Uskomatonta, mutta totta. :oD Kesäloma on alkanut. :o))

Pikainen katsaus taas yli viikon juttuihin. Tiistaina oli Rokilla ekaks tottis ja sit agi. Tottis KoiraKioskilla ei mennyt ihan putkeen, olin itte ihan liian sippi ja oma kouluttajakaan ei ollut paikalla. Pikkasen tehtiin seuraamista. AgilitynLumossa sentään mentiin pätkiä hyvin, mutta tulipa taas ekalla kerralla venytettyä harkkahetkeä liikaa ja ei purrut poro enää supia, ei. Toinen sessio sentään ei ollut liian pitkä. Keskiviikkona vedin agireenit Hossussa, mutta ei ollut kivaa. Yks koira sai sairaskohtauksen, mut onneks saatiin tietoa lääkärilläkäynnin jälkeen, et alkoi toipua.

Perjantaina oli oma agiharkkaryhmä. Aloitettiin  Romppasen muotovaliopizzalla ja -kakulla. Sitten pääsi Pip rakentamaan rataa ja hulluttelemaan. Se melkein agiloi eikä ollut tassu kipeä jälkikäteen. :o) Varsinainen harkka Rokin kanssa ei mennyt toivotusti. Mulla oli kamala päänsärky ja olis ehkä kannattanut tehdä vähempi. Homma meni pikkasen mun huutamiseks ja Tuulan mielestä en luottanut Roksuun yhtään. Kuulostaa fiaskoharkoilta, mut teki Rokki tietty hyviäkin pätkiä. ;oD Katja muuten kuvasi muotovaliota syöminkien jälkeen ja joskus pistän kuvia esille.

Lauantaina oli jäljestyspäivä. Ensin tein Pispulle kahdeksankeppisen alle puolikilsaisen jäljen kuivaan jäkäläpohjaiseen metsään. Se kerkesi vanheta ehkä tunnin. Sitten vedin Roksuttajalle verijälen, joka oli päälle satametrinen ja oli yksi makaus. Sitä ei paljon vanhennettu. Samaan aikaan Tuula teki kaikille lagotoilleen verijälet. Ensin taisi olla Tara, ja olin perässä keräämässä krepit pois. Sitten oli Rokin vuoro. Se haistoi kiinnostuneena alun verikohtaa ja lähti hienosti seuraamaan. Hiukan se jossain kohdassa meinasi mennä sivuun tai nostaa nokkaa, mutta ratkaisi tilanteet hyvin. Joihinkin risuihin oli jäänyt verta ja se tutki niitä tarkasti. Makuun se selvästi merkkasi, haisteli kovin ja annoin sille purkista Cesaria. Siitä se jatkoi rauhallista mutta silti hyvin etenevää nenätyötään. Tuuli oli kova ja se sai lopussa ilmavainun kaadosta. En antanut mennä sinne suoraan vaan odottelin, niin johan kuonostin laski ja päästiin jälkeä seuraten peuran sorkalle, jonka Ronspu hienosti jopa ojensi mulle. ;oD  Taas Cesaria. :oP Roks teki hyvin työtä, mutta jotenkin tuli mieleen, että olisko pk-jälki kumminkin enempi porostimen mieleen. Yks kreppi näet oli turhan matalalla ja superinnokkaasti Rokki näytti krepin mulle ja ihmetteli, ettei tullut palkkaa. Muutama verijälki vielä kyllä tehdään ennen päätöstä. Seuraavaksi jälestivät Leksu ja Malla. Sitten vuoroon kitinöitsijöitten kuningatar Pippa. ;o) Sillä vinkulaisella oli tuhannet tuskat, ku muut oli saaneet olla nenhätöissä ja Pip vaan joutui oottelemaan. Mentiin jäljen alkukohdille. Nassi meinannut rauhoittua, mutta vähitellen se siitä. Lähetin janalle ja aika hötkyily, liina puitten ympäri ja koira melkein lensi kiireessään. Ärähdin aika rajusti ja vedin pois. Pip selvästi pelästyi, että ei pääsekään nenätöihin. Rauhoittui heti ja lähetin. Nyt eteni ihan suoraan ja nappasi taitavasti jäljen. :o) Se jälesti hyvin, kaikki kepit nousivat. ;oD Kulmassa tuuli vähän haittasi, mutta täytyy vaan uskoa, että jälki haisi siinä parin metrin päässäkin. Hienosti Pip palasi hetken päästä tallauskohtaan. Nassi sai nautiskella nakkia joka kepin jälkeen ja vimpasta tuli Cesaria. ;oP Jälki meni upeasti siihen nähden, että Pip seurasi autosta ensin neljän muun koiran lähdöt jäljilleen. Taitoeläimiä mulla siis kaks kipaletta. ;o)

Tänään käväistiin agikentällä Tuulan kanssa ja Roks harkkasi kepit parti kertaa ja muuten pelkkiä puomin kontakteja. Koitin kosketusalustaa alastulolle, mutta ei. Koitan siis samaa ku Pipan kanssa eli yritän saada paljon naksauksia 2on 2off-kohdassa, josko poronen sen keksis. Ylösmeno näppärä, alkoi ite tarjota ku naksuttelin. Tuota kontaktitoistoa tehtävä superpaljon.

Lenkkeilty ollaan usea kerta Järilän likellä. Rokki pysyy kivasti aika liki. Kumpikin tykkää käydä lammella kahluulla. Roks on leikkinyt Mallan kanssa ja Pipankin kanssa välistä vetävät pitkin metsää. :o) Eikä oo tassu kipiintynyt aussielaiselta. ;o)

Mitäköhän nyt lomalla tapahtuu, saadaanko puuhasteltua. Into on kova, toivottavasti suunnitelmat toteutuvat. :o) Siis tottista, agia, jälkeä ja esineitä ainakin sekä Pipalle enempi tanssityyppistä. Nyt ei voi selitellä mitään työkiireillä, mitäs sitä sit keksii.