa vain muutama koira samaan aikaan kehässä, säästetään heikkoja hermojamme. ;oP Melko varmasti mennään Mouhijärvelle 2.5. ja Ahlaisiin 9.5. Vielä en oo ilmoittanut meitä, ku pelkään raisua karvanlähtöä poropojalle.