tai oikeasti lie Lietoa. Eilen oltiin Pipan kanssa Janita Leinosen luona privaattiopetuksessa. Pitää syyslomalla jotain kivaakin olla, vaikka kallista hubaahan tuo. :O)

Tehtiin rataharkkaa, jossa oli tosi pal kierrätystä, mikä on meillä varsin heikko kohta, sillä ohjaan Pipsulaisen tekemään isoja kaarteita. Eka puol tuntia tutustuin rataan ja Janita katto perään antaen opastusta. Sen jälkeen haettiin koe-eläin kehiin. Pippa oli aikas sopivassa mielentilassa, kiihkeä muttei liian. :o) Mun kädet sai koko aika huomautuksia, ku heitän vaan koirusen aidan yli, kädet ylhäällä painaa Pipan tekemään ison kaarteen, voi sentään. Mulla on ohjauskuvioitten nimet ihan hakusessa, mutta Janita näytti niitä ja kyllähän niistä sitten vähän päästiin hajulle. Paras oppi oli ehkä, että esteen takaa viedessä meen ite ihan kiinni käsi taakse odottamaan, ni nassi teki varsin taloudellisia kaarteita. :o) Oon välttänyt esteen likellä oloa, ku tullut törmäyksiä ja rimatiputuksia, mutta tuolla ohjeella nyt jatketaan. En saa mennä esteen taakse vastaanottamaan vaan jään matkanjatkumispuolelle, niin kaarre pienenee selvästi. Hyvin tuli reenattua, milleen Pippurin saa painettua hyppäämään oikeaan suuntaan jatkon kannalta. Poispäinkäännön oli suht tehokkaasti unohtanut, mutta parin harkan jälkeen se oli Pipan mielestä selvää ohjausta. Jaakotus onnasi ja pakkovalssikin muutaman toiston jälkeen. Muistutus tuli, että mun pitää aina miettiä, mitä koira näkee ja ohjaus oman suunnan avulla ei esteen nimiä sanomalla :o) Pippa hyppää teknisesti huonosti käännökset riman päällä. Janita näytti kaksi hyppytekniikkaharkaa tämän parantamiseksi.

Agiloinnin jälkeen lähdettiin pikakäynnille Raision Ikeaan, mistä mukaan tuli yllättäin koiriin liittyvää: muovisia, halpoja ruokakuppeja ja kakkapusseja, ehkä myös jotain mulle :o) Janitaltahan ostettiin Rokille miesten panta eli samanlainen Aatu-panta ku vanha, mutta isompi je leveämpi.