Tiistaina 19.6. oltiin UPK:n hakutreeneissä.

Pipalla taisi olla hiukan tylsää, mutta ohjastajansa sai seurata ja oppia uutta. Pippa pääsi heti alkuun makkararinkiin. Nassia selvästi ujostutti, aikas ihme, mutta nakki oli niin hyvää, että piti käydä ne kaikilta lypsämässä pois :o) Pip meni ihmisten luo kutsumatta, oli sen homma olla aktiivinen ja ottaa kontaktia.

Seurasin ja olin maalimiehenäkin ryhmässä, jossa tehtiin tuuliharjoituksia (en tiedä oikeaa nimeä). Maalimies meni kankaan alle, niin ei näkynyt niin hyvin ja pääsi melkein piiloon. Maalimies pani puuhun  pari nauhaa, niin nähtiin tuuli. Koira kuljetettiin niin, että tuuli tuli kuonoon. Hienosti nenät nousivat ja koiksut pinkaisivat äijän luo. Pennut ja aloittelevat menivät tosi lähelle äijää (jopa kolmisen metrin päähän), kun taas edistyneemmät saivat haisun paljon paljon kauempaa. Toisessa ryhmässä treenasi koiria, jotka jo ihan oikeasti etsivät maalimiehiä.

Ensi kerralla Pipalle tekisi makkararinki hyvää ja luultavasti se saa kokeilla tuuliharkkaakin, jos vaan tuulee :o) Kivaa porukkaa, toivottavasti päästään harkkoihin mahdollisimman usein ;oD