Tänään Rokki lähti jo ennen aamuysiä Lallintalolle ryhmänäyttelyyn. Pippa sai jäädä kotiin nukkumaan. En tajua, miks en osaa ajaa Lallikselle suorinta tietä. Menin Köyliön keskustaan ja siitä oli pakko hurauttaa näköalareittiä Köyliönjärven läpi. Näytelmäpaikalla Roks oli heti taas ku kartanonisäntä. Nähtiin saman tien porotutuista Fani ja hetkon päästä Ihku. Roksunterin piti hiukkasen verran pöristä Ihkulle.

Kehässä Rokki esinntyi reippaasti häntä äijämäisen pystyssä. Kopeloinnit oli sen mielestä kivoja, ja porostin jopa hieman koitti shuukotella rouva tuomaria eli Leila Kärkästä. ;oP

Arvostelulapussa lukee seuraavasti: Hyvät mittasuhteet omaava uros, jonka kokonaisuutta häiritsee liikkeessä kovin korkealla kannettu häntä. Hieman kapea kallo, hyvä kuono. Hyväasentoioset hieman kookkaat korvat. Silmät saisivat olla tummemmat. Olkavarsi saisi olla viistompi. Hyvä takaosa. Hyvä luusto. Hyvä karva, runsas pohjavilla. Iloinen käytös. Erinomainen tasapainoinen liike.

Tuomari juoksutti meitä hiukan ylimääräistä pohtiessaan laatuarviota. Noin korkeahäntäiselle ei kuulemma tuomarien ohjeistusten mukaan saisi antaa eriä, mutta Kärkäs antoi kuitenkin ja sanoi sitä kompromissi-eriksi. Hän sanoi antavansa hännän anteeksi, kun muuten koira on niin erinomainen. Seitsemästä porosesta Rokki oli ainoa erin saanut, joten se oli myös paras uros 1 ja rotunsa paras. Jouduttiin siis ryhmäkehään.

Lähdettiin kotiin välillä, ja palattiin pelipaikalle kolmisen tuntia myöhemmin. Taas ajoin Köyliön keskustaan, en tajua, mistä olis pitänyt kääntyä. Aikataulu oli myöhässä, joten käytiin Pipan ja Rokin kanssa läheisessä metsässäkin haistelemassa. Vähän väliä ripsautteli vettä, ja olinkin koko näytelmäpäivän sadepuvussa ja kumisaappaissa. Lopulta päästiin käväisemään ryhmäkehässä, meitä ei plokattu jatkoon. Aamupäivällä oli kivaa tuttujen kanssa, kiitos hyvästä seurasta. Iltapäivä olikin pitkä ja tylsä. 

Roks menestyi varsin hienosti, sillä tuomaria pidetään aika tarkkana. Linja hänellä ainakin pitää, sillä Messarissa vuonna 2008  Kärkäs antoi melkein samat kommentit. Siispä palattiin rotukehän jälkeen kotiin Kokemäen kautta, ja shoppailtiin Musti&Mirrissä juhlan kunniaksi. :o)  Pomppu suostuu syömään Hill's-keksejä, joten niitä kaks pussia yhden hinnalla ja hieno Hurtan namipussukka (junior herkkupussi) on nyt myös meidän. :o) Kotona korppuset nauttivat naudan ydinluun palat sekä päivällä että illalla. Illalla käväistiin lagottojen kanssa lenkillä, ja ihmeesti Rokki jaksoi juosta Pipan kanssa, sillä näytelmäpäivä on raskas pienelle pojalle. Kaiken lisäks meen agikaverihoffi teki nousunollan. Kuin ihmeessä me jaksetaan ens perjantain agiharkat, meillä ku on tapana juhlistaa tärkeitä juttuja reiluilla syömingeillä ja nyt tapahtunut kaks upeutta. ;oP