mut ei pärekoris :o) Rokki iso mies on nyt siis valloittanut Porin ;oD

Työpäivä loppui jo aikaisin, joten lähdettiin isomman kaupungin hulinaan tutustumaan. Menomatka alkoi ärsyttävästi, sillä Rokilla oli liikaa virtaa ja karjui boksissa takapenkillä. Kesti onneks vaan pari minuuttia ja sit ku mikäkin maailmanmatkaaja.

Porissa jätettiin auto tosi keskustaan ja siitä torille treffaamaan mun veli ja pojat penikka sylissä. Rokkia hiukan jännitti, mutta nopeasti se keräsi reippautta ja meni ite kävelemään. Käveltiin pääosin niin, että Rokki sylissä ja koko ajan juttelin veljen kanssa. Ihan lopuks Rokki käveli torin läpi ku mikäkin suurkaupunkilaiskoira ;o) Ehkä häntä oli välillä aavistuksen matalammalla ku normaalisti, mutta sen heilutuksesta ei tingitty! Jos Rokilta kysytään, parasta oli pulu, jota se kovin tuijotteli ja olis tahtonut kai leikkiä sen kanssa :o) Kokemusta siis kertyi: paljon autoja, bussien äänet, polkupyöriä, paljon ihmisiä, lastenvaunut (veljen nuorempi poika nukkui niissä), jännänhajuisia roskiksia ja muutenkin kauhiasti hajuja. Oikein hyvä kokemus siis pienelle pentuliinille :o) Ja vaikka vähän jännitti, tuli pisutkin. Pippahan hiukan sitä pihtasi, kun sen pentuaikana valloiteltiin Helsingin keskustaa. Pyyhkäistiin pojan vatsasta ja käpäläisistä kauopungin likaisuuksia pois ja autoon boksiin. Taidettiin olla liikkeessä 25 minuuttia, josta Roksahdus ehkä päälle viis omilla jaloilla, ja vei tosissaan pienestä voimat. Nukahti välittömästi boksiin.

Pienen ajomatkan päästä kysäisin nukkuvalta kuononaamalta, jaksaisiko tulla eläinkauppaan, ja tokihan se halusi mukaan. Nyt siis valloitettiin Porin Lemmikkikeskus. Siellä oli ensin hiukan jänskä ääni, kun nurkassa oli iso lintuhäkki ja aika tsirpitys sieltä. Siihen totuttiin äkkiä ja muutenkin häntä nousi normiasentoon varsin nopeasti. Ei löytynyt M-kokoista kongia, ei kivaa makuualustaa, ei hyvää pantaa, mutta siellä oli edukas sopiva metallihäkki. Ei ostettu, mut jos on jäljellä launataina agiharkoista palatessa, ostetaan se. Rokkihan tykkäis hirveästi Pipan kotiluolasta. Sehän on metallihäkki, joka verhottu vilteillä ja sisällä paljon petivaatteita, jotka Pip pedannut sopiviksi. Jospa Rokki saa samantapaisen ;o) Iso kypsennetty potkaluun pää olis poikaa kiinnostanut kovasti ja tais ehtiä maistamaankin, murahti paha, kun vein pois herkun ääreltä. Pipalle tuollaiset kypsät ei sovi ja joskus tais sellainen mennä riskaabeleiksi siruiksi, joten ei sellaisia meille. Taidettiin olla vartti eläinkaupassa, kivaa oli. Rokkihan sai tietty muutamia kivoja ihmiskontakteja sekä torin laidalla että eläinkaupassa :o) Hyvä keikka tämäkin. Nassikka nukkui puolitajuttomana boksissa, kun kävin kaupassa Prismassa.

Tänään on reenattu katsekontaktia, luoksetuloa ja maahanmenoa. Rauhoittumista ollaan muuten tehty päivittäin, uskomattoman vaikeaa! Lelun tuomista kokeiltiin hiukan, mutta homma loppuu siihen, että Rokki haistaa namin, sen jälkeen ei haavettakaan muusta kuin sen hamuamisesta. Ehkä naksulla helpottuu :o) Nalksauksia ei ollakaan tänään muistettu tehdä.

Illan Rokki oli aika riekku, varmaan ei ole nukkunut tarpeeksi ja siksi ylikierroksilla. Pipan kanssa sujuu silleen, että kyttäystä on, puutun siihen. Rokki ärsyttää ja silloin Pippa sanoo sille. Nukkuvat välillä ihanasti vierekkäin, mutta ei Pippa vielä ihan ole luopunut toivosta päästä porostimesta eroon. Kestää varmaan kauan ennen ku uskallan luottaa tilenteen olevan rauhallinen. Keittiö on edelleen paikka, joka on hiukan riskaapeli. Pyydän Pipan odottamaan paikallaan pikkusen kauempana, niin selvä parannus. Eikä Rokki enää juurikaan häiritse Pipan tehdessä seuraamista tms. ansaitakseen kuppinsa. Rokki menee istumaan ja odottaa omaa kuppiaan jo aika kivasti. Nyt pitää alkaa laittaa kuppia hiukan alemmas ja siinä vaatia kontakti. Ruoka on niin hyvää, että sen eteen saa pikkumies tehdä töitä ja reenata kärsivällisyyttä :o)