Miten voi lahopäinen matte unohtaa kuopuksensa merkkipäivän. Aamulla mainittiin telkussa "viattomien lasten päivä" ja siitä koodista muistin, että

ROKKI TÄYTTÄÄ TÄNÄÄN KOMEAT KAKSI VUOTTA, ONNEA MURULAISELLENI !

Se pääsikin heti aamusti Panikseen peltojuoksemaan Ninjan kanssa. :o) Nyt mulla on todella huono omatunto unohtamisen takia, joten saapi nähdä, mitä Roks saa huomenna Porin reisulta.

Pippa ei päässyt mukaan pellolle, sillä se ontui eilen. :o( Rispulaisen oikea etutassu oli varsin jäykkä muutaman askeleen ajan. Se saa nyt olla puolittaisella saikulla ja ei taida uskaltaa tehdä pitkiä umpihankilenkkejä. Sen etutassun varpaat kai jotenkin nuljuvat epätasaisella ja kipeytyy. :o/ Life sucks!

Muita unohtuneita asioita oli joululahjapehmolelujen kohtalo ja Roksun maha. Samainen siili, jonka Pispu jo löysi mun kaupakassistani ennen joulua, oli yllättäin paketissa. Pippa sai sen ja Rokki toisen pehmon. Ne vaihtoivat lelut ja jonkin ajan päästä Roks teki määrätietoisesti kirurgintarkkuudella siiliin reiät otsaan, nenään ja takamukseen. Näistä kolmesta se oli erittäin kätevä tyhjentää aivoista, suolista ja muusta valkoisesta täytteestä. :o) Siilistä tuli siis todella pian vain siilinnahka. Lisäksi sukulaisilta saaduista kahdesta pehmosta toiselle piti tehdä sama juttu.

Roksun maha oli taas jouluna hiukan löysällä ja mua stressaa, että sen anaalirauhaset taas tulehtuis. Siispä neuvokkaasti googletin ja etsin tietoa anaalirauhasista. Parhaalta tekstiltä vaikuttaa tuo. Sen mukaan kuitu tekee koiralle hyvää, joten alan laittaa Rokin ruokaan porkkanaraastetta. Pippahan on saanut sitä tähän asti ihan mahan täytteeksi. Ja liikunnan määrää voisi koittaa lisätä hieman. Jospa saisin raastettua itseni ammulla ylös sen verran aiemmin, että kerittäisiin kävellä enempi kuin nykyinen 15-20 minuuttia. Happy Dog -ruoka loppuu parin viikon sisällä. Sitä on nyt noin kymmenen litran ämpärillinen. Laitoin jo joukkoon puolisen litraa uutta nappulaa eli Golden Eaglen Holistic Salmon. Melkoisen voimakas kalan krääsä siinä kyllä on. Jospa saatais portsun maha sen kanssa vakaampaan kuntoon. Ainakin sen maku on hyvä, kun olen antanut nassikoille muutamat nappulat maistikkaiksi.