Vihdoin ja viimein olen uskaltautunut Rokin kanssa ohjattuihin tottelevaisuusharjoituksiin. :o) Kesällä meen kontaktissa oli liikaa toivomisen varaa, ja meinasin, että ensi kesänä koitettaisiin mahtua johonkin ryhmään. Jutustin Sarin kanssa, ja hän jotenkin sai mut kysymään mahduttaisko vielä. Ei mahduttu, mutta muitakin kysyjiä oli, niin perustettiin uusi ryhmä :o) Rokin ensikurssi on TVA Porin yläkoulu, joka pidetään Ulvilassa vanhalla nahkatehtaalla. Siellä pitäisi jo hioa alo-toko- tai bh-liikkeet suht kisakuntoon, joten liian edistyneissä ollaan. Hällä väliä, tehdään hommat soveltaen meen tasolle sopivasti. Vetäjä on Anu ja meitä kurssilaisia on kuus koirakkoa.

Jännitti kovasti, että merkkaako Rok tai unohtaako se mut täysin koko tunniksi. Ei merkannut, tosin varman päälle käväistiin ennen hyppyä pikaisesti ulkona. Muut koirat kiinnostivat, mutta halusi piksu puuhata silti mun kanssa. :oD Mua ärsytti kovasti, että poju ei olis ensinkään kestänyt odottaa, kuului ärsyttävää kitinää.

Pysyttiin hiukan erillään toisista, kun kerran silleen mahtui. Ohjelmassa oli jättöliikkeet seisominen, maahan ja istuminen. Roks teki oikein hienosti, kun miettii kuinka vähän me niitä ollaan tehty. Rivakat innokkaat asennot. Suunta nyt oli epävarma, koska me ei vielä seurata, vaan kontaktista pyysin menemään. Asennoissa Rokuliini oli varsin rauhallisesti. :o)

Hyppäämistä tehtiin sitten. Mulla oli oranssi lautanen mukana. Namitettiin lautanen yhdessä ja mentiin aidan toiselle puolelle. Annoin luvan mennä ja taidettiin tehdä kuusi toistoa, kerran meinasi kiertää.

Paikallamakuu oli viimeisenä. Rokki jaksoi hienosti pysyä paikallaan. Häiriötäkin oli vähän, mutta ei haitannut. Palkkasin vähän väliä ja toistin "maahan". Kerran en ite käyttäytynyt korrektisti, ja siitäkö jäpikkä nousi. Kerran tuli vissiin pieni kitinäntapainen.

Väliaikoina tehtiin kontaktia kävellessä ja paikallaan, sivullemenoa ja eteenliimautumista. Ja leikittiin patukoilla. ;o) Mun pitää tehdä ens kerraksi tarkka suunnitelma tekemisistä, koska tuo odottaminen on vaikeaa enkä halua harjoitusten tarkoittavan kitinää väliajoilla. Taidan olla ärsyttävä kurssilainen, kun mulla pahalla ei oo tarkoitus alkaa vielä seuraamista vähään aikaan ja kaiken haluan tehdä omalla tavalla. Ryhmään mennään vain häiriön takia. :o)

Rokki on nyt ihan turkistakki tyhjä. Voimat meni rajuun ajatustyöhön ja se makaa sängyllä lampaantaljan päällä puolitajuttomana. Maanantai 20-21 on aika myöhäinen aika treenailla, mut hyvin tuo Roksu siellä jaksoi. Nyt pitää joka päivä tehdä kotona, että voidaan ensi kerralla tehdä tuolla Ulvilassa hiukan vaikeammat. :o)

Muu päivän ohjelma oli nautinnollinen pakkasaamupäivän lenkki Tuulan ja lagottojen kera. Jutusteltiin eilisestä Maria Aaltosen agivalmennuksesta, ja ihmeteltiin, miten oikeasti voi koirat olla tuolla tasolla kisaamassa, kun ohjaajien tekninen osaaminen lapsen kengissä. Keskiviikkona meen pitäis taas päästä loistavaan oppiin Lietoon Janita Leinoselle, jos vain pakkanen ei kiristy liian kovaksi.

Herkutellakin koiruset saivat oikein kunnolla, sillä hain Nellin kanaherkusta ison pussin naudan luita. :oD Ostin myös broiskun sydämiä namiksi pari kiloa sekä Rokkia varten lohi- ja kanaöljyä, jos vaikka saataisiin turkis paraatikuntoon huhtikuun näytelmään. ;o) Teen luitten kanssa testin, että uskaltaako ne jättää lattialle ekan rouskutuspäivän jälkeen, vai aiheuttavatkohan ne erimielisyyksiä.

Pippa ei ole edellenkään tullut käpäläisvikaiseksi ;oD Oon niin onnellinen, lenkilläkin se viipotti normaalisti ja makaamasta nousee ylös ilman jäykkyyksiä. Silloin viime viikolla kun epäilin sen olevan jäykkä, huomasin sen perään kynsiä leikatessa yhden kynsinauhan olevan punoittava. Ehkä se  kevitti sitä jalkaa hieman, tai sitten vain kuvittelin. Rokki syö Biotiini fortea karvanvaihdon takia, ja nyt aloin antaa Pispullekin, että kynnet ja tassut kestäisivät paremmin kovat lumihangen pinnat.