Nyt on Rokilla uutta pebavikaa, kun saatiin ripuli pois. En huomannut pojassa mitään ennen eilisiltaa. Se alkoi tarkastella peffaansa. Pesin sen takamuksen ja siitä vierestä tuli verta. Roks on iloinen, reipas ja ruokakin maistuu, niin en ruvennut miettimään, onko lähiseudulla päivystystä illalla ja yöllä vaan päätin soittaa aamulla.

Saatiin aika Sipilälle silleen, että suoraan töistä kiidettiin sinne. Roks oli innoissaan päästessään kivaan paikkaan, mutta pöydällä ei ollutkaan enää kivaa. Lääkärtäti alkoi tutkia takaosaa. Mun kosketusta se ei illalla ensinkään aristanut, mutta nyt portsu ihan huusi. Karvat ajettiin pois ja diagnoosi oli puhjennut anaalirauhanen, oikeanpuolinen onneksi vaan, ei vasen. Se oli revennyt ihan kunnolla, joten ihme, ettei jäpä laahannut pebaa ennen puhkeamista. Nyt jälkikäteen ajatellen se ehkä muutaman kerran tavallista useammin vilkaisia pebaansa ja mahtoiko kerran köyristää selkää ilman syytä. Huono omatunto, kun en huomannut pojan kipeyttä ensinkään. :o( Sipilä putsasi sen, ei tarvinnut tyhjää tyhjentää. Koitettiin ensin ilman rauhoitusta, mutta Romppanen huusi niin kovaa, että pakko tainnuttaa. Sitten meni tosi hyvin. Mainittava, että kun koitettiin ilman rauhoitusta, koitti Vonsp vain karata, mutta sen ei tullut mieleenkään olla vihainen mulle tai lääkärille. Rokilla on siis tosit kova estot purra ihmistä, Sipiläkin ihmetteli. Saatiin pariks päiväksi kipulääkettä ja antibioottikuuri. Parempi olis, ettei koiru ite puhdista kohtaa, mutta en silti ala käyttää muovikaulusta Romppasella, jos edes kohtuullisesti jättää peban rauhaan.

Pipalla oli järkyttynyt ilme, kun kannoin tainnutetun pikkuporon autoon. Pistin sen taljan päälle ja toisen sille peitteeksi ja siinä nukkui, kun pikakäväistiin Porissa. Pippa laittoi suojelevasti leuan taljoitetun nukkuvan Roksun päälle, olin niin onnellinen. Pippa taitaa vihdoin olla päättänyt, että Roks kuuluu meihin, taidetaan olla nyt kolme muskettisoturia. ;o))
Porista mainittava, että saatiin Koiranpäiviä-Päiviltä tilatut tavarat eli aktivointilelu planeetta ja hieno makuualusta. Ja mulle Satakunnan partiokaupasta hienot ja hyvät saappaat. ;oP

Illalla kotona Roks on vielä hyvin väsynyt, sillä sehän ei saanut herätettä. Ajateltiin, että sen on mukavampi nukkua autossa sikeästi. Sillä on sellainen tuijottava ilme ja välistä vaan nukkuu. Takapihalla pyysin sitä virtsimään, niin repukka koitti vanhasta tottumuksesta nostaa miehekkäästi jalkaa, ei ihan helppoa tuossa kunnossa. En tiedä, onko järkevää antaa ruokaa tässä tilassa, kun en tajunnut kysyä lääkärissä. Turvotin pojulle nappulaa ja se maistui hyvin. Nyt pitää antaa melkein urakalla maitohappobakteeria, kun ollut masurprobleemit ja kertta joutuu syömään antibioottikuurin.

Loppukaneetiksi mainittakoon, että Rokki on tapahtuneesta huolimatta suloinen ja jopa tyytyväinen. Sen häntä heiluu iloisesti vaikkakin normaalia rauhallisemmalla teholla. ;o) Nyt toivotaan vaan pojan parantuvan pian.