Mahtaako muisti toimia sen vertta, etä tärkeimmät saisi kirjattua. ;o)

Tänään kävivät sekä Pippa että Rokki silmätarkastuksissa.  Peilaava lääkäri oli Sanna Elfving. Odotushuoneen labradori-ihmiset kuiskuttelivat Elfvingin olevan kovin tarkka ja huomaavan kaiken, erittäin hyvä siis meille.

Rokin silmissä on samainen ppm mikä pentunakin. Nyt sitä ei merkitty sairas-sarakkeeseen, vaan terve-kohdassa lukee NB ja huomautuskohdassa NB irissäikeitä. Ihan samanlaiset muutokset kuin panskana, pysyvät kuulemma aina tuollaisina eikä niistä tule olemaan mitään haittaa. Rokki oli oikein reipas ja kiltti. Sitä oli helppo pitää pöydällä, ei laisinkaan rimpuilua. :o)

Toinen potsku oli Pippaliini. Sen silmistä ei löytynyt enää jälkeäkään kahden viime peilauksen (25.8.07 ja 12.3.08) muutoksista. Linssi oli tukevasti oikein kiinni eikä ensinkään lasiaisvuotoa. Kuvailevassa kommentissa lukee 'ei lasiasivuotomuutosta'. Se on siis ihmeparantuminen. ;oD Tai ainakin parantuminen ;o) Pippa koitti pöydällä paeta mun kainaloon, mut huomattuaan tilanteen vakavuuden antoi sekin tutkia silmät oikein mallikkaasti. Vaikka tyttösen silmät on nyt saaneet terveen paperit, jatketaan kuiteskin tuota silmätarkkiharrastusta vuoden, puolentoista välein. ;o)

Maanantaina tuli postissa Koirakuiskaaja-DVD, jesh! Oon kattonut pari jaksoa ja aivan myyty olen. Tiistaina oli agikouluttajien palaveri koskien ens kesää. Siellä oli paikalla pienoinen Pihka-briardi. :o) Pihka oli niin kova kiertelemään pitkin poikin, että hain autosta kevythäkin sille nukkupaikaksi. Ystävällisesti otin sille kuskin pebalämmitinlampaantaljan pehmikkeeksi, mutta se tikkasi viattomaan taljaan kiinni ku pieni piraija! Suloinen vaavi, mutta taljan vein siltä turvaan.

Lenkeiltäessä Rokki on käyttäytynyt hienosti ja saanut lisää vapautta metsässä. Kertaakaan se ei ole huitassut omille teilleen ja kutsuessa tulee hienosti luo. :o) Nyt tarkkuutta, että vapaudet ansaitaan eikä liikaa ilmaiseksi. Kulkeminen kuonopannassa mun perässä sujuu hyvin.

Roksulla on raju karvanlähtö, sitä vain irtoaa ja irtoaa. :o) Ekaa kertaa leikkasin pojan kynnet ilman keksiin tuijottamista. Yhden tassun jälkeen aina annoin sille toki välipalkan. :o) Hienosti meni. Pippa-raasu on laihiksella ja sai keksiä kahden tassun välein. ;o) Punnasin koikut silmätarkin yhteydessä: Roks 18,1 ja Pips 21,5. Rokille sais tulla vähän lisää ja Pipalta pitäs saada poikkeen. Mitä mahtaa Salme sanoa ens kuussa Rokista, ottaa sen multa pois ja vie kotiinsa syömään. ;o) Ei kai, hoikka poju, mut ei liian laiha kummiskaan. Pipan ruuassa korvaan osan porkkanaraasteella, jatketaan tätä. Se on nyt alkanut saada Synoquin-kapseleita nivelravinteeksi.

Synoquinista siirrytään näppärästi nivelten käyttämiseen puolirajusti eli agilityyn. Pippa oli tänään talven ekoissa agiharkkasissa. ;oD Nassi oli ihan onnesta soikeena, hidastin sen vauhtia sillä, etten ottanut manttelia pois. Aidat oli mini-korkeudessa. Pippa teki hienoa rataa, vain kontaktit olivat mun makuun liian nopeat, ku poistuttiin ilman lupaa. Iltaan mennessä ei oo pupunen alkanut ontua tai muuten oireilla. :oD Jee, ihanaa nähdä Pippa noin onnellisena!

Ollaan toki tottelevaisuuttakin tehty. Pipan kaukkarit normaalit eli liikkuvat, seuraaminen niin kiihkeää että meinaa purra mua käteen saadessaan namin. ;o) Myös nouto kiihkeä, pari murahdusta on kapula joutunut kuuntelemaan. Ulkoharkoissa Pupu teki hienon ruudun ja luoksetuloja. Jätöissä oli yhdellä kerralla mun 'seis' sellainen kehotus, että piti mennä istumaan. :o/ Pääosin jätöt upeita. :o)

Rokki malttaa hyvin istua paikallaan, aika taitaa olla knafti puol minuuttia. Makaaminenkin onnaa hyvin. Kapulaa on kiva nostaa. Sivulle tarvitaan kunnon käsiapu, että paikka ei oo liian edessä. Tosi hyvin on edistynyt eteen liimautuminen, asento on suht aina suora, tässäkin toki käytämme käsiapua. ;oD Uutena on 'kierrä', jota tehdään keittiössä tuolin ympäri. Se on niin kivaa, että tahtoo tulla kitinää. Ulkona irtaantumista kahvajalkapallolle, jee. :oD Roksunderilla on puuhailtaessa hyvä ilme.

Harkataan lisäks kummankin kanssa 123-tug-leikin omaa versiota. Tuo oikea leikkihän löytyy Susan Garrettin kirjasta Ruff Love. Rokki istumaan, mää kylki siihen päin jonkin matkan päässä, kauemmassa kädessä patu. Kehotuksesta 'leluu' lähdetään juoksemaan ja leikkimään. Pipan kanssa oon lisäks alkanut taivuttamaan polvista, ottamaan sellaista valmiusasentoa. Mun tavoite tohon leikkiin on, että koiran ollessa pyydetyssä asennossa oon ihan ku juoksun startissa: 'paikoillanne' oon maassa, 'valmiina' meen valmiusasentoon ja leluu ja sit lähdetään hillumaan. ;o) Tähän sopii erinomaisesti 'oho', jos koiru vahingossa lähtee paikaltaan ennen leikkiinkutsua.