Lauantaina mentiin läheiselle ketälle agia treenailemaan. Kouluttajana oli Pirkko, joka agilitaa Nucca-lagottonsa kanssa. Pirkko on liikuntarajoitteinen, mutta sehän ei agilityä estä, mahtavaa menoa tuolla koirakolla ;oD He ovat just treenitauolla ja harkkaavat kaukaa ohjaamista. Harkka näytti tuottaneen tulosta, onnea heille kisailuihin, kunhan taas aloittavat!

Teemaksi ehdotin kaukaa ohjaamista, ja sitä saatiinkin Pipan kanssa harjoitella. Kaksi rataa tehtiin, joista eka keskittyi lähinnä kauempaa ohjaamiseen ja toka oli vauhtiharjoitus. Saatiin hyvää kommenttia, Pirkolla on tarkka agisilmä :o). Yllättäin taas mun käskytyksessä on toivomisen varaa. Pitää sanoa aiemmin, selkeämmin ja kuuluvasti. Muutamiin kinkkisiin kohtiin löytyi hyvät ohjaustavat, ja sellainen tuli esille, että Pippaa kannattaa ohjata takaa tietynmoisissa serpentiineissä. Nassin juoksulinja oli paljon taloudellisempi verrattuna tähän saakka suosimaani viereltä ohjaamiseen tai yritykseen olla edellä. Muutamissa kaarteissa huomasin, että yhdellä kädellä ohjaaminen rauhoittaa mua itteä, ja oli Pipalle selkeämpi. Mun pitää ennakoida tilanteet, pitäs pystyä ajattelemaan aina suoritettavan esteen lisäks jo seuraavaakin. Ja taisin muutoin ymmärtää, miten sylikääntö tehdään :o) Myös Nana ja Nabu olivat harkoissa mukana sekä emäntänsä mukana myös Nucca. Hyvä harkka, ymmärsin muutamat uudet jutut, kiitos Pirkolle!!

Lauantaina oli tarkoitus tehdä koirusille (Lissu, Nana, Nabu ja Pip) kunnon jäljet, mutta odotettuamme pitkään Marjon autoa ei saatukaan sitä. Mun autoon sitten, eka käytiin tekemässä  jäljet ja tunnin päästä lähdettiin koirien kanssa. Pip oli Marjon jalkatilassa ja takapenkillä Lissu Nanan kanssa. Kellokin oli jo vähän liikaa, joten tehtiin lyhyemmät jäljet. Pip sai ajaa elämänsä ekan muun ku mun tekemän jäljen! Pippa löysi jäljen aika hyvin ja lähtikin matkaan ok. Sen verran alussa oli häsläystä, että se ei huomannut ekaa keppiä. Kaikkinensa nenä pysyi aika kauniisti maassa ja harmittavaa hötkyilyä vain yhdessä kohdassa, mihin jäi kolmoskeppikin. Oon tyytyväinen, sillä eka vieras jälki ja Pippa sai työstettyä sen omalla tyylillään. Jääneet kepit harmittaa, sillä tosi harvoin siltä jää yhtään. Ja perässä kulkeva Marjokaan ei häirinnyt Pippaa. Kannattava harkka, koitan uskaltaa ilmottaa meet 2.9.-jälkikokeeseen :o)

Käväistiin OPKYn kentällä, Marjoa kai kiinnosti nassin noudot. A oli korkeana, kiipeilytin sen ensin eestaan, sitten koitin noutoa ja kiersi takas, viereltä ohjasin kiipeämään. Riskillä otin uuden heiton, oli näet lämmin päivä ja Pip kuumissaan, mut onnas hienosti. Metrisellä hypytin ensin kapulan kanssa ja perään nouto, joka oikein mallikas :o) Marjo vei patukan ja sitten Pip sai tehdä eteenmenon, oikein hyvä :o)

Hakua toki vielä harkattiin eli siis pelkkää rullanilmaisuahan se on Pipalle tällä hetkellä. Annoin ohjeen Marjolle nostaa käden, että osaan kutsua Pipan luokse kytkettäväksi. Pipalla oli kova kiire, se kävi supervauhdilla noutamassa irtorullan mulle :o) Ei ehtinyt maalimiehen käsi ees nousta! Malttia oli onneks kivasti, sillä odotti nätisti liinan kiinnityksen ja sitten taas täysillä matkaan. Tehtiin vielä toinen toisto, mikä meni yhtä hienosti :oD Olin tarkka, että maalimiehen namit tuli pussista, ei kädestä, ettei haju häiritse rullan hakua. Se pitää muistaa omissakin harkoissa. Matka tais olla jotain kymmenen ja kahdenkymmenen välistä. Äskeinen oli lauantaina ja sunnuntaina tehtiin myös rullaharkka. Eka tosi hieno, toisella tippui rulla pariinkin kertaan kiireen takia (heti tettuaan sen), kolmas oli taas mallikas suoritus :o) Matka tais olla nyt aavistuksen pitempi, eikä Marjo kuulemma heilutellut yhtään rullan, ja Pip oli silti ottanut sen komeasti ;o) Jesh!!!