Viikon asiat koitan muistaa. Jotenkin tää päivitys jää nyt vielä helpommin, kun on niin ihana olla ulkona valloiottamassa metsää. Lagottojen kanssa ollaan oltu aikas monta kertaa metsälenkillä. :o)

Tarkkuusruutua on kumpikin koiruus saanut tehdä pari kertaa. Se sujuu varsin hienosti. :o) Tänään kävin tallomassa Pipsulle ja Roksulle kevään ensijäljet. :D Pipalle noin 250 metriä ja Rokille reilu 100, ei varsinaiosia kulmia vaan menin kaartaen. Kepukoita kummallakin kuusi ja vanhennus päälle puol tuntia. Pipan maasto oli monipuolisempi: tosi kuivaa harjuosuutta, polkujen ylityksiä ja jopa lumipätkä. Rokilla oli osittain runsasvarpuisempaa kuivan kangasmetsän pohjaa. Tuuli oli ikävä, jopa pyöriväksi vois sitä sanoa. Kun lähdettiin jäljille, meinas vastaantuleva polkupyörää ohittava auto tulla kovalla vauhdilla meitä päin. Hirveä pelästys ja alkoi paikat ihan hakata. Pippa alkoi mielistellä mua ku taisin karjasta jotain hölmölle ohittajalle (kuski oli jo mennyt kauas eikä kuullut, mut jotenkin mun piti koittaa selvitä). Päästiin metsään ja Pip aloitti. En varsinaisesti lähettänyt sitä, vaan kuljettiin yhdessä ja upeasti se otti jäljen. Olin vahingossa pannut hihnan niskasta kiinni enkä vatsan alta, mikä pikkasen nosti kuonoa. Ekalla kepillä vaihdoin liinan vatsan alle. Erinomaista nenätyötä Pippikseltä! Se veti aikalai, mutta teki tarkkaa työtä ilman pienintä epäröintiä. Jokainen keppi nousi varmasti. Taitava eläin. :oD Sitten pääsi vuoroon Rokki ja löysi jäljen ja suunnan hienosti, kun käveltiin yhdessä kohtisuorasti jälelle. Alun pari metriä näytti lupaavalta, mutta tuuli häiritsi ja nokka nousi. Ekan kepin jälkeen oli aikamoista haahuilua korkealla kuonolla ja toka keppi jäikin (Pip haki sen Roksun ratkaistua jälki ;oD). Sitten poju pikkasen rauhoittui, kuonostin laski, kolmas keppi tuli varmasti mun käteen. Siitä lähtien jäljestys olikin ihan kelpo suoritus. :oD Olis saanut olla vähän pitempi jälki. Tuollaisella tuulella ei Rokille kannata jälkeä tehdä, porostin kun on vähäsen ilmavainuinen. Kyllä oli kaks niin tyytyväistä koiraa jälestämisen jälkeen. ;oD

Agilityä on ollut kahdesti tällä viikolla. Keskiviikkona Roks oli AgilitynLumossa. Nukahdin soffalle töitten jälkeen ja onneks satuin heräämään niin, että just ehdittiin. Ohjasin tosi rennosti, liikuin tasaisesti ja poronen teki varsin mallikasta rataa. :oD)) Perjantaina alkoi oman reeniryhmän harkkaset Hossussa. Niin ihanaa taas saada viettää kiva parituntinen rankan työviikon jälkeen mukavassa porukassa reenaillen. :o) Rokki teki hiukkasen radanpätkää, mutta enempi koitettiin tehdä kontaktia Johannan avustaessa, toimi naksuttajana, ni sain palkattua nopeampaa. Olin suunnitellut reenin vähän huonosti, tai siis nenäkosketus ei ollut tarpeeksi vahva. Paljosti tätä siis harkatkaamme.