Perjantaiaamuna piti lähteä lagottojen kanssa metsälenkille, mutta ukkosen murina päätti toisin. Eikä uskallettu Pipan kanssa uimaankaan lähteä. Siispä niukka metsän reunassa käynti, kotona hikoilua ja koirain puuhastukseksi juustolla ja nappuloilla täytetyt kongit. Tein PEEP-kakun, jonka Rokki iltasella tarjosi meen agireeniryhmälle. Ohjeessa luki banoffee, mut meille tuo nimi kertoo juhlistuksen eli Pallit Ei Enää Paina. ;o) Herkkukakku oli hyvää, mutta säässä oli hieman toivomisen varaa. Alkoi sataa ja ukkonen jytisi hulluna ja salamat tuntui lyövän liian liki. Lähimmät kai puolen tai kilsan päässä. Syötiin estevaraston katoksessa ja mää säpsähtelin salamia ja jytinöitä , mut onneks mun korppuset oli rauhallisina autossa. Yhdessä kohtaa lähdin testaamaan, hermostuttaako Rokkia. Tällainen tieteskin testataan antamalla koirain nuoltavaksi kakkuinen kakkulapio: alkoi välittömästi kiihkeä nuolu, joten stressistä ei tietoakaan. :o)

Reeniä tehtiin pienesti parin tunnin ukkosen jälkeen, kun ilma klaaraantui ja viileni. Kumpikin koiru sai tehdä pienen pätkän: Pip mahtitaitava ja Rok teki kivasti ensin käynnistyttyään. Pippa sai agin lisäksi tehdä seuraamista, jättöjä ja kiertämisestä pysäyksiä, hienosti. Kotona ollaan tehty taas vain minimaalista. Kongit annoin niin, että asetin takapihan nurmikolle, ja hyvän tokostuksen jälkeen vapautin kongille herkuttelemaan. Pippa yllättäin pätevä ja ansaitsi omansa heti, mutta Rokin perusasento vääntyi pari kertaa, se puoliksi kitinöi, mutta pienen rauhallisen odotushetken jälkeen perusasento ja muutaman askeleen seuruu hiljaa ja hienosti, vähintään kongin väärtisti. :oD

Rokin ääneen liittyvä asia on, että jostain syystä porostin on alkanut huomata naapurin pihassa myöhään illalla jotain epäilyttävyyksiä. Kissa? Useampana iltana yksi ja aina täsmälleen tuo yksi hau. Pojulta jos kysytään, niin määrätietoinen miehekäs haukahdus, mut mun korvaan se on enempi kiekaisu. ;o) Toissailtana Pippa lähti sisältä mun viekusta Roksun hälytyksen takia kiihkona tarkastamaan takapihan tilanteen, ja kompuroi ovella liukastuen silleen, että ontui oikeaa etutassua. Just perinteistä kremppatassua, joten huolestuin kovin, mutta meni ohi varmaan minuutissa, onneks tuosta ei jäänyt mitään. Korspukkaat yleensäkin heräävät illalla elämään, kun päivällä vaan maataan lattialla ku härskit sillit.

Näyttää siltä, että taidetaan lähteä tervehtämään Pipsun kasvattajaa Oulun seutuville. :o) Auto menee keskiviikkona huoltoon, ni uskalletaan lähteä. Sitä seuraavaksi keskiviikoksi sain Pippikselle ja Ronspulle hieronnat Minnalta. :o) Ja päätin olla ilmoittamatta Rokkia AgilitynLumon kurssille, koska sen olisi pakko odottaa autossa, sillä viileähkössä hallissa odottaessa portsu pitäisi liikaa ääntä. Jos ärsyyntyisin jo siitä, niin ei haavettakaan rennosta ohjaamisesta ja Romppaselle kivasta reenistä. Siispä mennään jokunen kerta privaateille puolituntisille, jonka meen hermorakenteet kestää paremmin. ;o)

Sitten ruokapohdintaa. Lopetin puuron keittämisen koirille, kun se muka kesän kuumilla alkoi mun nenään haista epäilyttävältä. Koirat ovat siis syöneet enimmäkseen Tenholta ostettua nautajauhista ja joukkoon muutama napuska herkkämahaisen eukanubaa kuiduksi. Tämän ruokamuutoksen ja kammohelteitten takia varsinkin Rokin maha on temppuillut. Aluksi kyllä tortuttaa normisti, mutta uudella kertaa ruikulaa. Pitäsköhän alkaa keittää koirille reisuus parin päivän annos kaurapuuroa hiutaleista, jos se helppaisi tilannetta. Tavallisen puuron keittoa jatkan varmaankin vasta säitten viilettyä.

Ilman koiria olin tänään Farmari-messuilla Porissa kera Tuulan. Asteita kai 30, auringossa kärähti iho useammasta kohtaa, mut silti hyvä reisu. :o) Vuohet ja lampaat olis kivoja. ;o) Ja ihanaa ruokaa siellä oli myynnissä, joten huomenna veljen perheen kanssa toisella farmari-reisulla osaan löytää paremmin isolta alueelta haluamani hunajat sun muut. :o) Paimenkoirayhdistyksen järkkäämä koirain työnäytös oli hienoa katsottavaa, vaikka selvästi lampaat ja vähän koiratkin kärsivät kuumasta. Mun koirustimet hyötyivät tästä maatalousnäyttelystä vain puruluutikkujen verran. ;o)