Jesh, pakkasta vaan kuutisen astetta ja satoi ihanan pehmyttä lunta ;oD Siis lähdimme Hosiossaareen. Kävelylenkin jälkeen Pip harjoitteli paikkamakuuta ja upeasti menikin! Se oli auton toisella puolella mun viedessä ruudun paikalle. Sen siinä maatessa ajoi parkkikselle kolme autoa, ja niistä purettiin ulos jokunen koira, hienosti karvanassi siinä pysyi. Viime aikoina on treenattu paikallaoloja turhan niukasti.

Ruutu meni loistavasti, piilotin noin 25cmx25cm -kosketusalusta hankeen melko näkymättömäksi. Pippa bongasi heti ruudun, meni hyvää vauhtia ja otin uuden pysähtymissanan "odota", jonka sanon kimeähkösti. Se näet alkoi ennakoida makaamisen jo "seis"-kehotuksesta, ni hylkäsin sen.

Ohjattu otettiin niin, että asetin Pipan valmiiksi seisomaan merkille. En viitsi testata turhaan yhdistää kokonaisia liikkeitä, vaan vältetään virhesuorituksia, joten ohjattu ja merkki erikseen. Oliskohan Pip ollut merkillä viitisen metrin päässä ja nouti hienosti. Palautus olis saanut olla pikkusen suorempi. Haetin vielä toisenkin. Tosi kiva liike nassin mielestä.

Merkkiä otettiin sitten perään erikseen. Yritän vaatia ihan melkein kiinni merkkiin ja nokka muhun päin. Houkuttelin ensin Pipsun toivomaani kohtaan pari kertaa, ja sitten testattiin läheltä ja kaukaa. Pari kertaa muistaakseni hylkäsin, mutta saatiin kivasti onnistuneita toistoja ja viimeinen oli tosi mallikas.

Lopuksi otettiin noutoa 650 grammasella. Älyttämän kivaa ;oD Ja sujui varsin hienosti, koska hyökkäys kapulalle oli tavallista rauhallisempi puoliliukkaan maan takia. Ja upeasti Pip piti kapulasta kiinni mun laittaessani omat  kädet laipoille ;o)

Palkkana meillä oli Chicken Chips ja kuminen frisbee, joten intoa riitti niinkuin aina. Harjoitusten jälkeen mentiin taas kävelylle ja jätettiin palatessa frisbee kentän takarajalle. Käveltiin autolle, kuiskasin muistutuksen ja muutaman metrin hyväkontaktisen kävelyn jälkeen sai Pip haluamansa eli kehotuksen "eteen". Mahtava irtoaminen ja kauas ;oD Ja mikä parasta, raaskin tehdä sopivan harjoituksen enkä ahnehtinut :o) Nyt pitää saada Pip uskomaan, että kyllä se lelu siellä on aina, vaikka joskus kauempanakin. Kyllä me eteenmeno vielä opitaan, kun pitkä talvi aikaa harkata.

Niinkun rivein välistä saattoi lukea, loistava tottelevaisuusharjoitus tänään, ihana Pippuri oli tosi taitava!!

Loppuun vielä harmistus: joku on muuttanut agilityn hyppytekniikkaradan rimat eri korkeuksille ja ne on jäätyneet kiinni. Nyt ei siis muuta agia ku keppejä ennen suojakeliä :o(