Sunnuntaina lähdettiin kahdeksitoista Kokemäelle. Edellisiltana kuuden maissa tehdyt verijäljet ajettiin noin 18 tunnin ikäisinä. Kavereina meillä oli tietty Tuula ja Tara. Pippa oli ihan järkevä kävelyllä ennen kuin ajettiin autot lähelle jälkiä. Kävin viemässä peuran sorkan kaadolle ja puuhun sitomani Pippa keräsi tarpeettoman paljon kierroksia. Olis pitänyt panna Pispulle valjaat vasta hiukan ennen jälkeä. Se oli ku kaistapää, veti hulluna enkä mää hullu ollut tajunnut tarjota sille vettäkään kävelyn jälkeen. Lähtökohdat ei siis parhaat, ja se näkyi kuten myös aavistuksen aiempaa vaikeampi maasto (risukkoa runsaasti) sekä hautovan kuuma aurinkoinen ilma.

Pippa toki selvitti jäljen, mutta tyylipisteitä jäi kyllä saavuttamatta. Se huiteli heti alusta lähtien ja oli nokka korkealla, joten useaan kertaa pysäsin ja odotin sen rupeavan kunnolla ja keskittyneesti hommiin. Hyviäkin osia toki oli, ja jäljen pituus oli kai likempänä kahta kuin kolmea sataa metriä. Makaukset se näyttää selvästi, mutta hölmö-matte ei meinannut millään palkata ekalla, mitäköhän mahdoion odottaa. :o/ Toisen se merkkasi selvästi ja nyt saion sentään nopeammin heitettyä broiskun palasen. Lopussa odotin hetken, että Pippa saa rauhassa haistella veristä sorkkaa, ni kun ei namppaa kuulunut, otti flikn bambin käpälän suuhun ja toi mulle. ;oD Kaikkinensa tämä kuudes verijälki ei mennyt yhtä hyvin kuin aiemmat, olosuhteet kiusasivat hiukan ja keskittyminen heikkoa. Seuraavalla kerralla ei liian haastava maasto, ajaminen aamuvarhain, ni eiköhän homma ala sujua, kun kerran intoa piisaa. ;oD

Rokki jäljesti myös, mutta ei verta vaan mun askelia ja keppejä. Tein radan toispuolelle vajaan sadan metrin jäljen varpupohjaiseen metsään ja tiputin kuus keppiä. Se vanheni puol tuntia ja sit lähdettiin töihin. :o) Näytin alun ja Rok lähti matkaan rivakalla vauhdilla. Se lakkaa jälestyksen, ku saa hajun kepistä ja hinkuaa sinne. :o) Hienosti seuras mun kulkeman ja kehasin viidestä ekasta kepistä ja toi ne mulle ja sai herkkuboiskua. Kuudetta keppiä en huomannut, ihmettelin, mitä Romppula seisoskelee ja ku kehasua ei tullut, nosti se kepin. :oD Loppuvaiheessa muuten oli jotain pelottavaa, poju hyppäs pois jäleltä, näytti pelokkaalta ja pitkin varpain meni haistamaan. Mun silmä ei nähnyt mitään muuta pelottavaa ku linnun sulkia tai höyheniä. ;o) Harmi tuo pelotusjuttu lopussa, mut muuten taitava piksula. :oD

Sisätoko kummallakin koiralla kiihkeää. ;oD Rokilla oli pitkästä aikaa sopiva kiihko tekemiseen ;oD Se jopa hyppi mua päin. Liikkeet kummallakin ok, Pip seurasi, eteentulo, sivulle, kaukkarit, jättöjä, Rok eteentulo, sivulle, maahanmenoja ja kontaktia kulkiessa.

Niukkistelen nyt Rokin ruokaa ja sen huomaa. ;oD Sillä on nälkä ja se syö kunnolla. Päätin antaa periksi enkä jaksa koittaa saada sitä syömään valkosipulia. Aamuruoka aika pieni ja suurin osa nappulasta kädestä palkaksi, ni ollaan kaikki tyytväisiä.

Maanantaiaamuna suunnattiin Roksulaisen kanssa Eurajoelle hakemaan uutta ruokaa eli happy dogia (versiota Irland) ja hiukan agiloimaan Marjon valvovan alla. Palkäsin hieman, kun päälle sadan metrin päässä agialueesta oli kiinnostavia lampaita ja metsäkin likellä. Tämä ei kuitenkaan tuottanut ongelmia, Roks pysyi hienosti likellä eikä edes koittanut merkkailla :o) Agility kulki himaisen takkuisesti, enimmäkseen kai kuuman takia. Valssia, takaaleikkausta, persjäättöä, niistoa ja mitäköhän muutya koklattiin. Huomasi, että täytyy alkaa vähitellen tehdä tekniikkajuttuja, mutta pääpainon pitää olla kivassa temisessä ja motivaation etsimisessä. Saatiin ostaa Marjolta upean upea uusi karvalelu! Siinä on iso komea aito supikoiran karvanahka!! ;oD Jopa poro kiihtyy siitä ja alkaa pöristä. ;o)

Tiistai-iltana mentiin Tuulan ja koirusten kanssa agiloimaan. Rokin eka setti keinu ja puomi, upeat. Keinulla pehmuste ja ekalla kevitys, puomilla namialustat. Tokasessiossa vinokepit, hyppy+pussi(+hyppy) ja kaks hyppyä. Kepit oli aluksi liian helpot, nostettiin, ni alkoi pojun ruho kiemurrella. :o) Pussi meni ok, kuuma ilma hidasti, mut saatiin me hienojakin juoksuja. :o) Viimeiseks pussin jälkeen vielä hyppy ja sitten vasta palkka-schnugga Wubba, se onnasi. ;oD Viimeiset kaks hyppyä oli vierekkäin, vedin Rokin välistä ja toinen hyppy. Pari toistoa ja viimeiseks saatiin oikein mallikas suhahdus. :o) Olikohan supikoiralla tekemistä tässä asiassa. ;oD

Joka päivä ollaan tokostettu sisällä ja hiukan ulkona. Oon ite ihan veto pois, ku mittari pakkaa näyttämään 25 astetta. :o( Tisitai- ja torstaiaamuina oltiin Rokin kanssa Paniksessa Millan ja Ninjan kera peltolenkkeilemässä ja joessa läträämässä. Kumpanakin aamuna Rokki sai nautiskella vapaudesta päälle kaks tuntia. :oD Aika aktiivisesti se ettii jahdattavaa, mut ei onneks löytänyt. Vähitellen se väsyi ja alkoi pysyä likempänä. Joessa se ui oikein reippaasti, hakee keppiä viidenkin metrin päästä ku vanha tekijä! Kiitos kovasti Millalle ja Ninjalle, että Rokki saa viettää tuollaista laatuaikaa.

Eilen keskiviikkona löytyi Pipan otsasta sen kesän toinen punkki. :o( Rokillahan on ollut vain yks. Kunpa tuo olis viimeinen!

Pitkästä aikaa uitiin tänään kunnolla Pispun kanssa. Ollaan oltu melkein päivittäin Tuulan sakin kanssa sellaisella lenkillä, ettäm on päässyt pikaisesti metsälampeen viilentymään. Nyt mentiin vesihiihtäjäin rannan viereen ja uitiin hiukka yli kolme varttia! ;oD Kahdesti Pip meni rantaan ja purautettuaan turkin ui se heti takas mun luo. Jälkimmäinen rantautuminen oli aika loppumatkasta, ja Pip meni kivelle. Ku vanha väsynyt hylje se veti ittes käsivoimin kiven päälle, jalat roikku ja siinä köllötti. Pari hengenvetoa, jalatkin kivelle ja siitä rantaan turkkia puristamaan. ;o) Olispa kivellä olosta saanut kuvan.

Syksyn reenitkin alkavat pian. Huomenna Roksulaisen agility ja maanantaina toko. Pippa ei käy ryhmissä, ku sen kanssa on niin helppo tehdä yksinkin. Ja loppuispa tää helle, ni sais aikaiseks tehdä jälkiä ja muutenkin toivottavasti aktivoitus.