Olin joskus kauan sitten kuuntelemassa Bengt Söderholmin luennon, jolla hän selitti tarkoin, mitä eri arviot luonnetestipöytäkirjassa tarkoittavat. Pippa on tosi pehmeäluonteinen typykkä, jota olen suojellut tosi tarkasti aina. Pelkäsin, ettei se kestäisi testin paineita, ja kuulemani perusteella luotin hänen keskeyttävän testin, jos homma käy liian rankaksi Pippurille. Siksi lähdimme Helsinkiin asti.

Pip kesti komeasti erilaiset "kidutukset".  Tarkoitus on katsoa Pipan veljen Sepin emännän Mariannen testistä kuvamat pätkät ja sitten tarkemmin vielä kommentoida.

Pöytäkirjassa lukee seuraavanmoiset:
toimintakyky +1
terävyys +1
puolustushalu +3
taisteluhalu +3
hermorakenne +1
temperamentti +1
kovuus +1
luoksepäästävyys +3
laukaisuvarma
(yhteispisteet 152)

Alkukommenttia ennen videoiten katsomisia:
Pippa oli tosi reipas. Se seisoi komeasti omilla jaloillaan eikä häntä juuttunut koipein väliin, mitä pelkäsin. Jotenkin odotin nassin hiukan jähmettyvän pelosta, mutta ehei ;o) Kelkka yllätti, Pip katseli yllättävän pitkään. Ulvohaukku oli komeaa, mutta ei jäänyt päälle pahasti ja Pip alkoi ottaa selvää siitä. Pöhköpää jopa hyppäs kelkan kyytiin, kun huomasi sen olevan vaaraton :oD Suurin yllätys oli puolustus. Ajattelin nassin menevän mun turviin, mutta kattoikin pitkään, että kuinka ystävällinen mies muka hyökkää. Tietyssä kohdassa Pip totesi, ettei tuollainen käytös ole sopivaa ja haukkui. Haukku ei ollut mitään kimitystä, vaan reipasta ja varmasti selvisi mitä Pip tarkoitti. Pippa jaksoi leikkiä tuomarin kanssa hienosta, vaikka olikin tosi kuuma. Pelottava ylös riuhtaistava haalari pelästytti aikalai ja uudelleen lähestyttäessa Pippa kiersi sen kaukaa kun taas tynnyrien räminä ei ollut ihan niin pelottavaa. Pimeässä huoneessa Pippa oli jo aika stressaantunut, ei lähtenyt etsimään mua vaan jouduin kutsumaan kolmesti. Kun Pip oli yksin seinässä kiinni ja joutui hyökkäyksen kohteeksi, sanoi se kuulemma pienen "pöhin" ja sen jälkeen katseli, että missäs se Maria on. Pamauksista Pip ei välittänyt lainkaan.

Toivottavasti kirjoitan lisää kommenttia katsottuani videonpätkät :o)