Sää oli tosi aurinkoinen, herätys ei liian aikainen ja olin jo suht leppynyt edellispäivän Roksun metsästysreissusta. Illalla tosin olin vielä niin ärtynyt, että en voinut pestä porostimen tassuista pölyjä pois. Onneksi en pessyt, Rok näet kiipeili näyttelypaiklla hiekkakasan päällä ja ison pölypilven noustua vasta tajusin sitä jäävän tassuihin ja muuhun turkkiin. Tai ehkä siitä sittenkin tuli vaan lisää katu-uskottavuutta, ei mikään näyttelypuudeli mun karu pölyjätkäni. ;o)

Näyttelypaikka oli Tyrvään Nesteen asfalttipiha, pikkusen isommasta kehästä olisin kyllä tykännyt. Ihan hyvin tuolla alueella kuitenkin pääsi kulkemaan vaikka aikalai pal koiria. Lähdettiin ensin ettimään rokotustarkkipistettä, mutta mies vaan kysyi, että onko kunnossa ja sanoin on. Kuulemma pistokokeina vaan noi tehtiin. Rokkia hiukan jännitti, sillä kuivattu broiskun sydän ei sille maistunut, oma kalanappula maistui. Paljon näkyi kiinnostavia koiria. Vein sen vielä autoon hiukaks aikaa, että sai olla rauhassa. Pippa oli autossa suht koko aika. Puolisen tuntia ennen omaa vuoroa hain Ronspun ja hiukan kuleskeltiin. Kuulin sivukorvalla, että ihan kehän likellä olevassa häkissä oli kiimainen narttu, ei kiva. :o/

Kehässä saatiin olla yksin, koska Roku oli ainokainen porouros. Se käyttäytyi hienosti, jaksoi taas seistä paikallaan ja oli ok, että hiukan siirtelin sen tassuja. Mahtoiko olla kuuman sään syyttä, mutta sen ilme oli hiukan lerppakorvainen eikä oma terhakka ilme. Häntä oli taas korkea äijähäntä. Tuomari Tanya Ahlman-Stockmari (suomalainen) käsitteli koiria hienosti, oli rauhalliset ja määrätietoiset otteet eikä Rokki edes harkinnut pakoa paikalta edes paltereita koplattaessa. Mää en oikein osaa juosta kehässä, ajauduttiin siis kulmaan, mut kai se tuomari silti näki Ronspusta tarpeeksi. Arvostelussa lukee:

Selvä sukupuolileima. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pää, hieman vaaleat silmät. Hyvä purenta. Vahva alaleuka. Riittävästi kulmautunut edestä. Pitkä rintakehä. Hieman jyrkkä lantio. Erinomainen karvapeite. Hyvät käpälät. Liikkuu hyvin sivulta, hieman ahtaasti takaa. Yhdensuuntaiset etuliikkeet. Oikea alalinja.

Laatuarvostelusta Rokki sai erinomaisen. Ainoana luokassaan tietty sijoitus eka ja ainoana uroksena paras uros 1 ja serti. Kun pyörähdettiin vielä kierros parhaan nartun kanssa, ei Rokki enää halunnut juosta vaan olisi tutustunut veteraanipororouvaan. ;o) Nartusta tuli tietty roppi. Sertiruusukkeen lisäksi me saatiin siis vsp-ruusuke ja palkinnoiksi vielä kaks pientä pokaalia.

Rankka reissu kuumuuden takia, sillä nyt kaks raatoa makaa lattialla. Tosin kun siirryn olkkariin, menee Pispu takapihalle ja turkki liehuu ihanasti tuulessa. :o)

Tänään taidetaan pitää luupäivä :oP , kun voin huomenna näppärästi ulkoilutta koirustimia vähän väliä. Jos olis pitkä työpäivä, pelottas tuleeko luukakkaset sisään, ku sitä niin paljosti pruukaa tulla.