.. vaikka Pipan saamaton sihteeri ei ole saanut aikaiseksi kirjoitella tänne mitään.

Tokon joukkue-sm-kisat on kahden viikon päästä, joten sitä on koitettu työstää. 16.6. oltiin oman seuran järkkäämässä toko-viikonlopussa, mutta siitä ei hirveästi saatu oppia. Ihan hyvä ja runsashäiriöinen paikkamakuu, kun jotkin koirat lähtivät. Sain kommenttia omista muutamasta tiedostamattomasta kädenliikkeestä ja siihen malliin. Päivä oli liian pitkä ja kuuma. Kivoja evl-liikkeitä kuten tunnari, ohjattu, ruutu ei tehty lainkaan, vaan ne oli vuorossa sunnuntaina ja silloin ei menty. Oma koulutustyyli erosi kouluttajien (Tiina Heino ja Mari Sorvala) tyylistä. Tuolla tehtiin paljon kokonaisia liikkeitä, kun taas itse pyrin välttämään niitä ja tehdään vain pieniä osasia. Ja mielestäni ihan aloitteleville koirille annettiin käskyjä, joita eivät kunnolla osaa, joten meni harakoille.

Ollaan joka päivä tehty pieniä toko-treenejä. Pyrin siihen, että kerralla muutamaa liikettä mieluiten yks tai kaks hienoa suoritusta. Kaukkareissa ongelma on seisomasta istumaan, Pippa ei haluaisi istuutua taaksepäin. Käsimerkki ihan työntää sitä taakse, mutta ei riitä, tehdään paljon lähitoistoja, jos sattuisi onnamaan sitten kaukanakin :o) Tunnari meni kerran pieleen, kun hölmö-minä teetin sen nassin ollessa ihan ylikierroksilla, oma moka, muutoin se menee hienosti ;oD Ohajtussa Pipalla oli liian kiire, se jo lukitsi jonkin kapulan ennen käskyä eikä edes vilkaissut käsimerkkiä vaan ryntäsi itse valitsemalleen. Otettiin kapulat lähemmäksi ja kehupalkka kesken suorituksen, niiin johan asia palasi Pipsun mieleen :o) Nyt kapulat ovat seitsemän metrin päässä ja keskimmäinen varmuuden vuoksi hiukan taaempana, hyvältä näyttää ;o) Merkki pidetään erillään toistaiseksi, ettei tulisi turhia virheitä. Seuraamista kommentoi Heinon Tiina UPK:n kentällä ennen haluharkkoja. Normaalikäynnissä nassi edistää, hidas hienoa ja juoksussa pikkusen takana. Lisään normaalista-juoksuun -siirtymään iloisen kehotuksen "seuraa", se auttaa ja palkkaan runsaasti, näyttää jo paremmalta. Itten pitää treenata luontevia käännöksiä. Jätöt hiukan hitaat, "istu" jostain syystä vaikea. Ruutu on tasaisen epävarma, pidän aina kosketusalustan siellä, ni vahvistuu oikea paikka. Paikallaoloja pitäs harkata enempi!! Luoksetuloa ja pysäytyksiä kierrosta tehdään lenkillä, kaipaa harkkaa. Noudon palautuksiin koitetaan kehittää lisävauhtia mun pakenemisella :o)

Yhteenvetona: homma sujuu, mutta harjoitusta tarvitaan. Pitää suunnitella kivat lyhyet hommelit, ni eiköhän se tästä ;oD

Agilityäkin työstetään, mutta lämmin ilma hiukka laimentaa ainakin ohjaajan intoa.