Rokki osallistui Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn Säkylässä 27.6. Paikka oli Pyhäjärven rannalla sijaitseva LomaSäkylä, mutta ei siinä järvi paljon auttanut, meinas taju lähteä kuuman ilman takia.

Tuomari oli Unto Timonen, joka kopeloi koirat tosi tarkkaan, syynäsi kaiken kuonosta häntään. Rokki tykkäsi, heilutteli häntää tyytyväisenä. Vaikka oli tosi kuuma ilma, olisin toivonut tarkempaa liikkeitten arviointia. Nyt tehtiin kolmen muun junnu-uroksen kanssa yhteensä kaksi kierrosta kehän ympäri ja yksinämme pelkkä kolmio. Rokki ei olis viittinyt juosta lainkaan. Roks sai laatuarvion eh ja junnu-urosten kilpailuluokassa meen sijoitus oli kolmas. Tuolleesti tuomari kirjoitutti jäpikästä:

Hyväluustoinen juniori, maskuliininen uroksen pää. Hyväasentoiset korvat, voisi olla tummemmat silmät. Hyvä kaula, etuosa ja raajat. Hyvä runko ja ylälinja seistessä, lantio voisi olla hieman pidempi. Hieman korkealle kiinnittynyt häntä. Riittävä kinnerkulma, liikkuu hyvällä askeleella.

Rokin jälkeen meni nuoriin uroksiin ilmoitettu Luca-velikoira kehään. Ja sen jälkeen meinattiin viedä pojat leikkimään jonnekin, mutta niitä alkoikin murisuttaa. :o(  Seurattiin vielä, kun harjavaltalainen porokoiru-uros Jalla meni valiouroksiin. Siitä tuli lopulta neljänneksi paras uros. :o) Jalla joutui dopingtestiin, mutta ei saatu tiristettyä pojjaasta pisinäytettä.

Käväistiin Lucan kanssa järven rannassa kahluulla silleen, että eivät saaneet veljekset haistella. Tilanne rauhoittui ja koitettiin hetkeä myöhemmin, josko ne tulisivatkin toimeen. Luca irvisti muristen ja Rokki koitti haastaa leikkiin, ei siis sujunut. :o(  Lähdettiin kohti kotia Säkylän kalasataman kautta. Näin kuumalla ilmalla on ihan pakko syödä paljon suolaisia savumuikkuja, myös koirien syötävä niitä, että pysyy tolpillaan. :o) Aikas hyviä olivat.

Pippa oli hoidossa mun serkun luona, jossa grillasivat täti ja veljen perhe. Pippa oli kuulemma saanut maistaa possun sisäfilettä. Nyt se nukkuu mun jaloissa ja näkee kai ruokaunia, suu ainakin maiskuttaa. :oP