Juhannuspäivän teema oli mässääminen. Koiruset pääsivät lenkille, mutta sen erikoisempaa ei tehty. Sama teema jatkui eilen sunnuntaina. Ja vieläkin ottaa päähän juhannuksen alkoholiongelma. En muistanut yhtenäkään iltana edes maistaa mitään holillista. Eilen jopa pistin punkkupullon viilenemään, mutta tänään aamulla se oli maitopurkin vieressä korkkaamattomana. Jospa ens juhannuksena viel enempi viinaksia. ;o)

Tänään aamulla sentään yritettiin tehdä parannus ja lopettaa laikottelu. Herättiin ajoissa ja lähdettiin matkaan. Vartin lenkuran jälkeen tein nasseille nurmikkojäljet, ekat tänä kesänä. Rokille turvotin omaa ruokanappulaa eli bambinappulaa (Eukanuban Wild Nature New Zealand Venison) ja Pipalle palastin neljään osaan puolikosteita napuja (Bestes-Futter MeatBalls). Pipan jälki noin 140 askelta ja Rokin 75, namppa joka askeleella. Rokki aloitti. Porostin suorastaan veti, kun mentiin jäljen luo.  Se melkein jämähti paalulle ja ekoille askelille, haisteli hirmutarkkaan. Lähti poju sentään etenemään, mutta aika pian taisi napussa olla jokin ötökkä. Se hyppäsi sivuun ja ravisteli päätään, ja mää jo meinasin heittää pyyhkeen kehään. Mutta mutta, portsu halusikin jälestää, jätti fiksusti seuraavien askeleitten nampat syömäti. Vähän matkan päässä se aloi taas syödä ja meni hienosti loppuun asti. :oD Koko matkan kuonostin pysyi maassa, vaikkakin hetkon se meni vain toisen jalan painaumat. Taitava koiranpoika! Pippa kitisi, ku käveltiin jälelle. Se on jostain kehittänyt itelleen hermot, sillä alkoi kuitenkin heti hienosti töihin. Kiirettä oli alkuaskelilla, mutta äkkiä löytyi hyvä rytmi ja nappulanpalat maistuivat. Ihan yhtä tarkkaa haistoa Pip ei tehnyt, mutta pysyi koko ajan tarkasti askelien päällä, jopa kaarteen. Joitain herkkuja jäi, mutta ei väliä. Pip on jänskä, sillä sille tulee kamala kiire, jos liina menee hiukkaakaan kireälle. Metsässä kireä piuha ei sitä haittaa, vaan jäljestää upeasti, mutta tuollaisella nurmijäljellä mun on oltava tosi tarkka. Missään tapauksessa en voi vaatia haistamaan joka askelta, vois raasu tukehtua vetämiseensä. Pippaliini teki kaikkinensa tosi hienon nenätyön. :o) Nyt kun sais aikaiseks tehdä tällaisia lisää.

Sitten mentiin agikentälle. Pip avusti mua kantamaan vinokepit Roksua varten. Aussielainen höyrysi hulluna, ku annoin juosta muutamien rimattomien siivekkeitten välistä . :o) Roks sitten kentälle ja kontakteille. Ylösmenot innokkaita, ei yhtään karkaamista puomille. Alasmenot tehtiin minipöydälle asennetulta alastulolta. Ronspu oli niin innokas, että välistä haukkui, himosi liikaa namia, joten suoritukset ei ihan oppikirjasta. Saatiin sellaiset muutamat toistot kummiskin, että luulisin jotain taas menneen lihasmuistiin. Sitten kepit, jotka stressas mua. Aurinko paistoi kuumasti suoraan kentälle, joten epäonnistumisia ja liikoja toistoja ei sais olla. Kepit oli melko suorina. Pomppu-mies teki vasemman käden toiston ja sitten oikean käden toiston. Erinomaiset. Se oli kivan kiihko edelleen, joten kepit suorempaan ja samanlaiset upeat luikertelut. :oD Oon niin tyytyväinen.

Pippa suoritusvuoroon. Mentiin ensin tekemään ruutu. Sitten lähetin Pispun merkin kautta ruutuun. Muuten hieno, mutta ruutuun vaati toisen kehotuksen, kun jäi ruudun eteen ulkopuolelle. Korjauksella hienosti. Olin unohtanut palkan, joten nassi seisoi ruudussa, kun hain autosta patukan. Sillä kunnon piletys ja uusinta toiselta puolelta. Nyt Pip meni ruudun sisälle ja palkka. Leikiskeltiin ja yllättäen lähetin sen vielä kahdesta kohdasta ruutuuun mun likeltä. Hienot. Sitten noutoa kaks suoritusta. Ekalla palautus pois saanut olla nopeampi, ja toisella homma olikin todella mallikas. Ihanan innokas tokostava kuonolainen.

Sitten aloin jo pakkailla koirustajia autoon, kun paikalle tuli viiden lagoton kööri. Auton ovi oli auki enkä osannut kuvitella Rokin huitasevan ulos, mut niinpä vaan paha teki. En ees huomannut ennen ku tutunnäköinen pystykorva oli parkkipaikan toisella reunalla. Se meni vokottelemaan vieraita lagottotyttöjä, jotka kuulemma vähän aikaa sitten olivat kiimansa lopetelleet. Eräs vihainen ärjyi karkulaisella ja menihan Rokki-paha siitä aikas nopeasti autoon. Ei siis sentään ihan täydellinen aamupuuhastus.