Saamaton sihteeri ei ole kirjoitellut tänne viikkoon :o/ Koitan nyt muitella, mitä kaikkea on tehty ja tapahtunut.

Eläinmaininnat ensin. Hosiossaaren likellä kävelyllä Tuulan ja lagottojen kanssa nähtiin kesän ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen harjavaltalaiskyy :o( Koirat olivat jo onneks kaukana edellä eivätkä olleet huomanneet ilettävää mustaa kyynmötköä keskellä polkua. Surullisempi eläinjuttu on, että siivouspäivänä Rokki vissiin kiipeili sängyltä häkin päälle ja löysi sieltä kipasta Pipan suosikkilelun Hiirun. Rokki piti siitä niin kovasti, että oli järsinyt ja niellyt sen kaiken karvan. Ihmettelin kummallista ääntä, ja silloin Roks jäysti jo Hiirun muovista "luurankoa" ja kaikki karva oli mennyt parempiin suihin. Siispä kakkaseuranta, ei minkään sortin ongelmia onneks.

Keskiviikkona oli Harjavallassa tottelevaisuuskoe. Toki mun piti testata sirunlukijalla Rokkikin. Siru löytyi helposti eikä jäpikkä ihmetellyt, vaikka työnsin lukijan auton ikkunasta sisään sen niskan kohdille, olihan sentään toisessa kädessä himottavan ihana herkkukeksi!

Kuumuus kiusaa, reenailu on niukkaa. Rokki teki elämänsä ekan agiharkan. Irtaantumisharkan nami vietiin ekalla kerralla siivekkein väliin ja tokalla hiukan niitten taakse (ei rimaa). Komeasti suoraan ja innokkaasti porostin meni, mahtoiko edes huomata siivekkeitä. Tuula piti Rokkia ja mää kutsuin sitä lyhyen putken toisessa päässä, reippaasti se meni. Ja toisen kerran jälkeen se meni sinne monta kertaa yksinäänkin, piti ihan pyytää se pois sieltä :o) Toivon kovasti, että se haluaisi alkaa ens kesänä mun kanssa agia harrastelemaan :oD

Pippa oli tiistaina hieronnassa. Pebassa oli pieniä kipeyksiä, mutta ei mitään vakavansorttista. Nautinnollisesti plikka makoili Minnan käsissä :o) Vein Pipsun tuonne, koska viikonloppuna oli tiedossa agin maajoukkuekarsinnat ja halusin hemmotella mun sporttipupulaistani ;o)

Perjantaina tuli porolaispoika Ihku käymään Harjavallassa. Jälkien jälkeen tehtiin pitkä kävely ja Rokki sai nauttia rotukavereitten seurasta. Ihkun kanssa oli ihkua leikkiä, ja Ulda olisi kiinnostanut, muttei leidi pitänyt nuorta miestä yhtään minään. Shelttimuori Veera oli Rokista sulottarista suloisin, Rok käyttäytyi jopa kohteliaasti, mutta silti pyysin sen pois muutamaan otteeseen, ettei vanhusta häiritä. Oli mukava ja hyödyllistä jutustaa Piian kanssa, sillä elämä ja puuhastelu porostimien kanssa on erilaista kuin aussikan. Pitää tosissaan miettiä asioita ennen kuin alkaa tehdä.

Lauantaina lähdettiin tappoaikaisin Helsinkiin agikisaamaan. Hirveästi siellä oli väkeä, ja pidin koirulaisia suurimman osan päivästä autossa. Ihmeen hyvin mun lakanaviritykset pitivät auton siedettävänkuumuisena. Pippa oli ku mikälin maailmankansalainen, ei välittänyt pal mistään, halusi vaan päästä radalle :o) Rokki sai tutustua vilinään ja vilkkaampaan liikenteeseen, autot vähän epäilyttivät sitä. Koiria nähtiin paljon, mutta kivasti poju on nyt tajunnut, ettei hihnassa päästä morjestamaan. Kirsti oli meen seurana koko päivän, käytiin verestämässä muistoja, mentiin syömään mäkkäriateria meen Helsingin vakkaripaikkaan Meilahden puistoon ja piknikin patongit likellä Sibeliuspuistoa. Saatiin Kirstilta kehut, että Pippa on mukavan rauhallinen koikku nykyään ja että mulla ja Rokilla alkaa olla jo kiva kontakti :o)

Loppukaneetiksi  vielä maininta perjantain uimalenkistä ;o) Ilma on ollut niin kuuma, että metsälenkkeily ei ole juurikaan nautinnollista. Rokki oli väsynyt treffattuaan Ihkun, joten päätettiin lenkkeillä kaksin Pipsulaisen kanssa uiden, ihanaa :o) Mentiin jokirantaan, missä oli alettu jo aitailla alueita Karma rockin takia. Onneks meen vakipaikkaan pääsi. Uitiin pitkin rantoja puolisen tuntia, Pips kävi kahdesti rannassa pistämässä jalat hetkeksi maahan. Kun suunnattiin kohti joen keskustaa, alkoi kuulua sellaista narinaa, joka selvästi sanoi, ettei enää jaksa. Siispä suunnattiin vähitellen kohti rantaa, ja kaikkiaan tuli uitua 35 minuuttia. En osaa keksiä parempaa hellepäivän viettotapaa ja nautittavampaa liikuntaa ku uippaaminen ;oD