... eli Pippa ja Rokki nauskuttivat vieretysten lintulaudalta maahan tippunutta herkkua :o) Lautaa täyttäessä oon Pipalle näyttänyt linnunruokaa ja tarjonnut sieltä pähkylää, mutta ei ole kiinnostanut kuin vasta nyt ;o) Ei voi kuin tehdä diagnoosin, että Eukanubasta puuttuu linnunsiementekijä, mutta meillä onneksi on lintulauta!

Pippa on päässyt omille lenkeille, on treenattu seuraamista, noutoa, kaukkareita (seis->maahan siirtyy liki 15cm :o/, muuten hyvät), merkkiä, kiertämisestä pysähdyksiä, jättöliikkeitä, luoksetulon eteenliimautumista, narua etsitty metsästä ja mahdollisesti muuta, nyt en muista. Pip nauttii ja kotona sujuu melkein jopa hyvin, kun se tietää arvonsa :o) Käväistiin eläinkaupassakin ostamassa penikalle harja ja kuminen kilisevä pallo ja Pipsulle eekkua ;o)

Pippa on tosi fiksusti tänään sanonut Rokille. Oon nyt huomauttanut Pipalle ainoastaan, että se ei saa blokata pikkusta pois mun luota eikä vahtia mua. Niinpä Pip päättää ite pennulle huomauttamisesta ja se varoittaakin erittäin selkeästi. Tosi hyvin onnistui esimerkiksi puruluitten järsiminen, vaikka väliä vain noin metri. Heti alkuun Pippa sihisi ja irvisti niin reilusti, että sen jälkeen riitti pelkkä katse, jos pikkupoju tuli Pipan mielestä turhan lähelle. Jos mää kiellään Pippuria, niin pelkona on, että se kerää ketutusta ja sitten lopulta sanoo Rokki-miehelle tosi liiotellusti ja vielä ottaa karvoista kii, ja sitähän ei saa tapahtua.

Rokki on tänän ollut kotona koko päivän, tai siis ei olla autoiltu. Muistaakseni tuli vain yhdet pisut sisälle. Harjoiteltiin pakastimen päällä liukkaassa seisomista, ja vilkaistiin siinä korvat ja hampaat. Tassut hiukan suti, joten oli mukavampi vain takatassut pakkasen päällä ja etuosa tukevasti sylkyssä. Pipan kanssahan silloin harjoiteltiin pöydällä, jossa oli liina. Siinä oli niin hyvä seistä, että Pippa kerkes haukkaamaan basilikasta :o) Pitää Rokinkin kanssa siirtyä pöydälle tai panna pyyhe pakkasen päälle.

Luoksetuloa harjoitellaan, muutama katsekontakti tehtiin. Ihanan innokas ja nopeaoppinen pikkuinen mun Rokkarini ;oD Ulkona oon koittanut käydä niin, että useimmiten koiksut eri aikaan, että Rokki saa itse kokea asioita eikä matki Pippaa ihan kaikessa. Olin lähdössä Pipan kanssa metsälle ja sitä ennen pikkusen väsyneen Rokin kanssa käväistiin ulkona. Väsyneenä se hiukan pelkäsi leikkikentän ääniä ja junakin kuulosti pelottavammalta kuin ennen. Täytyy tarkasti katsoa, että väsynyt pikkumies on melkein koko ajan sylissä ja vain pisien ajan omilla tassuillaan. Väsyn takia ei saa jäädä mieleen pelottavia juttuja.

Rokki on nyt päässyt ensijäljelleen ;oD Turvotin sen nappulat ja lähdettiin niitten kanssa pihalle. Talloin pitkään nurmikkoon noin 60cm x 60cm -kokoisen ruudun ja tiputtelin ruuan sinne. Rokki oli sylissä mun tehdessä tuon. Noin metrin päässä ruudusta päästin pikkuisen maahan, se haisti ruuan ja pyysi sitä katsekontaktilla ;o) Ohjasin pojun ruutuun ja se huomasi nappulat. Duh duh kuului  sen ollessa nenätyössä :o) Taisi syödä liki kaiken, odottelin hiljaa sen ollessa "työssä" ja lopuksi nostin pois rauhallisesti kehuen, kun ei nappuloita enää justkaan näkynyt. Vähän matkan päässä se sai syödä rasiasta loput ruuat. Pari kertaa se meinasi mennä pois tallotulla ja tuli saman tien takaisin, ihan ku ois pikkusen tajunnut ;o) Fiksu ja taitava Rokki-mies!! Myös "keppien" ilmaisu taitaa jo olla hallussa, sillä Rokki nosti ruudusta kasimadon vai lieköhän onkiliero ;o) Hieman myönnän yllättyneeni siitä ;oD