Taas vierähti viikko ja paljon on tapahtunutkin. Kesä alkoi ja mun vapaa. ;oD Ihan sitä ei meinaa vielä tajuta ja taitaa olla koirustimilla rankkaa, kun matte häiriköi kotona päiväsaikaan eikä saa rauhassa tirsailla.

Viikko sitten torstaina pääsi Rokki Panikseen leikkimään Ninjan kanssa. Aivan upeaa olla peltojen keskellä, missä näki kauas, ehkä ainakin kilsan joka suuntaan. Jäpä oli vapaana ja nautti täysillä. Pari kertaa se lähti lintujen perään, mut mun rentouduttua se melkein jäi. Ihan luksusta saada pitää Rokkia irti parin tunnin ajan. ;o)

Taitaa mennä ihan itsekehuks, mut perjantain agiharkka oli erinomainen. Osasin suunnitella Roksulle riittävän lyhyet pätkät ja sen ilme oli just oikea. :o) Olin niin tyytyväinen, et maltoin tehdä sen kanssa vähemmän ja laadukkaammin.  Hyppytekniikka super, kontaktit ihanan varmat (kerran taisin "työntää" sen sivuun, mutta opin siitä), putkeen hätä suorana, renkaan läpi komeasti. Valitettavasti oltiin kaksin Tuulan kanssa eikä voitu järisyttää pikkupojan maailmaa keinuharkalla.

Yks kuuma päivä oltiin mun veljen luona, missä koirustimet oli puussa kiinni ja varsinkin Roks nukkui hienosti. Pippa haaveili koko ajan pääsevänsä jonkun kaikkuun rasputettavaksi. Koiruset eivät tuntuneet veljenpoikien mielestä tällä kertaa kovin pelottavilta. Kiva päivä, herkkuruokaa grillistä ja nassit saivat rouskutella kesän kunniaksi poron kuivattua kylkiluuta. :o) Vaikka tuo päviä melkein meni pihassa oleskellen, olivat koikut aivan raatoja illalla kotiin tultaessa ja sammahtivat saman tien.

Itsekehu jatkuu. ;oD Rokki on saanut olla pieniä hetkiä vapaana metsälenkeillä. Oon ite selvästi rentoutunut. Kerran se sai selvästi vainun ja lähti, mut pysäsi. Yleensä se lähtee saman tien jatkamaan, mut nyt huusin sitä innokkaalla äänellä ja se pirulainen tuli!! ;oD)) En olis ikinä uskonut. Normaalisti mun ääni jo tuossa tilanteessa niin epätoivoinen, et en oikeasti ihmettele sen lähtöä ajoon.

Tottelevaisuusharkka on ollut niukkaa, vaikka Pipalla oli koekin tiedossa. Ohjattua pari kertaa, ruutua nännisavustuksella, kaukkareita huimalla takapalkalla, luoksetulon pysäys jonkin kerran. Koetta edeltävänä iltana tunnari ja se sujui niin, että muutetaan nimi suosiolla tunariksi. Oli näet useampi väärän tuonti ja lopuksi pantiin palikat auton viereen ja se jarrutti sopivasti ja Pispu toi oikean. Metallinouto tehtiin pari kertaa, jotta varmistettiin, ettei kuonolainen yrmi metallia. Yleisesti harkat meni ok. Rokki tekee helpompia juttujaan eli lähinnä kontaktia, helpotettuja jättöjä, paikallaan pysymistä ja sen sellaista. Rokin suhteen mun pitäs hiukan aktivoitua.

Tein Pipalle verijäljen helppoon maastoon aamulla ja mentiin ajamaan se kuuden tunnin venhentumisen jälkeen. Plikka teki hyvää työtä, yhdessä tuulisessa paikassa tosin kiekura, mutta komeasti homma hoitui. :o) En kyllä tiedä, mitä se jälesti, verta vai mun askelia. Alkuun kaadoin kunnolla verta ja pyysin Pispua haistamaan sitä kohtaan. Saman tien se sitten lähtikin matkaan ja vain sen yhden kiekuran jälkeen jäljelle palatessa häiriköin sitä sanomalla "hyvä". Lopun verikohdassa nautiskeltiin Kitekat lohiruokaa, nami.

Tärkein asia loppuun!! Uimakausi on korkattu. :oD Koirustimet ovat toki jo aiemmin lätränneet metsien vesikuopissa, mut nyt oltiin vesihiihtäjäin rannan viereisellä veneenlaskupaikalla. Ensin pistin Roksupoksun veteen ja hihnalla ohjasin syvemmälle niin, että joutui uimaan muutaman vedon, pari kertaa tälleen. Halu rannalle oli kova, mutta jatkamma harjoitusta. Rokin äni on kammottavan kova ja kaikuva tuolla jokirannassa. ;o) Sitten lähdettiin Pippa ja mää ihan oikeasti uimaan uusi hieno keltainen water wubba mukanamme. Pintavesi oli suorastaan kuumaa ja alempi vesi aikas kylmää. Kymmenen minuuttia nautiskeltiin uimalla. ;oD Toivottavasti Rokki joskus liittyy meen uimalenkeille, on se niin ihanaa.