Perjantai-iltana suunnattiin taas Ulvilaan vanhan kaatopaikan lähiseutuville. Pip tunnistaa jo paikan, kun poiketaan UPK:n kentän läheisestä risteyksestä :o)

Autojen parkkipaikalla ollessa kokeiltiin, ottaako Pip irtorullan suuhun. Toki se sen halusi! Eikä pistänyt pahaksi sen vaihtoa nakinpalaan :o) Kerran siinä alussa äijä meni metsän puolelle, Pip haki hältä rullan, toi mulle kutsusta ja söhrö-minä en saanut sille narua kaulaan kunnolla, kun lähti kehotuksesta "näytä äijä" haukkaamaan äijältä namit :o) Tällaista lie Pipan harkka nyt jonkin aikaa. Se muuten alkoi nyt käyttää rullapantaa, mutta siitähän ei tällä hetkellä saa  rullaa suuhun.

Nassi tuli mukaan, kun tallottiin etsintäalue. Se nautti tosissaan päästessä heti mukaan, kulki häntä pystyssä muiden koirien jäädessä autoihin. Metsässä muutoin oli jo kypsiä mustikoita!! Ja ne maistuivat hyviltä Pipankin suussa ;o)

Sitten oli varsinainen treeni Pipalle. Äijät menivät (tietty yksi kerrallaan) metsään ehkä kymmenisen metrin päähän. Plikka sai kehotuksen "äijä"ja kirmasi matkaan. Se otti irtorullan, jota äijä heilutti. Rulla suussa se tahtoi jäädä seisomaan äijän luo, kutsuin luokse. Saatuani rullan pyysin sen sivulle ja kytkin, "näytä äijä":llä reippaasti matkaan nakkia herkuttelemaan. Ekalla kerralla perässä roikkuva hihna hiukan ihmetytti, mutta ei enää sen jälkeen. Yhteensä tehtiin neljä harjoitusta. Pippa oli tosi innokas, mutta ei kyllä vielä tajunnut ideaa, ehkä ensi kerralla tai sitä seuraavalla ;oD

Jos Pipan pitäis ymmärtää tuo maalimieheltä rullan otto, tuonti mulle ja sitten hihnassa näyttäminen, niin mullakin olis yks tosi tärkeä asia opeteltavana. Mun pitää olla rauhallinen! Tarkasti sama rauhallinen tyyli lähettäessä, rullan vastaanotto rauhallinen ettei tipu, eikä tosiaan ole tappokiire kytkeä nassia näyttöä varten. Mitenköhän mää sisäistäisin nuo ja alkaisin jopa noudattaa niitä?! Ja yks uusi hankinta pitäs tehdä, näyttöliina. Meillä oli näissä harkoissa lainaliina käytössä.