Meidän elämä vaikuttaisi hieman rauhoittuneen :o) Suurin kiitos tästä taitaa kuulua jäljestämisentapaiselle ;o) Kolmena viime päivänä Rokki on ollut nenätöissä: torstaina kaksi ruutua, perjantaina kolmio josta jatkui kuuden askeleen jälki ja tänään ruutu sekä kolmio josta jatkui noin kymmenen askeleen jälki. Rokki näki ruuan tänään, kun lähdin tallomaan ja taisi se arvatakin, mistä on kyse. Se pakkaa olemaan niin kovin innokas, että mun pitää olla tarkempi, ettei tuo alkuodotus tee pikkumiestä liian kiihkeäksi, jolloin haistotyö kärsii. Joka kerta on oltu nurmikolla, joka saisi olla aavistuksen pidempää, ettei namit näkyisi ihan niin hyvin. Kun suurin osa nameista on syöty, alkaa poju puolilevottomasti etsiä lisää ja silloin on hiukkasen kuonostin mennyt pois tallotulta, mutta palannut pian. Suht rauhallista haistoa Rokki onneksi tekee :o) Namina mulla on sen oma ruoka eli turvotetut nappulat.

Yllä mainittu elämän rauhoittuminen tarkoittaa sitä, että Rokki ei niin kovasti koita haukuskella ja yrittää Pippaa leikkiin sisällä. Viime päivien aikana ne ovat tirsailleet vierekkäin, ja selvästi harvemmin Pippa on huomauttanut penikalle mistään. Puruluita on järsitty ihan sovussa melkein vierekkäin, tosin kumpikin taitaa epäillä mun antaneen herkumman puruluun toiselle :o) Vaikuttas tehonneen, että huomautan sille sisällä haukkumisesta, ja jos jatkuu, saa tulla syliin jäähylle rauhoittumaan. Ulkona Rokki on ollut vähän hodari, mutta se sallittakoon, kun kerran sisällä ollaan rauhallisia. Tänään ärsytti hiemaisen, sillä Rokki vaan räkötti enkä meinannut päästä sitä liki, että ottaisin syliin rauhoittumaan. Se on edelleen ihan intona hiekkakuoppiin ;oD Lenkkeilty on sekä yhden että kahden koirusen kanssa. Rokki menee intona Pipsulin perässä, mutta pitää muhun paremmin kontaktia.

Perjantai-iltana oltiin kaikki kolme  kävelyllä Tuulan ja Sinnan kanssa. Aloitettiin siis treeni Klagia varten :o) Tuula ja lagotot ovat heinäkuussa Klagissa samassa mökissä meidän kanssa kolme yötä, joten koirusten on osattava olla yhdessä. Viime kesänä Pipalla, Taralla ja Sinnalla ei ollut sen suurempia ongelmia, ja pienetkin ongelmat vältettiin pitämällä koirulat erillänsä ja olivatkin ihan rentoja eivätkä välittäneet toisistaan.

Suuri edistys on tapahtunut kysymisessä. Kun Rokki tulee autosta, on se tietty sylissä ja mua vilkaisemalla pääsee maahan. Ovesta mennessä pitää vilkaista, että saa luvan mennä. Poikuli katsoo mua tosi nopeasti ja palkaksi pääsee tahtomaansa. Ruokakupilla ei oo ollut moneen päivään pientäkään varastusyritystä :o) Aikaa on pidennetty silleen, että kauimmillaan lasken kymmeneen. Naksutellaan kontaktista. Ulkona harjoitellaan luoksetuloa. Maahanmenoa ja sistumista on tehtykin liian laiskasti viime päivät. Niihin pitää alkaa laittaa kehotussanat, että voidaan alkaa opetella muutakin.

Rokki ja Pippa ovat pelailleet Dog Brickiä, ja Pippa myös Boxia. Pipalle ovat helppoja, mutta silti niin hauskoja. Kerrankin Rok pelasi ensin ja kun viritin Brickiä Pipalle tippui sen suusta aikamoiset kuolat laudalle ;o) Rokki pelaa melko nätisti, ihan ei vielä ole kuitenkaan mestari tässä lajissa. Rokin pappa Solu saattaa tulla käymään Harjavallassa, ja Rokki jo haastoi sen pelaamaan Brickiä ;oD

Pippa on myös jäljestänyt, pistän siitä oman pätkän. Lisäksi se on urakalla etsinyt palloja, leluja, hihnaa ja muuta taskusta löytyvää metsästä. En voi ymmärtää, miksi se on niin kivaa :o) Tottelevaisuutta pikkusen päivittäin. Mainittakoon tänpäiväinen nouto: täydellinen, mutta sitten Pip meni palkkapallon perään ja toi takas ja mää söhrö sain laitettua oikean etusormen sen palloa jauhavaan suuhun, että sattu ja taitaa tulla kynsi mustaksi. Muuta tottelevaisuutta: eteenmenoa, seuraamista, kaukana maahanmenoa, kaukkareita, luoksetuloa. Ja ruokakupilla Pip on pyörinyt ;oD