Aamulla herättiin sopivasti ja ennen puolta kymmentä menin tallomaan jäljet. Ne olivat Euran tien eri puolilla ja pohja tuoretta kangasmetsää. Pipalla oli matkaa päälle puoli kilsaa ja Rokilla ehkä parisataa metriä. Pipalla kuusi keppiä ja kaksi pehmohiirtä, Rompulla viisi keppiä ja yksi pehmohiiri. Pehmohiiret oli pakko ottaa käyttöön, sillä keppejä oli liian vähän. Pitäis sahata muutamat oksat, että keppejä riittäis. Vanhennus ehkä noin tunti kummankin jäljellä. Peesaajana meillä oli sama mitteli-ihminen, ku tuli eilen agikentälle Roksua morjestamaan. Pippaa ei haitannut yhtään, Rokin piti käydä yhden kepin jälkeen poukkasemassa päin Tuijaa.

Pippa oli ekana vuorossa. Vaikka tehtiin puolisen tunnin rauhallinen kävely tallomisen jälkeen, oli aussikka kiihkeänä huudeltuaan porostimen kanssa autossa. Pip eteni hienosti janalla, mutta lähti takajäljelle. Pitää tehdä muutaman kerta jälki vinompaan janalle, että väkisin lähtee oikeaan kun takajälki vaatisi niin terävän kulman. Rauhoituttuaan alkuhötkyilyistä Pip teki hienoa nenätyötä. Se ei edes ihmetellyt pehmohiiriä, kaikki kepit ja hiiret tulivat varmasti mun käteen. :o) Veto oli hyvän määrätietoinen, haisto varmaa sekä suora ja terävä kulma menivät erinomaisesti. ;oD Erittäin onnistunut jälki! ;oD

Rokki ei ole tehnyt janaa, joten käveltiin yhdessä kohti jälkeä ja Rokki toki huomasi sen. Alku oli aika levotonta, sillä Pippa huusi autossa ja Roks kuunteli isosiskon tuskaa. Eka keppi nousi aikas heti, vaikka Rok teki mieluummin sisksakkia ku jälesti. Sen jälkeen se rupesi nenätöihin ja hienosti jälestikin. Seuraava keppi hyvin, mutta sitten tuli hiiri, jota Rok ei tajunnut. Ite en huomannut heti vahvistaa sen löytämistä, ni pikkasen taas huitelua. Kun poronen tajusi hiiren olevan "keppi", hienosti antoi mulle ja päästiin jatkamaan. Jossain kohtaa poju meni pari metriä jäljen viereen, mutta selvitti itse jatkon. Ennen viimeistä keppiä Pomppunen nosti nokan ja otti ilmavainun. En merkkaa jälkeä, niin en muista varmasti, mentiinkö jälkeä vai oikaistiinko. Siellä se keppi kuitenkin oli. Rokki teki kivasti töitä, mutta en oo tyytyväinen tallomaani jälkeen. Loppu ei saisi olla tuollainen, mistä saa ilmavainun. Tarvii tehdä jäljeksi hiukan isompi "ympyrä" siis ja kepit kauemmaks toisistaan.

Metsä oli tosi kostea sateitten jälkeen, joten voi olla, että jälki haisi aika korkealla. Jäljestämisten aikaan ei satanut ensinkään. Autoilla juteltiin vähän, milleen oon koirusten kanssa jälkeä harjoitellut, ja siinä rupesi satamaan oikein kunnolla. Jos huomenna ei oo mahdottoman sateinen, vois harkita silloin seuraavia jälkiä. Tarttis varmaan ottaa vain yks koikku autoon kerrallaan, ku yhdessä siellä höyryävät (kuten tänään), ni kestää kauan palautua rauhallisehkoon jäljestysmielentilaan.