Loma on ihanaa!! Ollaan keritty vaikka mitä. :oD

Aamulla lähdettiin ajamaan verijäljet. Tara aloitti. Seuraavana oli vuorossa ensijälkensä ajava Rokki. Se oli ihan pollea, kun pääsi autosta ulos tekemään jotain Pipan jäädessä ulvoilemaan. Rokki otti askelten hajun jo ennen ku sanoin mitään ja löysi alkukohdan. Näytin sitä sille vielä tarkemmin ja toisteli "veri". Todella rauhallisesti ja suorastaan hartaasti poronpoika lähti matkaan.  Aktiivisella tarkalla haistolla se eteni. Muutaman kerran se eksyi vereltä, ja poukkasi kohti mua tai teki jotain muuta hienoa teatraalista, mutta jälki löytyi saman tien ilman apuja. Makuun se huomasi, haisteli ja meinasi jatkaa. Näytin uusiksi ja heitin lihapullan. Lopussa Rokki sai ilmavainun kaatokohdasta ja ei meinannut millään mennä kunnolla loppuun. Menipä kuitenkin ja vielä nätisti. :o) Kunnioiottaen ja kiinnostuneena poju haistoi peuran sorkkaa, kehaisin sitä ja tarjosin kissanruuan taitavalle haistomiehelle. Jäljellä oli pituutta ehkä 150 metriä ja yksi makaus. Rokki teki kaunista, rauhallista työtä. Se oli alussa oudon nöyrä, ihan ku ois kysynyt "oi saanko mää, saanko haistaa tätä upeaa, oi". Taidettiin löytää porostimelle mieluinen uus harrastus. ;o)

Seuraava verijälkeilijä oli Pippa. Se oli aivan sekopää odotettuaan autossa. Käveltäessä alkukohtaan se melkein kiipeili puissa suuriussa tuskissaan. :o) Se ryykäs hulluna matkaan ja hetken päästä teki jotain todella yllättävää. Äärettömän hyvän työmoraalin omaava aussietyttö virtsi jäljelle! Siinähän ei verijälellä oo mitään pahaa, mut Pippa ei harrastele tuollaista. :o) Nenätyö oli puolihötkyvää. Useaan otteeseen pysäsin ja odotin kuonostimen laskeutuvan haistoasentoon. Ekan makuun jälkeen homma alkoi jo olla jäljestämistä ja toiselta makuulta loppuun Pippa teki elämänsä parasta verijälestystä. Se oli suorastaan ilmiömäinen. Kauhea himo eteenpäin, mutta todella tarkkaa työtä. Mahtikoikku! Pituutta jäjellä oli ehkä 300-400 metriä, makuita kaks. Pohdin, että Pip saattaa jättää tän harrastuksen Rokille, sillä plikka palkkaantuu paremmin pk-jäljestä. Innolla Pip verta jälestää, mutta se tekee sen koska haluaa tehdä mun kanssa eikä innosta itse hommaan.

Palattiin metsälenkiltä Tuulan lagottosakin kanssa kotiin. Iltapäivällä oli aika mennä vaihdattamaan autoon talvitilsat. Rokki tuli mukaan, sillä jatkettiin Rengas-Latelta agikentälle. Otin jääkaapista lihapullaa mukaan ja pistin kuivaustelineen päällä olevan kintaan päälle yhden kokonaisen pullan, jonka voisin heittää Pipalle lähdettäessä. Menin vaihtamaan vaatteita ja meinasin pistää Ronspun autoon. Se maiskutteli kuivaustelineellä! ;o/ Pipalle tarkoitettu herkku oli mennyt ja sitten poronn alkoi vedellä kuivaustelineeltä sukkia alas. Mahtoiko epäillä sillä tavalla saavan lisää namppaa. Kiva lähteä reeniin, kun koirunen vetelee ylimääräisiä nameja isolla suulla, mahtaisko palkkalihapulla maistua vielä?! :o) Renkaan vaihdossa Rokkia aavistuksen epäilytti, mutta ei se pelännyt. Agikentällä alkuun kävelylle ja sitten pari reenisessiota. Ekalla tavoite "kääntää" Roksua, ja hyvin kääntyikin. ;o) Sylkkäriä, poispäin käännöstä, jaakotusta parilla tavalla ja muutama hyppy. Tyytyväinen olin. :o) Toisella kertaa hyppyä tavoitteena saada jäpä irtoamaan ja etsimään hyppyjä. Alkuun tahmeaa, mutta saatiin sitten onnistumisiakin. Jähdyttelylenkin päätteeksi Rokki sai tuoreen haisun ilmeisesti jäneksestä ja häippäsi liki kymmeneks minuutiksi. :o( Autotie oli lähellä, pelkäsin. Sieltä se onneks tuli takas.

Epäilytti kovin, mitä portsu jaksaa, mutta lähdettiin kumminkin Poriin TVA:n tokoharkkaan. Menomatkalla käytiin ostamassa koirustimille uus kuppi, kun eräs nimeltä mainitsematon söhrö rikkoi vanhan imuroidessaan. :o/ Pippa oli innokkaana shoppailijana mukana Porin lemmikkikeskuksessa. Se olis halunnut ihan kaikkea!  Kentällä Luotsinmäessä oli aikas kuraista, kenttähän on vanhaa pellon pohjaa. Rokki ei voinut millään istua siellä kurassa, makaaminen onnistui, kontaktia piti hienosti, paikkamakuu ok, kunhan sain portsun asentoon. :o) Hyppy erinomaisen innokas.  Ekaa kertaa oltiin henkilöryhmässä ja Roks ei ensinkään hamuillut katsomaan ihmisiä vaan hamusi multa namppaa. ;O) Kuran lisäksi oli pimeää, hiukan vähemmän kiva kerta, mutta elämä on välistä tällaistakin. Pippaliini pääsi tokostamaan Ronspun jälkeen ja muitten lähdettyä. Seuraaminen kiihkeää, jätöt ihanan nopeat, luoksetulo vaarallisen nopea, mut onneks aussikan jarrut toimi. ;oD Superpupunen Pispula. ;o)) Kotomatkalla täydennettiin pick'n'payssä meen puruluuvarastot.

Pip on saanut tehdä juttuja hiukan vähempi, joten se sai enempi iltaruokaa aktivointipelistä. ;oP