Soitelin aamupäivällä, ja tallille sopi mennä jo tänään iltapäivällä neljän maissa tuntien alkaessa. Siispä penikka mukaan ja matkaan.

Ei tarvinnut ku mennä autosta ulos, niin löytyi ekat maistikkaat. Rokki nautti koko hevoisvierailun ajan ihania runsaita hevonkakka-antimia :oD Ekaksi tuli vastaan tallikoira Pupsi, jonka emä on porokoira ja isä tuntematon casanova. Rokki oli heti aivan myyty ja niin oli Pupsikin. Saatiin siis paikallinen opas mukaan ihan koko ajaksi ;o)

Tallista kuului outoja ääniä! Pienen poropojan ensiajatus oli "parasta ehkä paeta". Hihna esti paon eikä Pupsikaan paennut, joten siinä seisoskeltiin jonkin aikaa ja kerättiin rohkeutta. Edellispäivänä oli talliin tuotu uusi tulokas, josta lähti aikamoiset hirnaukset, lähinnä se oudoksutti Rokkia. Pupsi osasi niin hyvin ehdottaa leikkiä, että ei voinut jatkaa jännittämistä, vaan pakkohan siinä oli alkaa leikkiä :o) Leikkiessä alkoivat hevoisäänet kuulostaa suht luonnollisilta. Kuljettiin tallia edestakaisin ja Rokki alkoi melkein jo liikkua hevosmiehen elkein ;o) Järkevästi se kuitenkin pelästyi, jos jotain uutta kuului. Mua on melkein epäilyttänyt, että se on liian rohkea, mutta nyt siitä löytyi jo vähän järkevyyttäkin ja asiaankuuluvaa varovaisuutta. Liian rohkea penikkahan luonnossa varmaan kuolisi, kun ei tajuisi pelätä. Rokilla tietty on pelottavalta tai vaaralliselta  maailmalta suojeleva ärhäkkä ihmisensä aina kaikkialla tukena  ;o)

Tallin jälkeen kuljettiin Pupsin opastamana maneesin likelle seuraamaan ratsastustuntia. Rokkia kiinnosti pelkästään koirukaveri. Otin sitä hiukan syliin, niin näki hevoset paremmin, mutta ei kauheasti välittänyt. Kun hevosia talutettiin paikasta toiseen, Rokkia epäilytti vissiin niitten iso koko. Eipä kannattanut pikkumiehen isotella siinä tilanteessa!

Kaikkinensa käynti Wallan tallilla oli onnistunut. Rokki ei ollut hullun rohkea ja toipui alkujännityksestä kivasti. Siellä nähtiin hevosten lisäksi upea koirakaveri, mukavia ihmisiä ja tallin omistaja osoittautui kovasti porokoiruista pitäväksi :o) Toki Rokki otti tallilta jotain mukaan muistoksi: maanläheisen hajun turkkiin ;o) Se leikki Pupsin kanssa, välillä oli selällään, joten eau de hevonkakkaraa löytyy turkista häivähdys ;oD Eikä muuten pestä pois! Vastaus otsikon kysymykseen: ei Rokki ainakaan vielä ala hevosmieheksi. Mennään kyllä uusiksi, jotta Rokki uskoo hepojen olevan sataprosenttisen vaarattomia. Ja ens tiistaiksi on sovittu käynti lampolassa! Jotta pentusesta ei tulis täysin maalainen, on mulla kyllä suunnitelmissa lähteä sen kanssa lähiaikoina Helsinkiin. Tämä siks, että jokaisen herraskoiran on kamuja treffatessa voitava keskustella, mitä tuli edellisellä kerralla hankittua Stockan kennelosastolta ;o)