Ensin se oli tunnari, sitten se muuttui mun ja Pipan käsittelyssä tunariksi ja harkitsen jo uudeks nimeks tuaria! Jos ännien määrä kertoo jotain tunnistusnoudon suoritustasosta.  Oltiin siis eilen torstaina Pippa ja mää tokoilemassa Millan ja Ninjan   kanssa Hossussa eilen illalla. Ei ollut ihan meen päivä. Mulla ku pakkaa olemaan niitä aikoja, jolloin unohdan ihan kokonans käyttää aivoja. Aloitettiin ohjatulla, jossa ensin kerran palkka merkistä. Pippa oli ihan ylikuuma ja haukahti merkille lähtiessä. Olis pitänyt namittaa sitä ensin, minimaalisia naminpaloja iso kasa. Se oli näet autossa kerännyt runsaasti kiihkeyksiä. Sitten merkki ja vasemman haku.  Pip vähän äänteli Millan viedessä kapulat, ei pahasti, mut kuitenkin. Itse noutosuoritus upea, tosi kiihkeä ja tarkka. :oD Toka juttu olikin se tunari: en kiusaa itseäni sitä hirveän tarkkaan muistelemalla. Lyhyesti: kolme söhräystä, yks ja onneks viimeinen suht hyvä, Pip liian kierroksilla, ens kerralla rauhoittava lenkki ja syömällä rauhoitus. Viimeinen juttu oli minuutin paikkaistuminen, jossa olin näkyvillä (seurasin Ninjaa) ja palkkasin pari kertaa. Pippa oli tosi ihmeissään, ku siinä olivat vierekkäin enkä mennyt piiloon, erinomainen suoritus Pispunterilta.

Kotona eilen illalla koirat eivät saaneet taaskaan kupista sapuskaa vaan tottelevaisuusliikkeet kehiin ja niillä ansaittiin knapulat. Pip upea, se tekee sisällä hienoa, kiihkeää tokoa ihan aina. Vain seuraamisessa liian innon takia pientä epätarkkuutta perusasennoissa. Rokki oli myös taitava, hiukan alkaa jätöt jo palailla mieleen, mutta naksu kai otettava käyttöön. :o) Oli Pipan vuoro tehdä, pistin se makaamaan ja 650 grammasen noutokapulan sen eteen. Otin muutaman askeleen  taakse, että sillä on kunnolla tilaa ottaa se ja luovuttaa mulle. Eiköhän jostain takaa tuu pieni pystykorvainen mies, ottaa kapulan ja ylpeänä tuo sen mulle. :o) Yleensä en hyvällä silmällä kato toisen vuorolle tunkemista, mutta nyt kyllä ilahduin. ;oD

Tänään aamulla mentiin agiharkkaamaan Tuulan ja Suvin kanssa. Ottaa niin päähän, tyhmä onneton minä. :o( Eka osio hyvä, hienot vinokepit ja peffankäännöt hypyllä. Tokasessiossa sujui kivasti keinu ja puomi. Mutta se kolmas osio pilas mun päiväni. Ensin kahdella putkella ja yhdellä hypyllä persjättöä, jotenkuten meni. Olis vaan ensin pitänyt kunnolla vahvistaa putken etsimistä. Sitten hyppy-okseri-hyppy-hyppy-käännös A:lle, blaah. Rok ei etsinyt kovin itsenäisesti esteitä ja yritti karata A:n alastulon namille, mistä rähähdin kahdesti. Vihaan itteäni, jäpikkä oli ihan onneton eikä mistään tullut enää mitään ja kuitenkin tahkottiin ihan iäisyys. :o( En opi ikinä.

Päivä ei siis hyvä, joten illan sisätokostus sai jäädä väliin, kilttien koirien ei tarvi sietää ärripurri-ihmistä! Nassit ansaitsivat ruokansa Dog Tornadosta. Siinäkin kyllä huomaa koirien eron, Pippa hätäili ja peli pyöri, pyöri ja pyöri sen hamutessa nappuloita. Rokista kuului koko aika kova haistoääni, se sai kolot nopeammin tyhjiksi kun ei tehnyt turhaa työtä vaan haistoi namppojen sijainnit. Iltakävelyllä kummallekin kävyn piilotus, nyt sentään järki sanoi, et tekivät eri aikaan. Pippa loistava ja Rokki oli kans varsin hyvä. Ronspu ei löytänyt heti, mut teki aktiivisesti töitä eikä alkanut kuseksia. :o) Käytiin verijälkisakilla tekemässä huomiseksi jälet. Suvin kanssa tehtiin pikkasen lyhkäsemmät Pipalle ja Tytylle ja huomisaamuna pistää Pippaliini kuonon pitkän iskuun ja koittaa selvitä siitä. ;o)

Porin 1.8.  näyttelyn aikataulu oli tullut sivuille. Onneks päästään Roksun kanssa "aamuvuoroon". 9.30 kaks toisenrotuista, muutama porosen pentu, ehkä joku junnu ja sitten aikas pian nyt ekaa kertaa nuorten luokassa oleva irtokarvainen Romppanen.