Tänpäiväisen käytöksen perusteella vois jopa luulla, että Rokki Romppasen rotu on muuttunut. Mitäköhän lie tapahtunut. Tekis mieli ottaa pikkasen kunnia itelle oman lenkkikäytöksen vuoksi. Pidän Ronspun suurimman  osan lenkistä tosi lyhyessä hihnassa, se ei voi haistella eikä mitään. Se selvästi rauhoittuu. Tänään sille jopa kelpas nappulat mun taskusta! Muutaman kerran palkkasin antamalla luvan mennä haistelemaan ja virtsimään. Jatkamme tällä natsimeiningillä ulkoilua. :o) Pippakin on tyytyväinen, koska en ärjy koko aika porostimelle.

Milleen sen käytös muuttunut? Rokki haluaa ottaa kontaktia ja hinkuaa herkkusia. :oD Sen sisäharkat tänään päivällä meni kivasti. seuraamisentapaista viitisen pätkää niin, että sain naksutettua useamman kerran. :o) Testasin jätöt, kaikki hienot, ei pienintä epävarmuutta, mitä piti tehdä. ;o) Ei Roks toki Pipan kiihkeystasolle yllä, mutta hurja poikanen joka tapauksessa.

Ja tuo kotijuttu oli lasten leikkiä verrattuna Roksulaan Koirakioskin reenissä. Avustajakoiraksi opiskeleva tiibetinspanieli oli sisällä hallissa. Päätin, että rohkea rotan syö ja päätin koklata, pystyykö portsulainen keskittymään toisen ollessa paikalla. Tavoitteeks päätin, että se pitäs jonkinmoista kontaktia muhun. Taktisesti otin kosketuskepin esille ja ennen astumista sisään halliin, Roks tökkäs sitä heti. Sisälle halliin ja taaemmalla seinälle mahd kauas koirasta. Roks oli hihna perässä tökkäili upeasti keppiä. :oD Hetken päästä otin hihnan pois. Sen jälkeen oikeaa harkkaa eli seuraamista, joka meni erinomaisesti. Rok ei ees huomannut häiriökoiraa, niin keskittyi. Tehtiin kaikkinensa vissiin kolmisenkymmentä seuraamispätkää, ja söhräykset oli kai aina mun mokia tyyliin umpijäiset naminantosormet eivät toimineet tai en vaatinut Rokilta riittävän tarkasti. Sivulle menoa tehtiin myös, ja hitsit mulle on jäänyt käden pakkoliike, kun ollaan liike muinoin opeteltu namihoukutteisesti. Niin hyvä, että voidaan käydä ohajatuissa harkoissa, ni saa tollaisesta sapiskaa. :o)  Siitä pitää päästä eroon eikä portsu ees tarvi sitä. Pojulla oli niin kova into, että alkoi loppuvaiheessa hiukan kitinöidä. Nyt jälkeenpäin ajatellen olis ollut fiksua tehdä siihen väliin pieni paikallapysyminen runsaalla palkalla, mut eipä tullut mieleen. Noutokapulan kanssa koklattiin lopuks, mut ei suju liian kiihkeän koiran kanssa, ei. Se täytyy pohtia tarkoin. Olin uskomattoman tyytyväinen Rokulaisen toimintaan. Se huomas jonkin ajan päästä hallissa olevan koiran, taisin sanoa, ettei oo sopivaa mennä, mut ei se ois halunnutkaan mennä. :oD Kuka tollanen koira oikein on. ;oP) Mun pitää ite pitää edelleen joka harkan tärkeimpänä kriteerinä halua tehdä. Jos poro on ihan laama, ni sit vain muutama keppi tai alustan kosketus ja toisella kertaa oikeaa harjoittelua. Ja toistojen määrä täytyy pitää melko pienenä, että elukka jaksaa. Ja mun pitää hymyillä aina, ni ei voi ajatella ketutuksia. :o) Kunpa onnistuis jatkaa tällä meiningillä.

Pipsu on ollut tosi reippaalla tuulella, lenkilläkin meinas vähän väliä hyökätä porostimen kimppuun, ku niin leikitti. :o) Toivottavasti käpäläinen ei ota nokkiis tollaisista pienistä. Tottelevaisuudet Pipalla hienot, kaukkarit se malttaa odottaa upeasti (oon jostain syystä nyt antanut asennonvaihtokehotukset harvaan tahtiin)  ja melko hyvin pysyi paikallaan. Seuraaminen upean innokasta ja tänään ei missään välissä kuulunut kitinää. :o) Kosketuskeppiä se tökki ihan hulluna. Ja taas tarjoaa vaikka mitä. :o)  En tajua, miks kumpikin tykkää siitä niin älyttömästi. ;oP