Perjantaina tuntui olo hiukan flunssaiselta ja muutenkin väsyneeltä, tehtiin kolmestaan metsäkävely. Pippa taitaa nyt alkaa opettaa pojalle pahoja tapoja. Pips juoksenteli ihan hirveästi, oikein revitteli frisbeen kanssa, joten siitähän tulee hiki. Silloin kuuluu mennä makaamaan loskaa täynnä olevaan kuralammikkoon ja läträtä kunnolla. Pinei poropoika katsoi ihaillen vieressä, kunpa ei ottais oppia. Se kyllä yrittää matkia Pippaa kaikessa.

Lauantaina oli agireenit, missä Rokki mukana. Sen jälkeen mentiin Porin Itäkeskukseen pesettämään auto. Jonossa kului puoli tuntia, ja sitten pesukujalle. Roks oli boksissa niin, että näki mun ja Pipan. Just ennen ruiskutusten alkua annoin koirusille puruluut, ajattelin sen rauhoittavan, jos pikkuista hermostuttaisi. Homma etenee niin, että ensin miehet pesevät hiukan painepesurilla, sitten "koneeseen", jossa tulee pesuainetta ja harjausta sekä lopuksi humiseva kuivaus. Hiukan pojua jännitti, sillä ei syönyt saman tien puruluuta. Se oli koirankeräsellä, katseli ja kuunteli. Ei sanonut mitään eikä läähättänyt, lähinnä siis ihmetteli. Sitten meinattiin mennä Mustiin ja Mirriin, mutta olikin jo kiinni. Rokki tuli ihan normaalisti boksista ulos, ei yhtään huolestuneen oloisena ja pisutkin tuli ulos varsin nopeasti. Pippa on ollut autoa pesettämässä usein, ei pelkää yhtään, pientä levottomuutta ja häsläämistä sillä tosin oli, kun haaveili saavansa lisää rouheluuta ;o)

Naksuteltu on jonkin verran penikan kanssa. Se on niin innoissaan, että pakkaa haukkumaan. Kysyin Salmelta, teinkö oikein lopettaessani homman, ja hän ehdotti, että rauhallisella puheella koittaisin rauhoittaa kiihkeää miestä :o) Maahameno alkaa olla hieno ;o) Tottakai kannattaa maastoutua, kun käsiää aukeaa antamaan herkkua! Nyt sanon sille rauhallisesti "hyvä maahan" namia syöttäessä ja sitten "vapaa". Katsekontakti hieno, vaikka missä härsynami ;o) Välistä toki pitää koittaa hampaitten voimaa, josko kumminkin voittaisi katseen voiman.

Ruokakupilla menee oikein hyvin, en tietenkään annan pojan odottaa kauan, mutta tää minimaalinen odotus kupin mentyä maahan on niin kiltti! Suloinen pikku. Luoksetulo on hiukan huonontunut, sillä maailma on niin täynnä kaikkea mielenkiintoista :o/ Pitänee ottaa järeät aseet käyttöön = broilerin sydän palkaksi. Enkä tajunnut kysyä Salmelta leikkiohjeita, pitänee soittaa. Rokki näet metsässäkin kiipesi kumpareen päälle tekemään kakat kuin mikäkin ylimys. Pippahan on aina saanut voittaa leikit, mutta Rokin kanssa tarvii miettiä tarkemmin.

Tänään sunnuntaina oli Salmen vetämät agireenit, ja taas pieni poika nukkui boksissa. Toki se pääsi morjestamaan paria koiraa ja kaikkia ihmisiä. Rokki ei jännittänyt mitään, tahtoi maistaa ulkona roskia, juoksenteli metsätaipaleella Pipan kanssa ja pääsi kasvattajan rapsutettavaksi pariinkin otteeseen. Oltiin WeCAn hallilla kymmenen jälkeen ja pois lähdettiin vasta puoli viiden kieppeillä, joten pitkä rankka päivä.

Pippa on tokostellut jälleen. Kiertämisen stopit loistavia jarrutuksia, seuraamisessa hyvä meninki, jätöt hienot, Eteenmeno on ärsyttävä liike :o/ Kun niitä maahanmenoja siihen yhdistin jokin päivä sitten, on vauhti edelleen "virkamiesmäinen", ei kiihkeä pippatyylinen. Me ei suunnitella suurta pk-uraa, joten kunhan tuo vauhti tuosta saadaan Pipan omaksi, pitää miettiä, harkatako maastoutumista lainkaan. Kun huudan "maahan", se kääntyy ihmetellen katsomaan ja tosiesta käskystä hienosti maahan. Jospa tekis sen niin, sais etenemisen pysymään kivana ilman ikäviä maahanmenoja. Outo sinänsä, sillä maahanmeno on Pipasta yleensä kivaa, mutta tuossa liikkessä ei suju. Palloa on piiloteltu suht joka lenkillä (siis plikan privaatilla, ei Rokin läsnä ollessa).

Näin jonain päivänä seinänaapurin, sanoi, ettei meiltä kuulu mitään koiranääniä. Pitää suhtautua hänen kommentteihinsa varauksella, epäilen, ettei ollut muutaman minuutin kitinää suurempaa silloin hänen aiemmin kertoessa. Munhan piti kattoa Hong Kongista radiopuhelimia, mutta oli niin työllistettyjä kaikki myyjät, että en päässyt helposti kysymään ja se jäi. Luulen koirusten kiltisti täällä nukuskelevan mun ollessa muualla :o) Ja kuononaamoillahan on nyt näköyhteys, häkki ovenraossa, jos se rauhoittais oloa. Toisaalta on Rokki ihan yksinäänkin kotona mun ja Pipan lenkkeillessä. Rokki muuten tykkää tulla metsälle mukaan ja viipottaa kauheaa vauhtia Pipan perässä, mutta säästellään kumminkin pikkumiestä, lyhkäsiä ulkoiluja vain.

Loppukaneetiksi maininta, että Roks taitaa päästä tallille morjestamaan hevoisia ;oD Otin yhteyttä tallille ja kysyin, saadaanko tulla opettelemaan välinpitättömyyttä heppoja kohtaan ja vastaus oli kyllä. Jännää. Ja lampaatkin pitää käydä toteamassa vaarattomiksi, paljon nahtävää pikkumiehellä.