Tiistaiaamuna oli taas suuntana Järilä. Vedettiin Tuulan kanssa Mallalle ja Rokille verijälet. Sitten paineltiin vajaan tunnin lenkille. Rokki oli juoksevaisella päällä. Se ei ollut kaukana, ehkä pari kertaa sitä ei näkynyt puoleen minuuttiin. Se alkumatkasta vaan juoksi onnellinen hymy koirannaamallaan, piehtaroi nautinnolla. Se kahlasi kaikki ojat ja haisteli kiinnostavuudet. Mallankin kanssa se kerkesi kiihdytellä. Loppumatkasta otin porostimen piuhaan, että jäisi edes vähän energiaa verijäljen ajoon. Lenkin lopuksi auton luokse palattuamme Pippanen sai "hiiriruutuilla". Piilotin metsäkaistaleelle valkoisen, harmaan ja ruskean hiiren. Vaikka just oli tultu lenkiltä, oli Pippendaalissa niin paljon virtaa, että huh.  Ensin löytyi keskimmäinen, seuraavaksi ihan alueen takarajalla oleva jyrsijä ja viimeisenä eteen piilotettu. Tehokasta ja nopeaa taiturityöskentelyä. ;oD

Roksun verihjälki ei mennyt toivotusti. Innokkaasti portsu tuli autosta ja veti jäljelle. Mutta alkuruopaisukohdan veret haisteltuaan poju olikin ku sunnuntaikävelyllä. Jotenkin me käveltiin jälki läpi, mutta kuonostinta ei laskettu maahan ku ehkä kolme kertaa. Enää ei kokeilla verijälkeä lenkin perään, ja nyt verta oli puoli purkillista (päälle kaks desiä?) eli sitä oltava runsaammin seuraavalla kerralla. Rokki tuntui seuraavan kreppejä aika tarkkaan ja yks matalammalla oleva oli ainoa asia, mistä sen ilme kirkaistui jälestettäessä. Muutama jälki ainakin vielä ja sitten päätös, onko tää Rokin harrastus.

Illalla suunnattiin AgilitynLumoon Poriin, ja mua pelotti, viittiikö portsu agiloida, ku jälkikään ei sille aamusella maistunut. Rokki oli kivan reipas, ei ihan kliihkeimmillään, mutta tätä reippautta kesti tosi vähän aikaa. Onneks saatiin suht kivasti hommat menemään ensiyrittämillä. Nyt oli radalla puomi, joka oli "mattopäällysteinen". Ekalla kerralla Roks fiksusti meni rauhallisemmin ja sen jälkeen innokkaasti normaalivauhdilla. :o) Jälleen rataa tehdessä hienoa esteitten hakemista, kerrran tippui rima. Pitäs saada aikaseksi tehdä hyppytekniikkaa. Koitettiin kuutta keppiä (ei vinoja!) ja niistä saatiin mallikkaat kaks toistoa. :oD Toisella sessiolla Pomppunen teki pari reipasta settiä, joissa mentiin persjättöveoisesti, mikä toimii hyvin. Oon alkanut luottaa porostimeen niitä tehdessä. Sitten eräs aasi vielä halusi keppejä ja ne meni meni ihan  ketuiks. :o( Onneks Terolta löytyy irtokeppejä kahden sarjoissa, ni saatiin niillä loppuun puolisen tusinaa hienoa suoritusta. Suorilla Pomppu vaan oli eikä edes yrittänyt, kun taas kahden sarjoilla se käytti hienosti kroppaa ja meni ku käärme. ;o) AgilitynLumon kurssi on nyt käyty. Kuus kertaa meni yhtäkkiä, ja saatiin olla kivassa pienessä ryhmässä. Ilmoittauduttiin uudelle kurssille, joka on nyt ykkös- ja kakkosluokkalaisten reenirinki, joten me tehdään niukemmin juttusia ja lyhempiä ku muut. Odotan innolla, että tulee haastavaa harkkaa sillä, vaikka Rokin kanssa toistoja tehdään niukasti, koitan oppia ja omaksua asioita kuuntelemalla. Siellä mahdollisesti on tuttuja koiriakin samalla kurssilla. :o) Ens viikolla mulla on oman ryhmän veto samaan aikaan, niin Tyty menee Roksun tilalle. Me mennään ens viikon tiistaina privaattitunnille tahkoamaan kontakteja ja keppejä. ;o)

Tiistain iltaruoka tuli kupista, kun venähti niin myöhäseen. Maanantaina naksuteltiin nappuloita iltasapuskaksi. Romppasen seuraaminen ok. Lisäksi ulkoa tultaessa ovat koirat saaneet ansaita taskuun jääneet naminjämät.

Tänään aamulla Yhdeksäks Hossuun lagottojen kanssa. Aloitettiin kävelyllä ja sitten tehtiin lagottoja varten pieni radanpätkä. Pippa sai tehdä siinä jokusen kerran ja hitsi, että se on upea ja kiihkeä! Rimat minissä tai ei lainkaan. Ilma oli sen verran lämmin, että Rokille pelkkiä vinokeppejä. En pyrkinyt saamaan niitä vieläö pystyyn, vaan tehtiin pientä "korjausta" eilisen jälkeen. Jokin epäonnistunut sattui, mutta lähes kaikki oikealla asenteella ja reippaalla menolla. :oD Mokat tuli mun väärästä sijainnista, pitäs opetella olemaan pois tieltä, mut kuitenkin riittävän lähellä painostamatta, ku nyt keppejä nostettaessa Roks selvästi tarttee mun tukea. Loppuun vielä lyhyt kävely.

Kahdentoista jälkeen lähdettiin pikaulkoilulle ja sitten Nesteelle odottelemaan Kennel Rehun rekkaa. Sieltä se sitten tuli, ja olin tilannut nassukoille kypsää broiskujauhista ja kypsää porojauhista. Laitin ne kotimatkaks koirain kanssa auton taakse, ni kylläpä olivat ihananhaisuisia varsinkin Pipan mielestä. ;oP Tänään taidetaan pitää luupäivä, mut eiköhän oteta parin päivän sisällä uusia jauhiksia jo sulamaan syötäväksi. Koitan muistaa kommentoida tänne niitten koostumusta ja maittavuutta. Ruuasta vielä sen verran, että jatketaan puuropainotteisella linjalla. Pipan maha ollut välistä turhan löysällä. Nappulaa on namina, ja jos oon unohtanut ottaa ruokaa sulamaan. Tilasin seuraavaksi nappulaksi koirustajille Masterya. Ja samaan tilaukseen panin hammasharjat, sillä PlaqueOff ei tunnun enää tepsivän vaan tummumia on varsinkin Ronspun hampaissa.