Vietettiin Pipan kanssa sporttijuhannus TSAUn kisoissa. Perjantaina 22.6.07 oli Salme Mujusen hyppäri ja agirata. Lauantaina kiihdyteltiin Leena Rantamäki-Lahtisen kahdella agiradalla.

Kisapaikka oli Tuorlan majatalon alue. Aikalai nurmikoita ja peltoa, missä Pip jopa kerran kiihdytteli jäneksen perään. Jonkinlainen lampikin oli lähellä, tosin veden puhtaudessa olis ollut toivomisen varaa. Pari päivää kun Pippa siellä vähän välistä kävi, niin ei oo ensinkään raikas haisu turkissa. Saavuttiin paikalle perjantaina ennen kolmea. Meen seurasta paikalla oli Tuula ja lagottonsa. Sinna oli jo elämänsä ekan startin tehnyt suht kivasti ja äippänsä Tara tehnyt kakkosissa nollaradan sijoituksella kolmas, onnea! Taralla oli vielä toinen startti, ja sen jälkeen lähdin kirjottautumaan sisään, yövyimme näet Tuorlassa. Piti olla samassa huoneessa aussiepoika Danten kanssa, mutta saatiinkin ihan oma huone. Samassa solussa oli kai kolmessa muussa huoneessa koiria, joten haukkua riitti. Sai silti suht hyvin nukuttua. Juhannuksen kunniaksi panostettiin Tuulan kanssa hyviin ruokiin!! Hieman oli vaikea juosta kunnon tankkauksen jälkeen, mutta onnistui jotenkuten :o) Kertakäyttögrilleillä tehtiin hyvää ruokaa sekä perjantaina että lauantaina, ja toki koikutkin saivat herkkuuksia ;oD Sää oli hyvä, perjantaina mun makuun hiukan turhan lämmin. Tehtiin leiri ison varjostavan saarnin alle, joka tämä ei ollut liian kaukana radasta, loistopaikka :o)

Pipan ja mun ihan ekat kolmosen startit oli siis perjantaina!! Radat oli tosi kinkkiset, sillä en osaa ohjata käännöksiä hirveässä vauhdissa. Tein ihan hölmöjä virheitä, unohdin radan, unohdin antaa Pipalle ohjeita, rimoja tippui, Pip hyppäsi vääriä esteitä. Rivien välistä voinee helposti lukea parjantain tuloksen tuplahylky. Erikoismaininta on pistettävä ratojen aloituksista. Pippa oli häkissä makoillessaan olevinaan rauhallinen eikä se hulluuntunut rataa lähestyttäessäkään. Kun tultiin liki lähtöaluetta, alkoi hillitön räksytys, Pip haukkui ku heikkopäinen. Tuomari vihelsi merkin, että saa aloittaa, Pip sentään hiljeni, mutta en saanut sitä istumaan. Kuinkakohan monta kertaa kehotin tokovaliota istmaan, että sain sen jotenkin istumaan, suunta oli tietenkin väärä. Missäköhän vaiheessa nassi keräs tuollaiset kierrokset, melkoisen kiihkeä tyyppi.

Pippa sai viettää laatuaikaa Danten kanssa, ne kirmailivat nurmikentillä, noutivat keppejä lammesta ja nauttivat leikistä. Pippa väsyi kivasti :o) Illalla myöhään ja aikaisin aamulla muitten huoneitten koirat hiukan haukkuivat, joten nukkuminen jäi aavistuksen niukaksi. Pippa makoili tyytyväisenä kevythäkkissään, ekan kerran oli siellä kyljellään rentona, ja oli sen vertta väsynyt, et taisi jopa nukkua vähän. Tuula sanoi, ettei olis ikinä uskonut Pipan rauhoittuvan noin, en olis itekkään. Tuula ja Tara tekivät lauantaina hylätyn ja vitosen. Jälkimmäisen päivän startit olivat vasta viiden jälkeen, joten Pip oli kivan väsynyt. Uskoin jopa pystyväni ohjaamaan sitä, eikä radatkaan näyttäneet nyt ihan niin vaikeilta. Ja tavoitteena ei ollut enää hyvin suoritettu rata, vaan istuminen lähdössä ja että muistan radan :o) Pakko olla realisti!

"Istutin" Pippaa monen monta kertaa ennen starttia, ja jesh, se istui lähdössäkin!! Saatiin väistettyä aikas monta ansakohtaa radoilla ja kontaktitkin tehtiin, tosin ei ihan meidän omien sääntöjen mukaan. (Niitä pitää taas tahkota läpi!) Turhia kaarteita tehtiin, Pip joutui räyskimään mulle radalla, mutta ihmeesti sieltä vaan tuli nolla :o) Sijoitus oli 6./42, 7,41 sekkaa alle ihanneajan. Toinen rata näytti myös kivalta, hiukan verran kinkkisemmältä. Taas saatiin lähtö sujumaan, Pip istui :o) Nassi kerran melkein karkas väärälle esteelle, mutta ehdin kutsua ja se kuunteli, luulin siitä tulleen kiellon, mutta ei tullut. Toiseksi viimeisen riman luulin myös tippuneen, sellainen kolahdus siitä tuli. Melkein ku Pippa ois ponnistanut siitä :oD Päästiin maalin, kehuin koikkusta ja kuulin kuuluttajan sanovan, että rima heilui, mutta sielläpä se ihmeesti pysyi!! Tarkoittaapi, että tulos tälläkin radalla nolla!!! Pippa siis teki tuplanollan ;oD Nyt alitettiin ihanneaika 9,62 sekunnilla ja sijoitus oli 3./34 eli saatiin pokaali, ruusuke, 1/2.starttilahjakortti ja lappu, jolla saa Musti&Mirristä 3 kiloa Hill's-muonaa. Ja mikä parasta, kilpailukirjaan tuli kaksi riviä tekstiä ;o) Reipas ja hieno typykkä mun Pipsuseni, ihanainen :oD

Tavattiin Danten (teki kumpanakin päivänä yhden nollan) lisäksi aikas kiva määrä ausseja. Lauantaina oli kisassa mukana myös Papi ja Siiri. Sunnuntaina vielä näitten neljän lisäksi aussikkapojjaat Svante (lauantain ekaradalla nolla ja sija 2.) ja Edu. Pip tykkäs kovasti Edusta, ja vähän vokottelikin sitä ;o) Kiva nähdä aussieporukkaa, kun sitä näkee Satakuntaan muuton jälkeen aikas vähän. Melkein unohtui mainita pikkuinen nelikuinen aussiepoika Veeti, sekin kävi reippaasti kisapaikalla, suloinen penikka.

Hieno juhannus, kunpa tämä järjestettäisiin ensi kesänäkin ;oD