Rokki kävi eilen keskiviikona jäljestämässä Hiirijärvellä. Tein sille noin 40 askeleen jäljen turhan pitkään ruohoon. Veto oli rajua ja nappuloita jäi peltoon liikaa. Loppua kohti se hiukan rauhoittui ja tajusi saavansa enempi ruokaa olemalla tarkka. Namina oli turvotettua eukaa joka askeleella muutama nami kannassa ja varpaissa.

Tänään aamupäivällä mentiin joen rantaan, josta jo aiemmin bongasin sopivan nurmikon. Se olikin nyt ajettu, mutta siihen vaan. Jälki oli päälle 40 askelta. Joka askeleella varpaissa ja kannoissa turvotetut nappulat. Noin puolivälissä pistin kantoihin kaks napua, että rauhoittaisi. Alku oli taas villieläimen kesytystä hhillittyyn suoritukseen. Vetoa piisasi, noin kuudennen askeleen kohdalla ei päässyt vetämällä etenemään, niin teki roksmaisen puolen metrin hypyn suorin jaloin :o) En tiä miten, mutta se auttoi ;o) Alkoi kuulua kiihkeä haistoääni ja vetäminen muuttui siedettäväksi. Ja mun mielestä ei jäänyt yhtä ainokaista nappulaa nurmikkoon :oD Mun vaan pitää olla tiukka enkä päästä pojua kiihdyttelemään, koska kyllä se näköjään osaa aktiivisesti jälestää.

Rokin jäljen jälkeen talloin Pipalle metsäjäljen vanhentumaan. Ehti vanheta aika tarkkaan kaks tuntia. Paikka Euran tien likellä, tallomisaika noin 13 minuuttia eli lie noin kilsan jälki. Keppejä kymmenen ja suoria kulmia neljä. Päivä oli taas tosi kuuma ja metsä rutikuiva. Osa sammal-, osa varpu-, osa ruoho ja osa aluskasvillisuudetonta pohjaa. Pip oli alkuun rauhallinen, kun odotti pääsevänsä tien toiselle puolelle hommiin. Yllätin sen, että aloitettiinkin likellä autoa. Jana oli Pipan osalta loistava, mulla meni liina solmuun ja jouduin menemään liian likellä nassin perään. Söhröä :o( Näytin selvästi suunnan, ja vahvistin sen kahteen kertaan kehumalla sen kattoessa just oikeaan suuntaan. Jäljen noukkiminen meni just hienosti. Kaikkinensa Pipalla oli pikkusen hutilusmaista haistotyötä. Nokka ei ollut kunnolla maassa ja muutama kerta sen piti ettiä jälki hutiloinnin jälkeen, mut onneks löyty. Kepit se toi kaikki, mutta otti yhdestä kepistä ilmavainun oikein korkealla kuonolla :o/ Suorat kulmat meni fifty-fifty, kaks hienoa ja kaks huonoa. Työskentely kohtuurauhallista, mutta tarkkuutta kaipaisin. Hienosti nassi jaksoi tehdä rankkaa työtä kuumassa, pöllyävässä metsässä. Mut hitsit, ku alkaa vähitellen pelottaa 14. päivän koe.