Eilen oli korppusilla luupäivä, ne saivat nauskutella komiat naudan jalkaluut. Halusin antaa isomman Rokille, joten annoin sen Pispulalle, ku uskoin niitten tekevän perinteiset vaihtarit. Eivätpä tehneet, joten Pippa rouskutti hillittömällä teholla ison möhkäleen rusto-osaakin. Kumpikin teki luustaan puhdasta jälkeä: ytimet pois, lihat ja kalvot parempiin suihin kuten myös rustot ja myös varsinaista luuta saivat hiukan työstettyä.

Nyt Rokki oli kivan rento. Se meni suht heti makuuasentoon kalvamaan luutaan. Kun olin lähellä, oikeastaan reagoinut muhun. Aiemmin sen häntä on näet heilunut puolilevottomasti. Luut jäivät lattialle eikä niistä ole tullut pienintä pörinää varsinaisen rouskutuksen jälkeen.

Kilpailu oli siis, monetko luukakat tyypit pyöräyttää luunjälkeisenä päivän'ä eli tänään. Pippuri oli aivan suvereeni! ;oD Rokki teki säälittävät kolme torttista ja Pippa kunnioitettavat kahdeksan, mestariainesta. ;o) Olin tänään TVA Porin tokossa kehäsihteerinä, ja mun oli pakko ottaa korppuset autoon odottelemaan, sillä en halunnut löytää kotia täynnä luukakkakasoja. Pipalta tais siellä tulla yhdet liki joka ulkoilutustauolla, tehokasta.

Jonain iltana Rokki haukotteli isosti, ja ihan ku sen hampaat ei ois täydellisen puhtaat. Koitan sen takia nyt antaa niille päivittäin aamuisen purutikun lisäks antaa puruluita ja viikonloppuna oikean luun.

Loppukaneetiksi maininta eläinkokeesta. Koe-eläimenä toimi pikkumies Romppanen. Söin telkun edessä Säkylän kalasatamasta haettuja mahdottoman herkkuja savumuikkuja. Pippa makasi likellä ja liki kuolasi. Rokkikin makas siinä, mut nukkui sikeästi. Perkasin hyvän palasen muikkua ja laitin Rokin etutassun päälle, mistä poika ei herännyt. Pip katsoi kateellisena. Panin senkin tassulle muikkua ja sanoin "ole hyvä", mihin Rokki heräsi. Pip nauskasi omansa niin nopeasti, et hyvä ku silmä tajusi. Rokki-raasu väsynyt pikkuinen vaan tuijotti, et mitä ny. Näytin sille muikkua tassun päällä, jonka se sitten söi nätisti, mitä nyt nyt suolaisuutta tais hiukka ihmetellä. :o) Eläinkokeen tulos: pieni poro nukkuu tosi sikeästi, ku ei herää tassuruokaan. ;oD Ja sekin selvis, et se tykkää muikusta melkein yht hulluna ku Pip ja mää.