Perjantaina piti sataa kuten tässä joinain muinakin päivinä, mutta niukaksi on veden tulo jäänyt. Illalla agiharkka Hossussa, paikalla Rok ja Halla. Vinokeppejä, kontakteja ja vauhtisuoraa. Kepeissä yritin liikaa, ei tullut nappiharkka. Kontakteilla en osaa olla Ronspulle riittävän mustavalkoinen, alkoi epäilyttää, tajusiko se. Vauhtisuora muuten hieno, mutta putken pohjalla oli vettä ja siitä ei porosen mielestä voinut juosta täysillä läpi. Venähti liian pitkäksi tuo harkka, mut ei sentään fiaskoksi ihan mennyt.

Pelkkää lenkkiä edelleen, kun en oo helteessä parasta reeniseuraa koirille. Tuulan koirain kanssa oltiin muutamaan kertaan metsällä. Roku on niin ihanan lähellä, kun on tappokuuma eikä se jaksa seurata hajuja.

Sunnuntaina mulle selvästi kerrottiin, että jotain pitäs tehdä. En tiedä, mistä poronen noutokapulan oli löytänyt, mutta se toi sen mulle melkein palveluskoiramainen ilme koirannaamallaan. ;o)

Koirusilla on ollut punkkipannat jokusen päivän. Hiukkasen haisu on lieventynyt. Vien ne huomenna Minnalle hierontaan. Hieroja sanoi, et ärsyttää käsiä, mut eiköhän saa hierottua. Päätin ex tempore pesaista koirat. Pakkasin ne autoon ja lisäksi pienen pesuvadin, sienen ja pullon mäntysoopaa. Joen rannassa Pip sai olla eka uhri. Kastelu, vaahdotus ja huuhtelu. Seuraavalle uhrille sama käsittely. Poronpoika itki riipaisevasti ja piti muutenkin mölyä. Ei muka olis uskaltanut uida ja vesi ei tuntunut hyvältä ja viu vau vou. Julma-matte reippaasti työsti porostimenkin. Kummankin kaulaan jäi yrtikäs tuoksahdus, mutta muutoin niissä mitä vienoin puhtaan maton haju. :o) Kuivailtiin turkkeja ja pian saavat jäädä kotiin nukuskelemaan mun lähtiessä vetämään agireenit.