Lauantaina oli karmaisevat ukkoset ja salamoinnit. Meidän kohdalla ei onneks tullut ihan hulluna vettä. Rokki kuunteli ja katsoi takapihan suuntaan joitain jyrähdyksiä kuultuaan. Panin takaoven ja tuuletusikkunan kiinni sekä aloin värkätä koiskuille kongeja. Kongin saatuaan Rokki vaan herkutteli sitä eikä lopettanut kuin kammojyrähdyksen jälkeen sekunniksi pariksi. Pippa ottaa tällaiset ukkossäätkin lunkisti, ei se takapihalla oleskele, mutta ei sitä huolestutakaan yhtään. Illalla sää rauhoittui ja päästiin lagottojen kanssa lenkille aluksi raikkaaseen sateiseen, mutta yhtäkkiä se muuttuikin taas ahdistavan painostavaksi.

Sunnuntai oli erihyvä päivä. Kiitos Johannalle järkkäämisestä! Agility-porukalle saatiin vierailijakouluttajaksi Lotta Vuorela. :oD Aloitettiin ilman koiria ja koulutusken nimi oli agiohjaajien suunnanmuutosnopeuden kehittäminen. Ei koskaan tule ajatelleeksi, että tarvis vähän saada koulittua itseään eikä vain koiraa. Käytiin läpi, mitkä kropan osat on tärkeitä hallinnassa, tehtiin testejä, joissa totesin olevani vähemmän hurrattavassa kunnossa sekä tehtiin kuntopiiriä. Tykkäsin ihan mahdottomasti, vaikka oma kunto esti tekemästä täysillä. Tauon jälkeen siirryttiin koirampiin juttuihin eli Hossuun agikentälle, jossa Lotta esitteli Silvia Trkmanin 2on2off kontaktikoulutusta laatikkomenelmällä. Siinä on vetolaatikko, jolle koira ensin opetetaan menemään ja sitten siitä ottamaan kontaktiasento. Lisätään häiriöt ja koira saa poistua laatikolta vain luvalla. Kun tämä toimii todella varmasti, laatikko puomin kontaktin viereen ja joidenkin toistojen jälkeen laatikko pois ja koiran pitäisikin tehdä upea, nopea kontakti puomin kontaktipinnalle. Uskomatonta mutta ilmeisesti totta, joten täytyypi testata omilla koe-eläimillä. :o) Pip ja Rok saivat jo hiukan koklata systeemiä. Miten ihmeessä saan ne siihen laatikolle kaikilla neljällä tassulla, mahtaa mennä muutama naksaus. :o) Laatikkokoulutuksen jälkeen seurailin seitsemän koiran lotan kommentoimaa agitreeniä, tosi samanlaista ajatusmaailmaa mitä meidän omassa treeniryhmässä. :o) Ei osallistuttu tähän Ronspun kanssa, sillä porostin ei jaksaisi agiloida noin 25 asteessa kunnolla. Jäisi vain harmittamaan, että loistomahis saada hyvää arviota eikä koikku jaksaisi kuumuuksissaan mitään.

Tänään on mun alaruho todella kipeä. Keskikroppa sekä jalat on ihan hirmuarat, mut enhän oo kunnon lihastreeniä tehnyt iäisyyksiin, aina vaan samaa lenkkeilyä. Nyt mulla kyllä ois pienet poltteet alkaa parantaa omaa kuntoa. :oD Kipeät lihakset parantuvat sillä, mikä ne on kipeyttänyt. Siispä mun uimavalmentajani Pippa vei mut uimaan Kokemäenjokeen. ;o) Uiminen tuntui tosi hyvältä, ei sattunut etureisiin just yhtään. Kävi aikamoinen tuuli, minkä tähden uiminen toiseen suuntaan haasteellisempaa. Pippis ui silti omaan reippaaseen tyyliinsä. :O) 20 minsan kohdalla rannalle puristamaan turkki kuivaksi, ja jatkettiin vielä 25 eli uitiin taas 45 minuuttia. Nyt odottelen lämpötilan laskua, että voitais lähteä portsun kanssa valloittamaan metsä. Saapi nähdä, mitä saadaan siellä aikaiseksi.