Perjantaina lähdettiin niin pian reisuun kuin ruuan jälkeen uskallettiin. Kohteena oli Hauho ja siellä parin laumanvarijakoiran ja emäntänsä koto. Suuri ihme, että osattiin ajaa sinne tosi helposti.

Isot valkoiset olivat aitauksessa meen mennessä. Suht saman tien ne päästettiin sieltä pois eikä. Rokki kunnioitti isompiaan, mutta ei yhtään pelännyt :o) Slovakian cuvac on noin parivuotias uros ja narttu noin puolivuotias maremma (maremmano-abruzzese), ja se oli ollut tässä uudessa kodissaan vasta alle viikon.

Koirat tulivat hyvin juttuun, tosin pyrittiin tarkasti välttämään tilanteet, joissa lähinnä Pippa olisi sanonut jotain. Kerran kaksi joain peintä pörinää eli sujui superhyvin. Rokki leikki intona maremmatytön kanssa, vaikka toinen olikin niin pal isompi :o) Mahtoikohan olla päälle 60 senttinen ja kiloja en muista. Rokki oli välistä tyttösen päällä leikkiessä ja muutaman hassun kerran lähinnä massan takia Rokki vingahti, eikä näin mitään ehtinyt käydä. Hauskaa oli, Rokki seisoi toisen mahan alla, säkä etujalkojen välissä ja piti kaveria parrasta kiinni ;o)

Tehtiin pitkiä kävelyitä metsässä ja pelloilla. Rokki oli perjantai-iltana tosi reipas ja jaksoi hyvin yli tunnin kävelyn. Lauantainakin tehtiin hiukan lyhempi valokuvausreissu, taas oli kivaa. Iltapäivällä piti tehdä vielä kävely ennen ajomatkaa kotiin, mutta nyt Rokki oli heti alkuun ärsyttävä, roikkui toisen karvoissa ja lenkki sai jäädä. Hiukan huonosti Pippa ja Rokki osasivat rauhoittua, pari kertaa panin ne autoon nukkumaan kunnon tirsat.

Cuvac-poika ei kauheasti tykännyt Rokista. Rokkihan on todella varma omasta ihanuudestaan eikä voi ymmärtää, ettei toinen tykkäisi. Se vältteli Romppasta, taisi pienesti sanoa, että pysyisi kauempana. Rokki ei uskonut, vaan korvat selkää pitkin se pisti ison mielistelyvaihteen päälle. Cuvac melkein ahdistui, kun ei osannut sanoa pennulle tarpeeksi selvästi. Se tietenkin "pelastettiin" ja katottiin, että se sai olla tunkeilevalta poropojalta. Lenkillä ja liikuttaessa pojat tulivat kivasti juttuun.

Pippa ei kauheasti leikkinyt, kun toiset olivat kaikki niin kakaroita :o) Aluksi se etsi corgi-ystäväänsä, joka nyt ei ollut kotona. Sen kanssa olis voinut kyllä leikkiä :o) Pippa nautiskeli rannasta, pelloilla juoksemisesta ja tietenkin ojista :o) Se taisi ihan jopa uidakin jossain kohtaa. Rokkia ei tassujen kastuminen haitannut, mutta kun kerran pellolla oikastessa olisi joutunut uimaan niin palasi taaemmaksi ja kiersi.

Rokki oli aiemmin nähnyt yhden kissan, jota ei päässyt haistamaan. Nyt se sai ekan oikean kissakokemuksen :o) Upeaksi isoksi miehistynyt brittikissa on superhermoinen eikä pelästy koiria. Rokki käyttäytyi sen kanssa todella fiksusti :O). Illalla pistin Rokin takaovesta ulos aitaukseen, ja kisu oli siellä. Se tuli vilkaisemaan kulman takaa, ja sitten ne taisivat hiukan painia ja seuraavaksi talon alle, kuului vain vikinää, kun kisu vei Romppasta eikä tämä saanut kiinni :o)

Taas tuli esille Rokin mun makuun tarpeettoman itsenäinen luonne. Se viihtyi hyvin ulkona isojen koirien kanssa. Onneksi se on alkanut pitää muhun kontaktia vaikkapa noilla lenkeillä :o) Koitin taas vahvistaa mun morjestamista.

Kotiin palattiin myöhään lauantaina. Kiva reissu, kiitokset :o) Loppukaneetiski vielä maininta, että Rokki taisi jättää vasemman alakulmahampaan Hauholle, kun paikalla on enää punainen pilkku ;o)