Kaveri oli kyläilemässä ja taas blogi jäi kakkoseks. Pikaselitys siis agista ja tokosta.

Maanantaina oli maksiporukan agiharkat, joissa oli pari melko helppoa rataa. Tiistaiaamuna mentiin Tuulan ja lagottojen kanssa harkkaamaan, tehtiin aikamoisia kieputuksia aitaneliössä. Taas sain huomata, kuinka tärkeä on itse säilyttää rauhallisuus ja ohjata puolihidastetusti hötkyilemättä.

Tokoa tehdään joka päivä kahdesta neljään kertaan. Ollaan keskitytty seuraamiseen. Pipan nakkihimo on hillitön. Pari kolme päivää oon käyttänyt vanhaa nahkahanskaa suojaamaan kättäni, ja toimii se jotenkin, vaikka oma kosketus nakkiin huono. Kovin mieluusti Pip tahtoisi olla turhan edessä, mutta alkanut mielestäni huomata taaemman paikan tuottavan roiman nakkipalkan :o) Testasin muutoin kerran liimata käteen laastaria suojaksi, mut silti nakkihirmu järsi mun kättä kipeästi. Onneks onnistuu tuo hanskan käyttö, ni alkaa kädet mustelmat ja muut jäljet parantua ;oD

Kaukkarit sujuvat kivan rauhallisesti, ja Pipan liikkeet selvästi reipastuneet :o) Seisomasta makaamaan on vaan pikkusen ongelmainen, se tahtoo siirtää takakäpäläisiä muutaman sentin. Teetän vaihtoja ihan läheltä, että saisin tankattua monen monta kertaa sellaista seisomasta maahan, että takatassut ihan paikallaan ja saan palkata just oikean tekniikan. Onneks en alkanut tehdä Pipan kanssa kaukkareita alle vuotiaana. Se on tehnyt  niitä aika ahdistuneen näköisenä, enkä puusilmä-minä oo tajunnut lainkaan. Ois raukkaparka varmaan nuorempana ahdistunut mun uhkaavuudesta ja lopettanut tokostelut kokonaan. Onneks Salme anto hyvätvinkit kaukoihin, ja näyttää homma petraantuvan :o)

Merkille meno takkuaa, kun Pippa on ihan villi huomatessaan mulla namin. En tahdo saada ohjattua sitä millilleen oikeaan kohtaan, kun se tarjoaa vaikka mitä, esimerkiks haukkumista, köllimistä ja makaamista. Täytynee panna naksutin pitkään iskuun ;o)

Luoksetulon pysäytykset menivät hienosti, kun harkattiin metsässä niitä puitten kierron yhteydessä. Uusi sana seisahtumiseen ja sanomistapa kumpaankin. Noudon nassi tekee innokkaasti :o) Olen hiukan pihdannut sitä, ja se toimii. Kentällä tehtiin kerran A-este -nouto ja se meni nappiin ;o) Ensin jätin Pipan kapulan kanssa A:n taa ja pelkkä palautus. Nännisleikin jälkeen perusasennosta heitto A:n yli ja Pip nouti miettimättä yhtään kannattaako palauttaa kiiveten. Tottakai kannatti ;oD Eteenmenoa on tehty silloin tällöin lenkillä, sujunut ok.