Epätoivoa aiheuttaa sisäsiisteyden puute :o( Mulla on flunssaa, ja säästän itteäni laittamalla koikkuset vaan takapihalle. Rokki ollut rajulla tuulella eli kaivaa, juoksee, riekkuu eikä siks pysty tekemään pisejä ja kakeja ulos, mutta heti sisälle päästyään tehnyt jonkin kerran matolle. Pyykkikone soi. Muutenkin mua on hiukan huolestuttanut pojan kiihkeys, sillä on liian kova meno päällä. Tänään häkitin sen, mistä se tietenkin kovaäänisesti halusi pois. Mutta ei se siellä kauaa ollut, kun jo nukahti. Ja että se on ihana ja ihananhajuinen herättyään ;oD Pyrin viemään Rokin tylsälle rauhalliselle hihnakävelylle vähän väliä, ja taskussa on palkaksi nakkia, jos tulee pisuja ja kakit. Kerrankin oltiin yli vartti pisimättä, poju kiipeili multakasan päälle, nouki kaikki roskat, koitti pureskella hihnaa, haukuskeli ja mitä nyt vaan voi keksiä. Sisällä häkitin ja uusi yritys sen rauhoituttua onnistui hyvin.

Koitan saada kohnokoirunpoikaa rauhoittumaan. Tänään se sai yhden ruuan ulkona, tein nappularuudun, tosi hienoa Rokin mielestä ja rauhoittavaa :o) Haisteli kivasti, mutta lopuksi tuli aika pitkä aika löytämättä, kun vaan haisteli toista kulmaa, kun toisella vielä namppaa riitti, saatiin kuitenkin onnistuminen loppuun ja jäi herkku maku suuhun. Harjoiteltiin noutamistakin ;o) Tavarana kettupehmoleleun tyhjennetty pää, vedin sitä pitkin lattiaa kauemmaksi, Rokki kiinostui ja sain sen verran rauhallisesti kiitettyä, että poju palautti :o) Vaihdoin kuivamuonanappuloihin, sillä tuoreempi nami ei toimi, nenä haistaisi sen ja pienet aivot menisivät aivan sekaisin ;o) Tehtiin neljä hienoa toistoa :o) Ulkona harjoiteltiin katsekontaktia ja luoksetuloa, ei mitään probleemoja niissä.

Vielä en ole raaskinut antaa Rokin pelata aktivointipelejä, mutta onneksi musitin pullon monikäyttöisyyden :o) Pippa on parina päivänä saanut nappulansa 1,5-litran limupullosta ja tänän sai Rokkikin vajaan kolmanneksen iltaruuasta puolen litran fanta-pullosta. Naureskelin veljelleni puhelimessa, että ei pentune tajua homman ideaa, nuoleskelee vaan. Seuraavalla vilkaisulla pullo oli tyhjä ja mua katsoi kysyvä "milleen tyhjästä nyhjästään namia"-koiranilme :o) Aika taitava!

Pippa sai metsällä tokoilla ja etsiä palloa ja frisbeetä metsästä. Seuraaminen hiukan turhan innokasta, yrittää liian eteen. Jätöt niin hienot, että en voinutkaan palkata vasta lopuksi, kun kerrankin mahtava nopea istuminen, niin ihan pakko palkata siinä välissä ;o) Eteenmenon oon taas onnistunut pilaamaan :o/ Maqahanmenon harjoittelu hidasti nassin menoa ärsyttävän paljon. Vaikeaa tasapainoilua. Lelujen etsiminen oli taas tosi kivaa ja melkoista vauhtia Pippa pitää päällä vaikka kuinka kauan :o)

Eilen unohtui kirjoittaa Pipan ilmeestä. Rokilla on tapana kantaa kenkiä tuulikaapista pois, jos unohdan oven auki. Menin tekemään vaihtaria, eli hain siltä talvikengän pois. Kun tulin takaisin lukemaan, makoili Pippa makkarissa mun lenkkarini kanssa! Olin ihan äimänä ja Pippaliini katto mua ilmeellä "mietippä sitä, hainko tän ite vai penikkako toi" :o) Oli kyl melkoisen kettutyylinen ilme ;o) Pippahan ei oo muistaakseni koskaan koskenut mun kenkiini, ja nyt tosissaan näytti hiukan siltä, et jos pentukin, ni kyl määki leikin kengillä.