Rankkaa oli, varsinkin matella syöminen otti koville. :o)

Aattona oltiin serkulla ja jäätiin sinne yöksi. Kumpikin koira kävi hillittömillä ylikierroksilla, kun sai repiä paketteja. ;o) Siansaparot, kuivattuja poron kylkiluita, puruluita ja pehmoleluja nassikat saivat pukilta. Rokin kunto alkoi pettää, sillä ei tainnut mennä alas ku kaks kylkiluuta, Pippa sitä vastoin on vanha joulukonkari ja kyltymätön herkuttelija. :oP Ihme ja kumma, ne rauhoittuivat ja nukkuivat yön rauhallisesti. Pippa valkkasi niin hyvän nukkupaikan mun jalkopäästä, että mun jalat ei mahtuneet patrjalle ja meinas jäätyä.

Joulupäiväaamuna lähdettiin kotiin ja ihanalle pitkälle lenkille metsään. :o) Nyt Rokki ei enää pelännyt tonttujen näkevän tuhmuuksia, joten se koitti löytää hajuja ja olikin piuhassa suurimman osan lenkurasta. Ulkoilun jälkeen piti pakata koirat autoon ja palata serkun luo, missä nyt oli myös mun veli perhjeineen. Wisp ja Vonsp etsivät hyvät nukkupaikat kotona ja mun pukeutuessa eivät edes vilkaisseet. En alkanut pakottaa, joten nukkuivat siis hyvät tirsat mun ollessa leikkimässä veljenpoikien kanssa pukin tuomalla pissaavalla nukella. ;o)

Tapanina mentiin heti aamusti lagottokamujen kanssa pitkälle metsälenkille Järilän seuduille. Rokki taas huiteli omiaan, mitään ei onneksi löytänyt saalista, mutta ahkerasti etsi ja hiukan kauempanakin oli. Varsinaisesti ei kuitenkaan "karannut" ja ihmeesti se tuli luo kutsuessa. Nyt ei Malla kiinnostanut hiukkaakaan. Loppupäivä kului lukiessa pukin tuomia kirjoja, syödessä ja nautiskellessa laiskottelusta. Sain muuten joululahjaksi neljä hienoa veljen tekemää agilityaitaa. :oD Jesh!

Linnut ovat taas vedelleet siemeniä ihan himona. Ja tikkakin alkanut käydä taas. Epäilen, ettei kukaan muu naapurustossa lintusia ruoki, kun niin kauhea sakki käy meillä. Ostin pussillisen pähkylöitä linnunsiementen joukkoon, joten oravakin alkanut käydä. Huomasin oravan nauskuttelevan herkkusiaan lintulaudalla, joten meinasin päästää Pipan takapihalle haukkumaan sen pois. Siinä olikin katastrofin paikka. :o( Ennen ku mitään kunnolla tajusin, Rokki melkein lensi aidan yli oravan perään. Ja sitten se näki jo linnunkin ja eräs nimeltä mainitsematon ihmisolento huusi ja kirosi ku mikä. Tosi pian portsu palasi, mutta mutta. Aidan seiväs taisi murtua (muutenkin heiveröisestä aidasta). Ikinä enää en luota Rokkiin takapihalla. Jotenkin pitää aita laittaa kuntoon ja Rokki kai saa alkaa olla varmuuden vuoksi hihnassa takapihalla. Se pieni poika ei kyllä kunnioita hiukkaakaan yhteisiä sopimuksia, jos on elukan jahtaamista tiedossa. :o/

Kumpikin kuononaama saa nyt turkkikuurin. Se tahtoo siis sanoa lohiöljyä ja biotiinia. Pippa haluaisi täydentää tätä settiä vielä siemenlöillä. Uskollisesti se on aina mukana lintulautaa täytettäessä, jos sais maistikkaita. Ja olkkarin pöydällä on mun herkkuset eli mantelit ja saksanpähkylät, niitäkin pienen aussikan turkki ehdottomasti kaipaisi, niin suruisailmeisesti se niitä pyytää. ;o) Toki olen osallistunut Pispun kauneudenhoitoon eli saa se hiukan siemenlöitten ja pähkylöitten sisältämiä erinomaisen hyviä ja terveellisiä rasvoja. ;oD