Pippa yski perjantaiaamuna, kun sen oli pakko olla mun viekussa sängysä peiton alla. muutoin ois Rokki saattanut viedä paika! Repukalle tuli kova hiki ja siks alkoi yskityttää. Muutaman muun kerran on tullut yksittäinen köhäsy, jollaisia Pips kyllä päästelee ihan normaalistikin, nyt vaan kuuntelelen supertarkkaan.

Rokki on edelleen jotenkin pärskivä, ihan vähän tukkoinen ja nenä taitaa vuotaa. Pari yksittäistä köhäisyä pojultakin oon kuullut.

Käydään pari kertaa päivässä metsällä seisoskelemassa ja haistelemassa, siellä ei oo alkanut enempi yskityttää. Koiskut pureskelee tosi pal puruluita, joista tullut aikas ilmavaivat. Kivasti karvahousut silti käyttäytyy, vaikka ei kunnollista puuhaa. Pikkuisen vaan tehdään sisätottelevaisuutta ja Nina Ottosson -pelejä pelaillaan.

Eilen käväistiin mun veljen luona, jossa on kaks pikkupoikaa. Suht ok koiskut, tosin hirveän vaikea rauhoittua, joten pyysin ne kodinhoitohuoneeseen oleskelemaan.

Torstaina pääsin kuokkimaan Kokemäellä (jonkinmoisiksi eläinhoitajiksi? opiskelevien) luennolle, jonka piti Kaisa Hilska. Harmittavasti tarvi ensin hoitaa oma työpäivä, ja missasin luennon operantista koulutuksesta. Hakukoulutuksestakin jäi alku kuulematta, mutta sellaista vinkkiä sai muutamaan asiaan, että eiköhän me jotain hakutyyppistä ens keväänä aleta ;o) Myös jäljestämisestä tuli muutamia ajatuksia herättäviä juttuja. Aion koklata ensin Pippaan, että tarkasti jäljestäessä naksautan ja sitten heitän namin jäljen päälle. Tarvii olla jälki silleen, että tietää täsmälleen, mistä menee. Meinataan yrittää myös asfaltilla jäljestämistä. ;o) Pippa saanee taas olla koekani, ja jos toimii, niin Rokki tekee samat perässä. Tosi hyvä luennoija, kiinnostava aihe ja lopuksi Kaisan Heili-kelpie teki rullailmaisuharjoituksia. Aivan ihana tyyli, kun koira teki väärin: Kaisa sanoi iloisesti oho, jolloin koira lopetti puuhan ja innokkaasti alkoi kysyä, saanko kokeilla uudestaan. Jospas ite oppis kans toimimaan tuolleen! :o)

Perjantai-iltana menin taas Kokemäelle, ja nyt oli luennoijana Musti&Mirrissä Peetsa Vilander, joka kertoi koirien ongelmakäyttäytymisestä, ja mitä voisi tehdä ongelmien ratkaisemiseksi. Kaikesta en ole samaa mieltä tänän herran kanssa, mutta tärkeintähän on, että alkaa itse miettiä asioita. Sieltä, täältä ja tuolta kun poimii sopivimmat keinot, niin löytyy mahdollisimman oikea tapa toimia omien koirusten kanssa. :o)