Maksikoirain agiharkat siirrettiin vappupäiväksi eli tiistaiksi. Koirulaisia oli paikalla kolme, neljäs jätti harkkaamatta kiopeän tassun takia. Rata oli otettu tuolta,  numero kuutonen. Se ei näyttänyt laisinkaan pahalta, mut jo tutustuessa rataan alkoi ankara miettiminen, kuin ihmeessä kerkiää ohjaamaan. Pippa meni jälleen kerran hyvin, kunhan mää vaan kerkesin mukaan :o) Jatkuvassa tasaisessa liikkeessä ollessani Pip ymmärtää mua parhaiten, kunpa sen muistas ja vielä onnistuski. Mää olin vetovuorossa ja hiukan jännitti kommentoida porukan uutta koiraa, mutta alkoi se onneks sujua. Oon niin epävarma agiasioissa, et vaan tutussa seurassa uskallan avata suuni. Ehkä mää tästä kehityn hiljakseen.

Meen piti vappuna treenata oikein urakalla ja viettää laatuaikaa yhdessä, mut multa meni aivan liian monta tuntia töihin, kun kokeita korjasin ja laadin. Tokoa tehtiin pienesti iltalenkin yhteydessä tyyliin seuraamista ja pari jättöä ja jotain kaukkarintapaistakin.

Seuraavana päivänä eli keskiviikkona tokostettiin pikkusen runsaammin. Ruutuun taidettiin ottaa yhteensä neljä toistoa. Mun muutettua pysähtymiskehotukseks "odota" ei oo Pip mennyt valmiiksi makaamaan, mut hitsit, eilen se tapahtu ekan kerran. Sen tokan toiston piti oli täydellinen ja siirtyminen seuraavaan liikkeeseen, mut olikin pakko kehottaa nassi ruudussa seisomaan ja  kaks lisätoistoa siihen perään. Ne meni mallikkaasti ;o) Pipalla on niin innokas maahanmeno, et ei voi yhtään harjoitella sitä ruudun yhteydessä. Kaukkareissa edelleen tosi pieni määrä vaihtoja, et saatas pelkkiä onnistumisia :o) Ja sitä ne on nyt onneks olleet, ei enää terhakkaa odottavaa makaamista paikallaan ilman nousemista :o) Ohjattu onnas hyvin, palautuskin oli rivakka :o) Noudon palautus ollut viime aikoina liian paljon hitaampi kuin kapulalle meno. Siispä jätän Pipan kapulan kanssa johonkin, huudan "haje" ja juoksen karkuun ja vauhti on nyt raju ;o) Metallikapulaa en oo muistanu Pipsille näyttää pitkään aikaan, pitääpi muistaa. Luoksetulon pysäytyksiä on harkattu puitten kiertämisen yhteydessä.

Eilen torstaina oli kentällä lajiesittelyt. Mää puhuin jotain tokosta, ja Pippa sai näyttää ohjatun ja tunnarin. Tunnari meni varsin hienosti ;o) Lenkillä onnistunut eteenmeno.

Tänään perjantaina myös lenkillä eteenmeno ja autolle palattuamme pari kapulan palautukset, kun jätin taas nassin ja juoksin karkuun. Vauhti just sopeva :o)

Nyt on tiukat tokostukset odotettavissa, kun ollaan menossa viikonlopuks liikkeenohjaajakurssille Raumalle. Toivottavasti on ok, että ei tehdä liikkeitä lopun perusasentoon asti, vaan annan sen hetken odottaa "käsky"-sanan jälkeen ja sit vaan palkkaan. Kunpa nyt meen ruutu onnais, ku kurssin vetäjä Ilu Sten ei oo ikinä nähnyt Pipan onnistuvan siinä :o)