Kuin järkevää mahtaa olla, että sisällä koirat kumpikin luona ja vuorotellen juttuja. Tulipa testattua, että Roks ei reagoi Pispun naksaukseen. Kummallakin koiralla on i-click, Pispulla vihreä ja Ronspulla sininen. Kerran en meinaan huomannut vaihtaa naksua ja naksautin Rokille Pipan naksulla, ni se vaan ihmetteli, miks kosketuskepin koskettamisesta ei naksahda ja tökki palluraa entistä rajummin. Pip sitä vastoin alkoi huolestua tässä tilanteessa, ku naksahti eikä suuhun tupannut namppaa. Namppa oli siis kuivamuonanapuskat.

Aamureeniyritys huono. Pippa meinas repiä niukat villahousunsa. (Kunpa lohiöljyllä ja biotiinilla "lannoittamalla" alkas pökät kasvaa, edelleen karmeat.) Rokki otti hiukka kontaktia ja sit lähti menemään, ei kiinostanut yhtään. :o/ Mietin jo, nakkaanko naksun roskiin.

Illalla uusi yritys. Aloitin Pipan kanssa. Kaukkareiussa nyt liikaa kiihkoa ja siks ei pysy ihan paikallaan. Seuraaminen ihan hiljaa ja varsin vietikästä lie. ;o) Jätöt upeat. Kapulankin kanssa puuhattiin, kiihkoa piisaa. Kerran vein kapulan ja yleisönä oleva Rokki menikin hakemaan sen. ;OD Naksuttelin hiukka Pipalle, mut tuskin siitä on hyötyä tokostuksissa tälleen yksin. Se on niin nopea elukka, et jonkun pitäs kattoa perään. Tai vaikka naksutella pienen matkan päästä. Lopuks Pippa sai kosketella meen uutta hienoa kosketuskeppiä. ;O) Se on tuollainen. Ihmeesti kiireinen koirus alkoi koskea palluraa, kun varren kosketuksesta ei tullut naksausta. :O)

Rokki aloitti kontaktilla. Eka nami ei kelvannut. Sit katoin tarkasti, et annoin muutaman kerran uusia nappuloita ja ne kelpas jokainen.  Muonan vaihto on kesken, nyt ehkä puolet Golden Eagle lohta ja puolet Happy Dog Irlandia. Kontakti sujui. Sitten sivulle ja sekin hyvä. :o) Yhden taisin hylätä ja kerran vedin edemmäks namilla. Paha teko, ois kai pitänyt hylätä sekin ja naksauttaa vain oikea suoritus. Näitä siis naksun kanssa. Jätöistä maahan, minkä tein kontaktin jälkeen oli tosi hieno. Vain yks upea ja seuraavaksi istuminen. Roks tarjos makaamista, sanoin "oho", ei ottanut nokkiis ja jatkettiin heti. Uusiks halus maata. Sit sain istumaan helpotetusti ja tosi nopeaan tahtiin vielä pari kertaa, jesh, hieno porostin. Myös seuraamista silleen, että peruutin ja se tuli mua kohti pitäen kontaktia. Vähän pakkas kuono kääntyä namikättä kohti, mut muuten sujui. Muutaman kerran otettiin sit niin, että käännyin ja saatiin askel tai kaks seuraamisentapaista. :o) Ja Rokki kans sai keppiä tökkiä kuonostimellaan. Se on ihanan keskittyväinen ja se jopa hienosti pitää kuonoa kii pallurassa, kun liikutan  keppiä. Rokki sai nostaa noutokapulaakin pari kertaa. :o) Koko aika portsulla oli hyvä ilme.

Tokostus oli varsinkin Rokille aika pitkä. Pitää jakaa useampaan. Oon tyytyväinen, et tehtiin pienen pieniä osasia ja saatiin paljon onnistumisia. Pyrin kehumaan naksauksenn lisäksi, että joskus voi jättää naksaukset poiskin. Hauska huomata, et ku oikein panostaa ajoitukseen, ni ei tullut puhuttua mitään. ;o) kaunis ajatus olis, et silloin oon hiljaa, ku koira keksii ite jotain ja koitan saada tiheään tahtiin naksaukset. Kun homma on jotenkin tajuttu, liitän naksunjälkeiseen naminsyöntiin kehusanan toistamista.

Olin töissä WeCAn agikisoissa Noormarkussa. Pipan pikkusiskopuoli Sylvi osallistui. Että oli pieni ja nopea aussikka, ihana. :o) Se voitti tokan kisan upealla suorituksella, onnea! :oD