Maanantaina oli Pipalla tanssitunti. Meillä oli taas erikivaa. :oD Nyt tehtiin selvästi vaativampaa, koska tehtiin aika pitkää sarjaa ja palkkaa tuli harvempaan. Onneks saadaan käydä tämä alkeet toiseen kertaan. Mitä sit, kun ei oo kurssia, toivottavasti saan aikaiseks jatkaa, koska Pipsunteri on niin elementissään opetellessa uutta-. :O)  Aloitettiin muuten uutena juttuna mun takana seuraamista eli Pip on melkein kuono mun peffassa. Mää en tietty sinne nää, ni Kaisu ohjas Pippaa oikeaan paikkaan ja naksutti. Hiemaisen nassi tarjos tavallista seuraamista ja jalkain keskellä kulkemista.

Tiistaina oli Rokin tottelevaisuus. Yllättäin taas seuraamista. Oon kai saanut jonkin verran naksutettua oikeasta paikasta, ku portsu siinä niin viihtyy. Nyt annettiin hommalle nimi "seuraa". Ja koklattiin yhdistää niin, että ensin perusasento ja siitä pieni seuraaminen. Pari toistoa täydelliset, mut sitten alkoi kontakti laskea. Siis seuraaminen tarkoittaa, että pysytään perusasennossa mun sanoessa "seuraa" ja katse tiukasti kohti mua. Kunn paikallas alkaa kontakti säilyä, ni puol askelta reisuus voi edetä, sillä kontakti meen tärkein kriteeri. Lisäks tehtiin eteen liimautumista, jossa mun oltava tosi tarkka, ettei jäpä väänny kohti namia antavaa kättä. Jättöjä kans, mut hitsi ku muutama oli vino. Kyl se kotona tekee suoraan. ;o) Kyl se oikeasti tekee, mut tässäkin mulla tärkeä olla supertarkka vinouden kanssa. Ronsp kyllä oli taas niin kierroksilla, että senkin vuoks pakkas vääntymään vaikka  mihin ja ihan pienesti äänisaastettakin havaittavissa.

Kotiharkka olis saanut jälleen kerran olla runsaampaa. Roks on seurannut ja mää koitan muistaa seuraamisessa sanoa kehotussanan. Kontakti on selvästi parantunut, ku ollaan perusasennossa ja siitä minimaalisesti liikutaan eteenpäin. Ja ihanasti se vapautuksen jälkeen hamuaa takas seuraamispaikkaan. Hieno poronen! En enää yritä laskea meen suorituksia vaan Rokin ilme on tärkeämpi seurattava. Pyrin lopettamaan niin, että sitä harmittaa, ku olis viel ehdottomasti halunnut tehdä parit toistot. ;oP

Pippa on kuuma nainen, mun tarvii tehdä tarkasti liikkeitä sen kanssa, ku meinas tänäänkin sanoa mulle ronseasti haukahtaen, et "selkemmät ohjeistukset, kiitos". Takajaloilla seisominen on ihan outo juttu. Mahdetaanko tehdä liian monta toistoa ja siitä jalat väsyvät ja seuraavana päivänä ottaa jatkuvasti etutassuilla tukea jostain. Parin päivän päästä se taas tekee saman niin kivasti. Mun muistettava maltti tässäkin.

Me ollaan aika paljon lenkkeilty metsässä nyt varsinkin pääsiäislomalla. Tänään Rokki Pokkinen huiteli hajujen perässä, ei tosin mennyt kauaks, mutta muutoin se on ollut tosi kivasti lähellä. Ja tänäänkin se kyllä tuli joka kerta luokse mun kutsusta. Oltiin Tuulan ja kikkaroitten kanssa niin metsässä eikä siellä kulkenut ketään muita, ni että jos porostin  karkaa pitkäks aikaa, ni sit karkaa. Tärkeämpi on, että se saa kunnon liikuntaa. :o) Tuulan kans taas ihailtiin sen järkeilyä ja suunnitelmallisuutta. Roks näet juoksi kauempana, ja mää menin Pipan kans ison lumikasan taa piiloon Tuulan jatkaessa matkaa. Romppanen tuli takas tielle, pysäs, ihan ku pois laskenut ettei Tuulan seurassa ollut mua ja Pippaa. Seuraavaks se tarkalla katseella skannas metsän läpi ja saman tien huomas meet, vaik oltiin sivussa, (tai sit mää haisin niin voimakkaasti hieltä.) ;o) Miten sil voi tolleen säilyä järki päässä. Pippa tos tilanteessa ois hätäillyt ja juossut ittes ihan puhki. Kuten myös matte pakkaa hötkyämään, jos mitään ei hallittavissa olevaa tapahtuu. Sukupuolien välistä eroako lie. :o) Me ollaan Pipan kanssa harjoitettu hieman vähemmistön hyväksikäyttöä. Pipan vasemmassa korvassa on ollut pikkasen tummaa eritettä. Me tieteskin laitettiin meen perheen miesvähemmistö nuolemaan korva puhtaaksi. Mää pidin Pispulaisen korvakarvoja pois tieltä, ni porohölmöläinen onnellisena hoiti Pippaa. ;o)  Toivottavasti korva alkais olla normaalin puhdas ja erite loppuis.

Huominen on vielä vapaa ja sit jatkuu arki. Huomenna mentäneen näytelmäharjoituksiin ja meinataan tietty lenkkeillä paljon. :o) Arvon kovasti, mihin näyttelyihin Ronspun ilmoittaisin. Se on nyt aikalai karvaton ja ei se tosta kauhean äkkiä voi normiturkiks kasvaa. 29.5. olis näytelmä Närpiössä, 12.6. Orivedellä, 19.6. Pöytyällä, 3.7. Porissa, 4.7. Forssassa. Vesilahdellehan me ei siis eilen lähdetty. Roksu olis ollut siellä ainoa porouros. Se on kyl niin ruippana, et olisko mahtanut saada ees hoota. Mun veli kävi äkisti perjantaina, ni melkoisen kauhistuneena kommentoi porolaisen laihuutta. ;o) Törsäsin eli tilasin Pipalle Nutrolin senioria ja Rokille Nutrolin ravintoöljyä.  Toivottavasti kuononaamojen turkit alkavat näyttää sen myötä paremmilta. Ja yks linkki pistetään vielä tähän eli aloin kovasti haaveille, josko joskus pääsis Rokin kanssa agikurssille tuonne uuteen paikkaan nimeltä Agilityn lumoa. :o)