Eilen Rokki oli aikas vallaton jäpä, kun oltiin Nokialla Pipan kisoissa. Se hyppi Salmea päin ja muita myös. Odotetlin siis pöhköä käytöstä, ja pelkäsin tuomarin tympääntyvän shuutelevaan pikkuporostimeen.

Mutta ei, Rokki oli heti autosta tullessa ihan ku kartanonomistaja. Paikka oli Lalliksen piha tai oikeastaan viereinen nurmikko. Jäpikällä oli heti häntä pystyssä, koipea nostettiin ihan ku omilla maillaan ois ollut. Vieraita koiria ois ollut kiva morjestaa, mutta ku hihnassa ei sitä tehdä nuiva-Marin mielestä tehdä, ni eihän se kannata. Aikataulu oli myöhässä, ehdittiin oleskella puoltoista tuntia ennen esiintymistä. Haisteltavaa oli paljon :o), mää ihailin vieressä olevia upeita jälkipeltoja ;o), istuskeltiin, kopeloin Rokkia ja siirtelin jalkoja sekä palkkasin siitä keitetyllä broiskun sydämellä, kontaktia ja kontaktia kävellessä tehtiin myös. Ehkä kontakti ei oo järkevää reeniä näyttelyssä, mut meille se tekee aina hyvää  ;o)

Kehässä saatiin olla yksin, kun muita pentuja ei porostimissa ollut. Tuomari A.R.R. Doedijns käsitteli koiria hienosti. Rokki oli oikein kohtelias ja reipas, ei poukkinut. Nätisti se antoi katsoa hampit, palterit ja muukin kopelointi ok. ;oD Sitten koitettiin juosta, mikä oli tosi vaikeaa. Nenä melkein liimautui nurmikon ihaniin haisuihin, voih. Ja kehä oli liian pieni, kun kyse on kumminmin työkoirista, joitten liikkumisen pitäs olla mun mielestä tärkein arvosteltava asia. Tuosta selvittiin jotenkin, ja saatiin mennä tuomarin eteen näytille. Rokki meni ite niin hyvään koirannäköiseen asentoon, että en alkanut sitä siirrellä ku toista takatassua vaan pikkasen taa päin. Olin kyykyssä sen edessä, tuijoteltiin toisiamme pitkään. Näytti varmaan ku oisin sille tuon opettanut, mut ei me tolleen olla tehty. Hienosti Roksuttilainen jaksoi odottaa, kun tuomari saneli melko pitkän arvion.

Very nice puppy. Lovely type, size & proportions. Ears are too big and too low set. Head profile is fine. Lovely expression. Very good angulated front & rear. Very good bone & topline. Lovely temperament. Very good coat condition & colour. Needs to improve in move. Would like to see him in elderly age.

Hienoja sanoja, luonnettakin kehuttiin. ;oD Korvista olen samaa mieltä, pupumiehellä on pitkät korvat. Liikkeet on mun mielestä nyt jo ihan hyvät, mutta haistelu enkä mää osaa esittää koiraa ja vielä ton vertta pienessä kehässä, mut niihin tuomari toivoo petraantumista.

Rokki sai kunniapalkinnon eli oli samalla ROP-pentu. ;oD Mut se sai tylsät tyttöjen väriset hempeät ruusukkeet, äijämpi väri ois ollut parempi!

Arvon, että meniskö Rokki messariin. Siellä ois niin ihana shopata, ja se vois olla jo kasvanut sen kokoiseks, että hyvin istuvat valjaat ostettavissa. Ja ruokamaistiaisia on kiva kerjätä urakalla. En usko, että Rokki kauheasti stressaisi siitä menosta. Ja jos stressaisi ja pelottaisi, niin sitten en mentäisi kehään. Luulen, että mennään sinne, mut viel ehtii muuttaa mieltä monta kertaa. :o)